Slm na dne preto tu píšem. Ani neviem či existuje nejaká adekvátna rada ale ....ja uz neviem co robiť .. Mám 23 rokov práve som vyštudovala bakalára a ďalej chcem pokračovať na magistru. Pracujem brigádne cez víkend nejaké koncerty plus sa starám o domácnosť, každý tretí deň varím niekedy aj viac a z môjho brigádnickeho platu kupujem potraviny. Zijem s mamou a malým bratom. Mama má psychické problémy a navštevuje aj psychológa (otec bol tyran a alkoholik) Trpí depresiami cize poriadok a chod domacnosti pre nu nie je podstatný a prestala aj nakupovať cize.je to na mne skusala som sa s ňou o tom.rozprávať na tyzden sa polepsila a potom vsetko po starom. Kebyze nenakupim a nenavarim tak nie je co.jest a to je.skoro stale. Sem tam ma svetlu chvilu ale malokedy :( No a nasla som si priatelas ktorym som uz rok a pol ma 25 pracuje a zije u rodicov. To je dalsie pekllo jeho mama ma nenávidí. Stále ked nie sme s priatelom spolu doma na mna nadáva. Akurat vcera mi priatel povedal ze zas na mna pindala ze : isto ma priatel zivy, vsetko mi kupuje, do mna pcha peniaze, kupuje mi topanky a ze .sa ani pozdravit neviem a ze si inu pre neho predstavovala. Teraz Vas uvediem do obrazu moj priatel mi za cely rok a pol co sme spolu kupil teda prispel 50 eur na telefon s tym ze na narodeniny na meniny a len tak spontane som nedostala ani len cokoladu. Ked sme na kave alebo ideme do kina vacsinou platim ja a ma 3 parov topanok a to botasky sandale a podpatky . Jeho rodina ma stale ponizuje a mne je to velmi luto na kolko sa ku mne zacina chovat skaredo aj moj priatel prestava si ma vazit a jedna so mnou ako by som bola h*no. Napriklad mi zavolal pred 5 minutami a oznamil pridem po teba pojdes oso mnou do servisu a potom mi pomozes urobit účtovníctvo lebo ja to neviem. Ziadne laska pomohla by si mi prosim chce sa ti, nic proste. Cítim sa byt na vsetko tak sama :( doma musim byt oporou mamke a bratovi nahrádzať oca :( neviem ako dalej kamaratky nemam.lebo nemam na ne cas :( som.uz na konci.zo.silami
Životný príbeh
Nepomoze :( uz som to skusala vela velaaaaa krat. Berie to uz vsetko ako samozrejmost ...s priatelom mame rozdielny svet on je obklopený peniazmi ma vsetko na co si spomenie a preto nevie pochopit ake to je sem tam nemat co do ust..ved teraz uz mam ale kedze som bola v tretiaku ma vyske zvladala som ist do prace par krat dp tyzdna a vikend cize to bola slabota mala skm.2,4 na hodinu
Skus sa im ozvat,nic za to nedas. Tym,ze cela rodina stoji na tebe a sa este staras o maleho brata je to o to tazsie a komplikovanejsie. Mozno sa este viac snazit komunikovat s mamou,aby prijala svoju cast zodpovednosti za rodinu,ale neviem ci to pomoze.
Zo starych rodicov mi zije len starký a ten je uz chorý toho nechcem zaťažovať :( no aaa mama ma dvoch surodencov bratov ale ziju v amerike velmi malo sa vidime ...
Nema zmysel ostavat vo vztahu, v ktorom si nestastna. Zbavis sa jeho aj jeho matky. Lenze pravdepodobne sa to dotkne jeho ega a naozaj netusim ako bude reagovat,ci ti nebude robit aj nadalej problemy. Dobreho chlapca si este najdes,toho sa neboj. Ked nemas priatelov,co zvysna rodina,ktora by ti mohla pomoct?
Jasné ze nechcem. Študujem aby som si mohla otvoriť vlastnú poradňu jedného dňa (študujem psychológiu) a naozaj som makala aby som sa tam dostala keďže strednú mám obchodnú :( Moj sen je nezit taknako teraz a mojim deťom dat úplne ine detstvo ako som mala ja. A áno priateľ je egoista vnímam to v každodenných situáciách dokonca si to sám prizná :( lenže ja uz nevládzem doma robiť rodiča priateľovi slúžku a matrac(samozrejme je egoista vo všetkom) a jeho mame rohozku fakt ..a neviem ako to riešiť:( nemôžem odísť pretoze jul august mám podpísané zmluvy s koncertmi a potom VŠ (môj odbor sa nedá študovať externe) Každý den vybehnem na kopec miestny trochu si to utriedit v hlave je to 30 minút pešo do kopca takze som tam sama a citim sa nauzasnejsie, najradsej by som tam ostala :(
Kazdy ma nejake dedicne predispozicie,ktore dedi a bojuje s nimi cely zivot. Ty mas rozvratenu rodinu,ale tym ako si sa k tomu postavila svedci tomu,ze nechces ist v slapach svojich rodicov,za to mas moj obdiv.Tvoj priatel je bohuzial po mamke,cize sebec.
Ako pises,priatel si ta nevazi. Bolo by lepsie sa s nim asi rozijst ako bojovat s jeho rodinou a on zjavne sa zacina cim dalej, tym viac priklanat na ich stranu. Vzdy som si myslel,ze riesit kto ma aku rodinu nie je dolezite. Ale zistujem,ze to patri k velmi dolezitemu faktoru pri vybere partnera. Podla toho co pises,vyzeras byt obetave a starostlive dievca. Mat take dievca,nedal by som si ta a pomahal by som ti ako by som mohol :)
Plus este dodam ze k jeho mame sa správam pekne. Vzdy sa prihovorim pozdravim. Pred svoma tyzdnami mala narodky tak.som.jej kupila.cokoladu a huberta (jej syn jej nekupil nic) a.sla som.jej zagratulovat. Vzdy som na nu mila a snazim sa komunikovat i ked je to pre mna ťažké s vedomím toho ako na mňa hovorí poza chrbat lebo do oci mi nepovie ona nic a mysli si zento neviem. Ked som priateľovi povedala ze ja som urobila vsetko preto tak jeho rekacia:"Ano urobila si niečo ale isto nie maximum" pričom za kazdym ked som ku nim sla stiahnuty žalúdok :( viete co ma to stalo stresu a námahy komunikovať
Aby ste ma správne chápali koncerty mávam ja takže mi to finančne pomáha ešte k brigade ktorú mám a topánky som si kupila ja tých trojo parov co si myslim ze ma kazda a mam ich uz dlho :(