Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Životný príbeh

Príspevok v téme: Životný príbeh
Corobitmam

Slm na dne preto tu píšem. Ani neviem či existuje nejaká adekvátna rada ale ....ja uz neviem co robiť .. Mám 23 rokov práve som vyštudovala bakalára a ďalej chcem pokračovať na magistru. Pracujem brigádne cez víkend nejaké koncerty plus sa starám o domácnosť, každý tretí deň varím niekedy aj viac a z môjho brigádnickeho platu kupujem potraviny. Zijem s mamou a malým bratom. Mama má psychické problémy a navštevuje aj psychológa (otec bol tyran a alkoholik) Trpí depresiami cize poriadok a chod domacnosti pre nu nie je podstatný a prestala aj nakupovať cize.je to na mne skusala som sa s ňou o tom.rozprávať na tyzden sa polepsila a potom vsetko po starom. Kebyze nenakupim a nenavarim tak nie je co.jest a to je.skoro stale. Sem tam ma svetlu chvilu ale malokedy :( No a nasla som si priatelas ktorym som uz rok a pol ma 25 pracuje a zije u rodicov. To je dalsie pekllo jeho mama ma nenávidí. Stále ked nie sme s priatelom spolu doma na mna nadáva. Akurat vcera mi priatel povedal ze zas na mna pindala ze : isto ma priatel zivy, vsetko mi kupuje, do mna pcha peniaze, kupuje mi topanky a ze .sa ani pozdravit neviem a ze si inu pre neho predstavovala. Teraz Vas uvediem do obrazu moj priatel mi za cely rok a pol co sme spolu kupil teda prispel 50 eur na telefon s tym ze na narodeniny na meniny a len tak spontane som nedostala ani len cokoladu. Ked sme na kave alebo ideme do kina vacsinou platim ja a ma 3 parov topanok a to botasky sandale a podpatky . Jeho rodina ma stale ponizuje a mne je to velmi luto na kolko sa ku mne zacina chovat skaredo aj moj priatel prestava si ma vazit a jedna so mnou ako by som bola h*no. Napriklad mi zavolal pred 5 minutami a oznamil pridem po teba pojdes oso mnou do servisu a potom mi pomozes urobit účtovníctvo lebo ja to neviem. Ziadne laska pomohla by si mi prosim chce sa ti, nic proste. Cítim sa byt na vsetko tak sama :( doma musim byt oporou mamke a bratovi nahrádzať oca :( neviem ako dalej kamaratky nemam.lebo nemam na ne cas :( som.uz na konci.zo.silami

veriaca7

tomasko uplne s tebou suhlasim bola som pred dvoma rokmi na dne ale zacala som chodit do kostola zacala som sa modlit a naozaj sa pomalicky moje problemy vyriesili.... boh existuje a nikoho kto ho poprosim o pomoc neodmietne...autorke drzim palce ja som sama s chorou mamou ale mame vieru ze vsetko bude lepsie... drz sa a naozaj ver ze boh je s tebou

MEDULIENKA7

Autorke::: prečítaj si znova príspevok od fantasi .Napísala pravdu reálnu,ako to v živote bohužiaľ býva.Dobre hovoríš,fantasyi..Je to tak, ja zdieľam ten istý názor.Asi najlepšia rada tu je: zbav sa takého
priateľa aj jeho otrasej matky,,lebo takí ľudia ako oni okrem toho,že využijú ,ešte dokážu človeka zničiť.
Tomas12345- prečo niektorí ľudia stále majú potrebu poukazovať na iné horšie problémy??? -moj názor na tvoj príspevok.
Pozri sa Tomáš,,na to inak- jej očami::
Dievča tu píše aké má ťažkosti,,a veru sú to nemalé problémy,,a sú jej,a prežíva ich sama,,a nik jej s nicim nepomáha,ani nikdy nepomohol,tak sa musi pretĺkať sama,ako najlepšie vie,a pritom,čo musí byť oporou máme,braškovi,tak ešte dokáže študovať,a priateľ,,ktorý by ju mal milovať a pomôcť jej,byť jej oporou,tak sa chová ako idiot.Tak povedz mi ..Tomas12345 ,ako jej pomôže to,že si pomyslí na problemy iných?Trebárs to onkologicke oddelenie?Už nič iné by dievčaťu nechýbalo(to bol príklad)normálne mi stojí rozum,akí ľudia sú...Keď má ktosi vázne ťažkosti,tak ho odbiju...Že iní majú horšie..Čo to ľudia s vami je?
Každý z nás má ťažkosti,problémy a trápenia svoje.A sú pre nás tak ťažké,lebo sú naše,nikomu ich nehodíme na krk.Tomáš,ak nemáš napísať niečo reálne rozumné,tak nepoukazuj na iné,čo s týmto tu nič nemá spoločné.Bolo to "odveci"

MEDULIENKA7

Si dobré dievča,,podľa toho,ako sa staráš o rodinu,klobúk dolu.Málo ľudí dokáže zvládať takéto situácie.( sama som podobné zažila,viem a chápem,ako ti je)Niekedy je to nad sily,a ty sa držíš dobre.Prave preto,že to nemáš ľahké,by ti mal priateľ pomáhať,ale on robí opak.Si ešte mladá,ale rozumná a šikovná,tak uvažuj,, keď sa priatel chová takto hnusne k tebe teraz,aky bude časom?Vieš si predstaviť s ním budúcnosť?Mal by ti byť oporou,no miesto toho ťa trápi,podľa mňa časom bude horší.On si ťa nezaslúži,,je to odroň..,ty si preňho veľmi dobrá.,nedovoľ,, aby sa k tebe tak otrasne chovali.Jeho matka nieje dobrý človek,a takého syna aj vychovala.Teba je pre nich škoda.a ver mi,je to tak ako písal tu malyjezko::::: že si raz nájdeš lepšieho.A toho hulváta pusť k vode aj s jeho mamičkou.Maš na viac !Hlavu hore:-),a držím ti palce,nech sa ti vo všetkom darí. :-)))

