Čo je podľa vás horšie???

Príspevok v téme: Čo je podľa vás horšie???
zistiteviac

Čo je podľa vás horšie? Mať a stratiť alebo nemať vôbec?

Keď to človek má, je tam ten zlý pocit že to stratí, keď to človek nemá, je tam istota, že nemá čo stratiť ale zas tam je ten zlý pocit že to nemá.

Čo je lepšie? Oplatí sa zažiť tú zamilovanosť, tie pekné momenty s partnerkou aspoň na tú chvíľu než príde rozvod? Alebo je lepšie radšej nič nemať a aspoň mať tú istotu, že ma nemá kto opustiť, zlomiť mi srdce...

V živote som nemal vzťah, nikdy som ešte nezažil tú "lásku". Už sa pomaly rozhodujem, že či nebude lepšie sa na to úplne vykašlať. Už mám dávno po 20ke, a ani sa nenazdám a je tu 30ka. Ten čas utečie rýchlo.

Neviem čo mám robiť, obidva pocity sú zlé - nemať nikoho alebo mať niekoho a stratiť ho. Ale ktoré sa dá znášať viac?

Ja neviem, som zaseknutý. Čo je menšie zlo? Oplatí sa aspoň vyskúšať aké to je mať niekoho rád aj za tú cenu, že ma ten človek po nejakej dobe aj tak nechá? Ja neviem, asi bude lepšie byť sám. Bojím sa ísť do vzťahu, pretože sa bojím, že by som sa na moju partnerku moc nafixoval, začal som ju ľúbiť a potom by ma nechala... a ja by som to psychicky nezvládol. Ja som citlivý a veľmi ťažko znášam ak niekto raní moje city :/

Mesačný princ

Ak nevieš, ako niečo vyzerá, chutí, či akú to má vôňu, tak ti to zákonite nemôže chýbať, pretože to nepoznáš. je to, ako človek, ktorý sa narodí nevidiaci, alebo hluchý. Nikdy nič iné nepoznal. Určite vie, že niečo nie je ok, ale niečo, čo nikdy nemal mu nechýba toľko, ako keby už videl alebo počul a odrazu stratí.

Takže je lepšie nemať nič, ako niečo mať a prísť o to.

Lollka

Nerozumiem odkial beries tu istotu ze urcite pridu hadky, nevera a rozvod. Ziadny vztah si nikdy nemal tak nemozes mat zle skusenosti. Vacsina ludi vstupuje do vztahu s tym, ze to bude navzdy. Niekomu to vyjde a niekomu nie. Poznam nemalo manzelskych parov z okolia co su spolu uz desiatky rokov a stale su spolu stastni. Vychovali deti, tie uz su casto dospele a stale maju pekny vztah. Nic ale nie je zadarmo a chce to toleranciu, snahu oboch stran na vztahu pracovat. Muz nesmie pozerat len po krase lebo ta raz pominie, musi mat partnerku rad pre to aka je. A zena tiez nesmie byt povrchna. Muzi to maju urcite lahsie ako zeny, lebo tie si ich neberu pre pekne telo a vacsina chce mat pekny vztah co vydrzi. Tebe odporucam nehladat si teraz ziaden vztah, pravdepodobne by si ho aj tak pokazil lebo by si stale cakal kedy ta partnerka podvedie alebo si zbali kufre. Nevedel by si jej prejavit city, lebo by si sa bal, drzal by si si odstup a maloktora by bola s takymto vztahom spokojna, pravdepodobne by sa skutocne skor ci neskor zdekovala lebo zeny potrebuju citit ze su lubene. A teba by to len utvrdilo v tom ze ziaden vztah ti nemoze vydrzat. Je treba na sebe najskor pracovat a s tym ti moze pomoct nejaky dobry psycholog, pomoze ti zistit preco mas takyto presvedcenie a co ho zapricinilo.

Presloto

Ja som tiez citliva a prezila som rozchod po niekolkych rokoch vztahu,tiez ma dost pohltila platonicka zamilovanost a tieto city k tym osobam boli tak intenzivne,ze som myslela,ze uz si na to len zvyknut.
,ze mi nic nepomoze.
Ale preslo to,platonicka zalezitost sa premenila na sympatiu,za minuly vztah som vdacna,ale tiez za jeho koniec.O nieco viac sa poznam(partner ti dava najlepsie zrkadlo) a dnesny priatel je o niecom inom.

zistiteviac

Ale čo to tu vlastne píšem za kktiny.... ako keby som si mohol len tak vyjsť von a nájsť partnerku...

Nikdy ma žiadna nechcela a bolo by to pre mňa príliš ťažké presvedčiť nejakú aby ma chcela. Nie som atraktívny, som podpriemer takže asi skôr bude lepšie zostať sám než strácať čas tým, že sa budem snažiť baliť baby keď ma aj tak nechcú....

zistiteviac

Snažím sa na to nemyslieť, snažím sa byť šťastný aj sám a darí sa mi to celkom, ale večer v posteli ma tie myšlienky aj tak doženú... proste na jednej strane chcem mať partnerku, ale na druhej je takmer isté že sa to skončí a tým pádom pre mňa zas nemá cenu strácať čas kvôli niečomu, čo sa aj tak rozpadne ako domček z kariet....

zistiteviac

Tie pocity musia byť super, to nepopieram ale proste, ja neviem ako by som znášal rozvod. Že máš "nového partnera" - to mi príde také ako keby si vymenila nefunkčný tovar za iný... ono dnes to tí ľudia tie vzťahy berú ako obchod, ako tovar.. že po pár rokoch si kúpim nový a ten starý vyhodím... to mi nepríde moc správne.

Vidím ľudí ako sú spolu šťastní a vtedy sa cítim hrozne zle, dokonca aj kvôli tomu plačem, ale potom si uvedomím, že to sú len pekné chvíľky, po ktorých prídu hádky, podvod a rozvod a to ja zažiť nechcem. NA druhej strane zase ten pocit, že som nikdy nikoho nemal je tiež dosť zužujúci

zistiteviac

Ale načo to je potom dobré?? Tých pár dobrých chvíľ a potom rozvod, potom chvíľu trápenie, potom si zas nájsť nového partnera a kruh sa môže opakovať....

A vôbec, kde si vy hľadáte partnerov? Ako si mám ja ako muž nájsť partnerku keď všetky dobré ženy už sú dávno zadané alebo rozvedené s deťmi? Kde sa vyskytujú nezadané ženy?

sasi88

keby všetci rozmýšľali ako ty, ľudstvo by vymrelo :) ja neriešim čo bude, žijem pre prítomnosť a ano, už som sa aj sklamala vo vzťahu a to dosť, no tie chvíle určite neľutujem...ved boli krásne a že sme sa rozišli, malo to tak byť...teraz mám nového partnera, je mi s ním veľmi dobre a neviem si predstaviť že by som sa tomu bránila, kvôli možnému sklamaniu sa v budúcnosti..,to budeš radšej sedieť doma so založenými rukami bez partnerky? nie je nič krajšie ako byť zamilovaný, prichádzaš o veľa krásnych zážitkov, emócií :/ veď si chlap, buď silný, myslím psychicky, ak sa aj možno sklameš, nie je dôvod aby si skákal z mosta, chviľu to bude bolieť ale čas to zahojí, život ide ďalej, nezrútiš sa, neboj :)