Vysvetli mi niekto prosim, ako moze dospely clovek (podotykam zrely, ziadna puberta) otocit nazor na rodinu o 180 stupnov? Som uz stratena v situacii a neviem, co si mam mysliet. V skratke: rozisli sme sa s partnerom po 4 rokoch vztahu na dialku, pretoze ja som zacala temu spolocne byvanie, on povedal najskor "zatial nie", potom po par mesiacoch jasne "nie" plus sme si to vysvetlovali, ze byva sam uz dlhe roky a ziadnu zmenu nechce, a ze co sa tyka deti, uz po 40tke ma vyriesene v hlave, ze deti nechce. Tak som sa ho este snazila prehovarat, vraj si to rozmysli v klude. Rozmyslel, a odpoved bola ta ista - nie, ziadne spolocne byvanie ani rodina. Takze sme sa dohodli, ze rozchod. Ja uz som to v sebe spracovavala odvtedy, ako mi povedal, ze sa dalej neposunieme. No a on teraz, skoro mesiac po rozchode dosiel s tym, ze ci by som mu mohla dat este sancu, keby si to rozmyslel, ze chce mna naspat, ze mu chybam atd. A teda ze pristupi na moje - spolocne byvanie aj rodinu. No a toto mam ako chapat?? Podla mna ide len o to, ze to chce tak ako to bolo predtym, ziadnu rodinu. On je povaha konzervativna, doslova, ziadne prelietave myslienky, ze by chcel raz to, potom daco ine. Poradte, co dalej, hlavne chlapi, lebo tomuto obratu v chlapskej hlave vobec nerozumiem. Velke dakujem vsetkym!
po rozchode sa spamatal
Ahoj no ja som mala s bývalým tiež hádky hlavne kvôli tomu, ja som chcela rodinu, on ešte nie. No a viackrát sme sa rozišli a dali dokopy. Až som sa zaprisahala že sa mu viac uzneozvem, neodpoviem na správy a telefóny. No tak asi po polroku už keď som mala v sebe všetko ako tak vysporiadane, volal mi, že ide okolo s kamošom a či sa môže u mňa staviť. Tak som si povedala veď prečo nie, že nechcem mať s ním zlý vzťah aj keď už je koniec... Tak a od tohto stretnutia mi začal písať volať, často, že ako na mňa myslí, ako si uvedomil všetky svoje chyby ako ma strasne miluje a že chce so mnou rodinku, detičky a bla bla sprosté namotavky z jeho strany. Ja som to asi mesiac počúvala, bála som sa ísť do toho znovu, veď už toľkokrát má oblbol... No zdalo sa mi že tentokrát je to už iné.. tak asi po mesiaci som sa s ním dala znova dokopy.Trvalo to pár mesiacov, dostalo sa to do starých koľají, jednoducho u neho boli na prvom mieste kamoši, drogy, alkohol, bary a pod. Ja som bola ešte aj v spoločnej prítomnosti jednoducho vzduch, ignorácia, a cítila som že už si ani nemáme čo povedať. Tak som sa ho raz cez správy spýtala ako to teda myslí, keď sľúbil že budeme pracovať na dieťatku, že chce rodinu, a že ako sa to má stať keď už ani ten sex nemáme. Povedal mi že preto lebo ma miluje a len ma chcel získať naspäť, preto mi narozpraval to o rodine... Tak som sa s ním rozišla. Po mesiaci prišiel za mnou s plačom, ľútosťou, a pod. Už som to nedokázala počúvať ako klame, klame sám seba a že on vôbec nieje stvorený pre rodinu, lenze to som si na začiatku vzťahu nechcela ani ja priznať, príliš som sa doňho "buchla" na to, aby som to riešila už vtedy a nechala ho ísť si svojou cestou. Nechcem ho tým ociernovat, len ako môže chlap takto naťahovať babu, keď vie že si ju nechce nikdy zobrať, poprípade mať deti a tvrdí presný opak? Tomu som zatiaľ veľmi nepochopila...
Ja som sa velmi trapila, nic sa mi nedarilo, vsetko do coho som sa pustila sa kazilo a krachovalo.
Krachoval mi vztah, praca, zdravie aj financie. Mne pomohol jeden velmi mily pan zbavit sa porobenia.