MEDULIENKA7

Si dobré dievča,,podľa toho,ako sa staráš o rodinu,klobúk dolu.Málo ľudí dokáže zvládať takéto situácie.( sama som podobné zažila,viem a chápem,ako ti je)Niekedy je to nad sily,a ty sa držíš dobre.Prave preto,že to nemáš ľahké,by ti mal priateľ pomáhať,ale on robí opak.Si ešte mladá,ale rozumná a šikovná,tak uvažuj,, keď sa priatel chová takto hnusne k tebe teraz,aky bude časom?Vieš si predstaviť s ním budúcnosť?Mal by ti byť oporou,no miesto toho ťa trápi,podľa mňa časom bude horší.On si ťa nezaslúži,,je to odroň..,ty si preňho veľmi dobrá.,nedovoľ,, aby sa k tebe tak otrasne chovali.Jeho matka nieje dobrý človek,a takého syna aj vychovala.Teba je pre nich škoda.a ver mi,je to tak ako písal tu malyjezko::::: že si raz nájdeš lepšieho.A toho hulváta pusť k vode aj s jeho mamičkou.Maš na viac !Hlavu hore:-),a držím ti palce,nech sa ti vo všetkom darí. :-)))

Tomas12345

Mame porad nech sa obráti na vieru v Boha . To je totiž ucinny liek na vsetky depresie. Viem to z vlastnej skusenosti.

A co sa teba tyka tak neber si to moc osobne a nezaoberaj sa tymito problemami lebo nestoja ani za reč. Kebyže na jeden den navstivis detsku onkologiu tak az tam by si uvidela ake su to skutocne ludske problemy. Ty si zdrava a mas kde bývat takže bud zato rada. Kopu ludi to stastie nema.

Ipsik

Tá jeho rodina sa asi riadi heslom, že čo zlé jej môžem urobiť dnes, urobím aj zajtra (tebe). Asi nemajú nič iné na práci len do seba pchať jaterničky a vymyslieť spôsob, ktorým by ťa ponížili. Však zhoď aj ty ju pred priateľom, potom uvidíš ako veľmi ťa má rád. Možno si položíš otázku týkajúcu sa etiky, ale veď oni ti už teda riadne naložili. Už je čas ukázať pazúry. Nakoľko si citlivá duša, tak toho ani nebudeš schopná, ale robiť otca na polovičný úväzok sa nedá. Keď budeš takto pokračovať, tak dostaneš buď depresie alebo psychózu. Sebavedomie a optimizmus je cesta ku šťastiu, tá tvoja cesta vedie do Pekla tu na Zemi.

Fantasyi

Ano, su ludia, ktorym naklada zivot a zial im nakladaju aj ludia, ktori by im mali a mohli pomoct. Mozno sa spamataju, ked toho cloveka uplne znicia a mozno nie.
Bude ti dobre jedine vtedy, ked sa zbavis ludi/balvanov, ktori ta zatazuju a stahuju ku dnu. Oni chcu od teba, aby si sa starala sama o seba, bez ich pomoci, ale ked vidia, ze to dokazes, lebo nemas inu moznost, prikvacia sa na teba, aby si sa starala aj o nich. Muz by ti mal byt oporou, pomoct ti, ak sa dokaze pozerat na teba ako sa trapis vez toho aby ti pomohol, nema ta ani trochu rad, ale ak okrem toho ta dokaze trapit a zatazovat este aj on, to je zial chrapun najvyssieho zrna.
Neboj sa, takych je kopec, nie iba ten tvoj. Muzi uz davno nie su muzmi.
A mamicky dokazu narobit vela zla. Uz co by chcela pre svojho nevychovaneho, sebeckeho synacika? Moze byt rada, ze takeho ako vychovala, vobec nejake chce a ma rada. Ona by neznasala kazdu. Su to tie opicie lasky. On pracuhe, zaraba a mamicka sa o neho stara. Presne toto urobi aj z teba. Sluzku a budes ho este aj zivit. Dobre ti radim, utekaj. Hladaj si starsieho muza, ktory ti v zivote pomoze, bude ti oporou, presne takeho potrebujes. Nenechaj sa vyciciavat. To iste robi aj tvoja mama. Dobre ma problemy, ale musi sa vzchopit a postarat sa. Neurobi to, lebo vie, ze to urobis ty. Pozri sa na svoju mamu, chces dopadnut ako ona? Lebo aj ten tvoj ta tyra a aj bude.

Marosko-n

Máš to ťažké, ale ak ťa má priateľ rád mal by ťa podporovať viac aspoň 100-200€ mesačne, však sa mu to v budúcnosti vráti. Ale vráti sa mu to aj keď bude žgrlošiť!, a mal by ti pomáhať ! Ak ťa má rád. Doštuduj a všetko sa vyrieši samo, nestrácaj nadej a ver ,že Boh ti pomôže ak budeš o neho stáť !