Slm na dne preto tu píšem. Ani neviem či existuje nejaká adekvátna rada ale ....ja uz neviem co robiť .. Mám 23 rokov práve som vyštudovala bakalára a ďalej chcem pokračovať na magistru. Pracujem brigádne cez víkend nejaké koncerty plus sa starám o domácnosť, každý tretí deň varím niekedy aj viac a z môjho brigádnickeho platu kupujem potraviny. Zijem s mamou a malým bratom. Mama má psychické problémy a navštevuje aj psychológa (otec bol tyran a alkoholik) Trpí depresiami cize poriadok a chod domacnosti pre nu nie je podstatný a prestala aj nakupovať cize.je to na mne skusala som sa s ňou o tom.rozprávať na tyzden sa polepsila a potom vsetko po starom. Kebyze nenakupim a nenavarim tak nie je co.jest a to je.skoro stale. Sem tam ma svetlu chvilu ale malokedy :( No a nasla som si priatelas ktorym som uz rok a pol ma 25 pracuje a zije u rodicov. To je dalsie pekllo jeho mama ma nenávidí. Stále ked nie sme s priatelom spolu doma na mna nadáva. Akurat vcera mi priatel povedal ze zas na mna pindala ze : isto ma priatel zivy, vsetko mi kupuje, do mna pcha peniaze, kupuje mi topanky a ze .sa ani pozdravit neviem a ze si inu pre neho predstavovala. Teraz Vas uvediem do obrazu moj priatel mi za cely rok a pol co sme spolu kupil teda prispel 50 eur na telefon s tym ze na narodeniny na meniny a len tak spontane som nedostala ani len cokoladu. Ked sme na kave alebo ideme do kina vacsinou platim ja a ma 3 parov topanok a to botasky sandale a podpatky . Jeho rodina ma stale ponizuje a mne je to velmi luto na kolko sa ku mne zacina chovat skaredo aj moj priatel prestava si ma vazit a jedna so mnou ako by som bola h*no. Napriklad mi zavolal pred 5 minutami a oznamil pridem po teba pojdes oso mnou do servisu a potom mi pomozes urobit účtovníctvo lebo ja to neviem. Ziadne laska pomohla by si mi prosim chce sa ti, nic proste. Cítim sa byt na vsetko tak sama :( doma musim byt oporou mamke a bratovi nahrádzať oca :( neviem ako dalej kamaratky nemam.lebo nemam na ne cas :( som.uz na konci.zo.silami
Životný príbeh
Predpokladam,ze si stale s nim.
KimmyCA-- veru dobre hovoríš,je to tak.,tomu frajerovi zjavne niečo nevonia.,napríklad to,že by mal zaplatiť večeru,či kino...,no,,nad takýmito mužmi ako on mi stojí rozum.,iba tolko- je to lakomý a sebecký mamičkár...
Corobitmam ???Že nemáš ešte toho dosť???.:načo ty s ním strácaš čas?
Ti tu dobre a rozumne ľudia napísali :::že radšej žiadny frajer,ako taký,čo ťa len vycicava,manipuluje,a trápi.Je to asi tak,že mamička ho riadne manipuluje,a následne on manipuluje teba.
Stale ti to nedošlo?
Každá rozumná žena dá od takého chlapa ruky preč.
No len či to s tým kinom nebolo tak že on čakal že zase za neho zaplatíš všetko ty (on by tým pádom mal zábavu zdarma), a keď sa tak nestalo tak ho to začalo štvať a preto tá reakcia... proste a stručne, keď platíš všetko zo svojich vybrigádovaných peňazí ty tak je to ok, ale ak si má on zaplatiť SVOJU (!) časť nákladov za seba, tak to zrazu ho už stojí VÁŠ vzťah moc penazí.... :D A to hrobové ticho a tie reči okolo toho boli asi preto, že si myslel že ťa takto potrestá, že sa zľakneš a vo strachu aby si oňho neprišla a aby s tebou trávil čas tak zase začneš poslušne cvakať aj za neho a skákať ako on píska...
Neviem,zacinas mi pripadat zvlastna a netusim naozaj o co ti ide. Neustale sa stazujes aky je tvoj priatel,ale stale to s nim skusas znova a znova. Ludia sa ti tu snazili pomoct,ale ty stale dookola svoje. Nechapem naozaj preco nedokazes od neho odijst,ibaze by tam boli este veci o ktorych nevieme.
Za vsetkym zlom sveta hladaj zenu, nie hrdost ale satanizmus.
Vsetky nariekate aky je svet zly aky muzi su zli ale hovorite stale len o sebe .