S priatelom sme si mnoho veci vysvetlily, nasli si k sebe znova cestu, mam novu pracu a chut znova zit a napredovat. Ak nahodou budete hladat pomoc, urcite si pozrite stranku www.odrabanie.sk je to fakt celozivotna pomoc
ono ked clovek zisti aky uzasny je zivot bez deti tak ich ani nechce... ziadne starosti ziadna skolka skola, zle partie ,sikana, problemy,.,, ja sa ani necudujem ze niekto si nechce zalozit rodinu v dnesnej dobe a naco? postavi dom drie ako hovado zena si najde druheho a deti sa na neho na starost vyseru...toto je realny zivot nie to co si kazdy mysli....
a_dr1a - dolezite su ciny, to je jasne, to som mu aj povedala. Ked sme o tomto debatovali prvykrat, hovoril veci ako "so mnou si len stratila cas, uz si mohla byt vydata a mat deti", "hladaj si ineho" atd. To bol pre mna dost sok, ved ked ti toto tvoj chlap povie..No a teraz, ked mu chybam, tak odrazu chce to co ja? Keby aspon povedal nieco v zmysle, ze sa na to tesi, ze budeme spolu zit, aj ked to bude riadna zmena, alebo ze sa pozeral na nete po vacsom byte...ale nic take. Len "nastahuj sa ku mne a potom to poriesime spolu".
jehosnubenica - nie, nepoziadal o ruku, proste povedal, ze dobre, ako chces, ak chces rodinu, deti, svadbu, tak ok..len sa nerozchadzajme
Inak ja som v tomto smere tiez taka "samostatna jednotka", ze mi nevadi stretavat sa a mat svoj priestor sama pre seba, a tiez moc veci neriesim, zacnem az ked som si uplne ista tym, co chcem povedat a urobit. Teraz uz u mna zauradovali biologicke hodiny a behat hore-dole 200km neprichadza do uvahy, tak som to zacala riesit. Aj ked podla mna by tieto veci mal navrhnut muz.
Podla mna je to, ze mi "ustupil" malo. Pretoze predstavy su vzdy krasne, ale co potom, ked pride stres. Dajme tomu, ze dieta bude cele noci plakat, nevyspi sa, bude musiet robit viac ako doteraz, budeme traja na malom priestore, kde bol doteraz zvyknuty byt sam a v klude, pridu nazorove nezhody, ktore doteraz nemusel riesit a uz vobec nemusel nikomu ustupovat a prisposobovat sa...Na toto mi povedal, ze ci si myslim, ze je neschopny a nedokazal by to. On by to dokazal, ale podla mna len v tom pripade, kebyze skutocne chce tu rodinu a deti. Podla mna je to vsetko o vnutornej motivacii kazdeho cloveka - kto raz nieco nechce sam od seba, a bude to robit nasilu, tak to nedopadne dobre. Zatial mi nedal ziadny jasny signal, ze to mysli uplne vazne.
On nema deti. Predtym mal 10-rocny vztah na dialku, nebyvali spolu. Podla toho, co hovoril o tom, tiez ona zacala casom riesit tieto veci, a on sa nemal do toho, a ked uz aj ustupil tak ona si nasla medzicasom ineho. Myslim, ze to bol dost podobny scenar ako tento nas, aj ked to sa tazko posudzuje, ked poznam len jeho verziu.
Je zvyknuty byvat sam, takto zije prevaznu cast svojho zivota, nie par rokov. A robit si vsetko po svojom, sam-sebe pan. Kedze je zivnostnik a pracu ma dobre platenu, moze odrobit dajme tomu mesiac a potom sa dalsi mesiac flakat po horach a tak. Zarobi a minie na svoje zaluby.
Rodinu mal normalnu, teda nie rozvratenu, troch surodencov. Aj ked otec vraj pil. Sestry su vydate a maju decka, jeho brat tiez.
No a ja som momentalne v stave, ze teraz nastahovanie sa nehrozi. Po tom, co mi povedal a celkovo, myslim, ze musime byt teraz od seba a stretnut sa s odstupom, a potom sa uvidi, ci to myslel s tou rodinou vazne, alebo len povedal, co chcem pocut. Dnes pride a zas bude debata, tak som zvedava.
Zbytočné toto riešiť.
A teraz mam b aj d.Asi mi už hrabe.
Už som si dala zmazat temu.Dobrá sranda bola.
Aj sa bavym ako sa z retardovaneho chlapa menim na retardovanu sliepku.Dobrá sranda.
Tie posledne od 6cb o 11.06 h. nie sú nie su od 6cb pred tým-to som napísal ja a medzitým niekto zobral 6cb čo som mal . tak som si dal 6cd.Dobrá sranda.