po rozchode sa spamatal

Príspevok v téme: po rozchode sa spamatal
Megan9

Vysvetli mi niekto prosim, ako moze dospely clovek (podotykam zrely, ziadna puberta) otocit nazor na rodinu o 180 stupnov? Som uz stratena v situacii a neviem, co si mam mysliet. V skratke: rozisli sme sa s partnerom po 4 rokoch vztahu na dialku, pretoze ja som zacala temu spolocne byvanie, on povedal najskor "zatial nie", potom po par mesiacoch jasne "nie" plus sme si to vysvetlovali, ze byva sam uz dlhe roky a ziadnu zmenu nechce, a ze co sa tyka deti, uz po 40tke ma vyriesene v hlave, ze deti nechce. Tak som sa ho este snazila prehovarat, vraj si to rozmysli v klude. Rozmyslel, a odpoved bola ta ista - nie, ziadne spolocne byvanie ani rodina. Takze sme sa dohodli, ze rozchod. Ja uz som to v sebe spracovavala odvtedy, ako mi povedal, ze sa dalej neposunieme. No a on teraz, skoro mesiac po rozchode dosiel s tym, ze ci by som mu mohla dat este sancu, keby si to rozmyslel, ze chce mna naspat, ze mu chybam atd. A teda ze pristupi na moje - spolocne byvanie aj rodinu. No a toto mam ako chapat?? Podla mna ide len o to, ze to chce tak ako to bolo predtym, ziadnu rodinu. On je povaha konzervativna, doslova, ziadne prelietave myslienky, ze by chcel raz to, potom daco ine. Poradte, co dalej, hlavne chlapi, lebo tomuto obratu v chlapskej hlave vobec nerozumiem. Velke dakujem vsetkym!

a_dr1a

Pozri Megan. Bola si s nim 4r. U muza su dolezite skutky ciny a konkretne kroky. Toto mu aj rovno povedz - ze ocakavas od neho konkretne zmeny kroky a skutky ze to vsetko co ty od vztahu s nim ocakavas-rodina deti ai, aj splni skutkami nielen slubami a prazdnymi recami. Dake debaty "o vsetkom a o nicom" tu uz akosi nemaju priestor. Reci sa hovoria ale chlieb sa je. Ja by som mu dala 1 a zaroven poslednu sancu (daj si sama pre seba daky termin, napr. 6mesiacov). Nastahuj sa k nemu a uvidis, ci sa nieco za ten cas zmeni a bude sa diat. A ak jedina zmena bude a je iba to, ze si sa k nemu nastahovala ale inak uz nic viac - uz to fakt navzdy ukonci a prerus s nim akykolvek kontakt. Lebo ak ta nebude schopny za tych 6mesiacov (a to ste boli doteraz spolu 4r), poziadat o ruku, stanovit termin svadby, zacat zariadovat a prisposobovat spolocny domov pre vas ako rodinu (kde napr.vyhradi priestor ai aj pre vase dieta), tak to fakt nema vyznam a je jasne, ze to zas len boli prazdne sluby reci, len aby si ta udrzal a odvratil uplny koniec vasho vztahu. Toto sa da spoznat aj skor, nez za tych 6mes.
Pravdaze, toto urob, iba ak ho este stale milujes.

A on bol takyto vzdy? Od zaciatku vasho vztahu? Nevies z coho to prameni? (Ci nema zle vlastne skusenosti, napr.ze on sam je z rozvratenej rodiny, alebo ake mal predosle vztahy?).
Spominas, ze je konzervativny ai. Ale takyto praveze uznavaju a preferuju rodinny sposob zivota (rodina manzelstvo deti ai).

hehe1

takze plati ten prvy pripad, ktory som predikoval, len sa k nemu vrat a potom o dva roky sem nezabudni napisat, ako ta nechal s deckom samu, alebo aky je to ony kruhovy

Megan9

Tweetie - Ako sa sprava k detom? nema k nim nejaky zvlast vztah by som povedala. On sa k nim dako moc nema, ale tiez si myslim, ze to az tak neurcuje, ci sa bude vediet postarat o vlastne.

Megan9

Vcera prisiel a rozpravali sme sa o tom dost dlho. Chce este jednu sancu, mam sa k nemu nastahovat a vraj ostatne si naplanujeme spolu. Ked som sa pytala na konkretne plany, ako chce, aby to vyzeralo dalej, tak v podstate nevedel povedat ako si to predstavuje. Lenze potom netusim na zaklade coho by som mala verit, ze ozaj zmenil nazor na rodinu a deti.

Mesačný princ

tweetie - na základe správania nejakého človeka k ,,cudzím deťom,, sa nedá stanoviť, aký bude rodič, či sa správať k deťom iným.

Vlastná skúsenosť

tweetie

Byt na tvojom mieste, asi by som si tiez dala pozor a neverila. Co tu niekto pisal, ked ma 40+ a doteraz trval natom, ze nechce deti, tak je to divne, ze zrazu stocil, lebo keby chcel rodinu-deti, tak tiez si myslim, ze by si ju uz zabezpecil. Ale ako pises, on tvrdil, ze dovtedy nechcel.
Mozno prisiel nato, ze by teraz musel niekoho hladat, ta nova/nove mu nemusia sadnut, resp. ho mozu odmietnut, vy ste uz spolu fungovali, tak mozno kvoli pohodliu, kt. si mu poskytovala, si povedal, ze sa "obetuje" za ten pohodlny zivot, kt. mal.
Resp., mna napada a vies si ho predstavit ako otca dietata (myslim na zaklade toho, ako sa sprava k detom)? Ak mate nejakych znamych s detmi, ako sa chova k detom?

pavel y

Megan, a prečo by v snahe obnoviť váš vzťah nemohol zmeniť názor ? To akože disponuješ vešteckou guľou či špecialným pístrojom, pomocou ktorého si schopná vniknúť do jeho myšlienok ? Ak áno, poráď, kde taký zoženiem. Podobne aj trúby, ktoré ťa tu odrádzajú od vzťahu s tvojím "ex".