Uz som myslela ze je vsetko ok. Potozpravali sme sa, k nim som prestala chodit mala som pocit ze aj mamka dala pokoj. Uberalo sa to správnim smerom, nastolila som si hranice a snazim sa stále správať k sebe s úctou. Dnes sme isli na rande a priatel navrhol kino, na koľko sa o veceru vyjasnilo navrhla som (kedze kino nieco stoji) aby sme isli k rieke na prechadzku mame tu krásny park a na zmrzlinu. Priatel sa mi zdal zvláštny od začiatku taký nesvoj nervózny. Vyhralo kino nechcelo sa mu prejsť. Kino sme platili na poli. Potom po kine v aute bolo hrobove ticho a priatel zacal splietat ze moc mina penazi čo sa týka nášho vzťahu, ze musi aj setrit a tak ( co je vtipne lebo ja mam pocit ze väčšinou platím ja) a nakooniec z neho vyhrklo ze to sa zas s mamou rozprával. Preto bol celý nesvoj lebo on citil nieco ine ale mama mu dala výčitky do hlavy. Tak bol cely zmeteny. Nemá to proste cenu i ked k nim nechodim a prerusila som kontakt s jeho rodinou a nesnazim sa im uz nasilu zapáčit aj tak intriguje mama jeho, doma ho stále hucka proti mne(Spomínala som vam vyssie ako mu dohovarala ze mi vsetko kupuje a blbosti a ze na mna mina pri tom ludia dobrí na marodky na meniny nic absolutne nic ani milku za 1€ proste nic a nepovedala som mu ani meke f prispel mi 50 eur na telefon pocas nášho 1,5 ročného vztahu to je vsetko ani kvet len tak proste nic)
MEDULIENKA7 príspevok z 23.06.2017 19:46:00: To máš tak, niektorí ľudia radi všade, pod každou diskusiou postujú linky na iné weby (skrytá reklama), a niektorí zase radi znevažujú problémy druhých ľudí moralistickými rečami o tom ako to iní majú ťažšie (napr. tuto detská onkológia, atď). V konečnom dôsledku je to rovnaký spam.
Prosím ťa Tomas12345, vypadni už láskavo s tými kecami o detskej onkológii niekam. Tebe nejde o to aby si niekomu pomáhal alebo ho podporil, ale o to aby si sa mohol moralisticky vyvyšovať nad ľuďmi, ktorí majú problémy a potrebujú (aspoň tu na fóre) pomôcť a poradiť. Na to tu toto fórum totiž je určené, aby sem ľudia mohli písať svoje problémy, vypísať sa keď potrebujú, a požiadať druhých o radu. Znehodnocovaním reálnych problémov, ktoré ľudia majú im akurát pomôžeš skorej ku dnu (možno aj k tomu aby zakladateľka z toho stresu čo má nakoniec naozaj dostala tú rakovinu - dlhodobý stres totiž ničí zdravie). Ako to tak pozorujem, mám dojem že ty osobne by si z toho asi mal pocit zadosťučinenia, že by si potom mohol hlásať "tak vidíte, až teraz spoznávate čo sú to SKUTOČNÉ PROBLÉMY". Lenže ty nemáš právo hodnotiť, čo je pre niekoho skutočný problém a čo nie a znevažovať jeho ťažkú životnú situáciu keď nie si v jeho koži, tak si láskavo svoje moralistické odsudzujúce kecy nechaj pre seba a keď nevieš prejaviť empatiu a pochopenie tak radšej mlč...
Zakladateľke témy: myslím že prvý krok k zlepšeniu Tvojho stavu by bol zbaviť sa priateľa, ktorý Ti zjavne nie je oporou a skôr Ťa deptá a ťahá viacej ku dnu. Využíva Tvoju momentálnu ťažkú životnú situáciu, keď si vyčerpaná zo všetkého čo sa okolo Teba deje, na to aby sa mohol nad Teba vyvyšovať ako nejaký šéf čo hodnotí svojho podriadeného (viď reči o tom, že si "neurobila maximum"). Opýtaj sa sama seba, či bilancia tohoto vzťahu je pre Teba skôr pozitívna (v zmyle že ti to pomáha) alebo negatívna (ťahá Ťa to dole a deptá) - osobne mám z Tvojho stručného opisu dojem, že skôr prevažuje to druhé. Myslím že to ako sa snažíš za každú cenu dokázať to že si záslužný a hodnotný človek jeho mame, ktorá vyzerá byť proti tebe zaujatá, ťa iba zbytočne vyciciava po psychickej aj emocionálnej stránke. Keby si mala vedľa seba priateľa, ktorý by Ti naopak pomáhal a zastal sa ťa a ktorého rodičia by ťa mali radi alebo ťa aspoň chápali a neprávom neočierňovali, tak myslím že by si aj problémy so svojou neblahou situáciu doma zvládala psychicky o čosi lepšie. Ale aj tak je v tomto prípade lepšie radšej byť bez priateľa, ako bez takéhoto čo máš teraz...
ty si fakt zaujimavy pripad :)
zjavne sikovna zena s velkou perspektívou, ktora urobi mnoho, aby bola nestastna. ale neboj, takých ako ty su na svete miliony, vas zien - trpiteliek snad niekde klonuju alebo co.
hentoho chlapa opusti (ved ten ta snad ani nebije) a co najskôr si najdi alkoholika, este by mozno bol fajn aj gembler, s nim budes super nestastna. fetaka radsej nie, ti su neni moc agresivni a rychlo zomieraju. ty musis trpiet dlhsie.
Fanatasy a Medulienka dobre píšu !
"Vraj mala si ísť do klubu a čakať či tam náhodou on nepríde " tak toto ma pobavilo. :D Ten chalan má IQ bublajuceho bahna a ty sa ho čím skôr zbav a venuj sa svojej kariére, tomu čo ťa napĺňa.