Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Životný príbeh

Príspevok v téme: Životný príbeh
Corobitmam

Slm na dne preto tu píšem. Ani neviem či existuje nejaká adekvátna rada ale ....ja uz neviem co robiť .. Mám 23 rokov práve som vyštudovala bakalára a ďalej chcem pokračovať na magistru. Pracujem brigádne cez víkend nejaké koncerty plus sa starám o domácnosť, každý tretí deň varím niekedy aj viac a z môjho brigádnickeho platu kupujem potraviny. Zijem s mamou a malým bratom. Mama má psychické problémy a navštevuje aj psychológa (otec bol tyran a alkoholik) Trpí depresiami cize poriadok a chod domacnosti pre nu nie je podstatný a prestala aj nakupovať cize.je to na mne skusala som sa s ňou o tom.rozprávať na tyzden sa polepsila a potom vsetko po starom. Kebyze nenakupim a nenavarim tak nie je co.jest a to je.skoro stale. Sem tam ma svetlu chvilu ale malokedy :( No a nasla som si priatelas ktorym som uz rok a pol ma 25 pracuje a zije u rodicov. To je dalsie pekllo jeho mama ma nenávidí. Stále ked nie sme s priatelom spolu doma na mna nadáva. Akurat vcera mi priatel povedal ze zas na mna pindala ze : isto ma priatel zivy, vsetko mi kupuje, do mna pcha peniaze, kupuje mi topanky a ze .sa ani pozdravit neviem a ze si inu pre neho predstavovala. Teraz Vas uvediem do obrazu moj priatel mi za cely rok a pol co sme spolu kupil teda prispel 50 eur na telefon s tym ze na narodeniny na meniny a len tak spontane som nedostala ani len cokoladu. Ked sme na kave alebo ideme do kina vacsinou platim ja a ma 3 parov topanok a to botasky sandale a podpatky . Jeho rodina ma stale ponizuje a mne je to velmi luto na kolko sa ku mne zacina chovat skaredo aj moj priatel prestava si ma vazit a jedna so mnou ako by som bola h*no. Napriklad mi zavolal pred 5 minutami a oznamil pridem po teba pojdes oso mnou do servisu a potom mi pomozes urobit účtovníctvo lebo ja to neviem. Ziadne laska pomohla by si mi prosim chce sa ti, nic proste. Cítim sa byt na vsetko tak sama :( doma musim byt oporou mamke a bratovi nahrádzať oca :( neviem ako dalej kamaratky nemam.lebo nemam na ne cas :( som.uz na konci.zo.silami

MEDULIENKA7

Co robiť máš?Stále ti to tu všetci hovoria,,tak sa spamätaj,prosím ťa!
Pokým nebude neskoro.Nevidis to,ako s tebou celá jeho rodina manipuluje?Tie narodeniny boli dobrým príkladom,ako si z teba robia blázna,a dám na to krk,že sa ti za chrbtom smejú,z toho ako tá vytočili.Dievca zlaté,vykašli sa naňho úplne vážne,a uvidíš ako ti odlahne.Tebe ešte nedošlo,že si máš vážiť samu seba?Každá žena má svoju hrdosť.Tak im ju ..Idiotom...Ukáž!!.A uvidíš,ako sa ti pohne život k lepšiemu.,a nie trpieť stále dokola.
Ak chceš naivne čakať,že sa bude ich rodina k tebe raz chovať lepšie,,mýliš sa..Nie,je to banda tupcov,počnúc tvojim priateľom.
Daj na dobré rady všetkých nás TU....A urob čo treba.Prekroč svoj tieň.

Fantasyi

Presne tak. Nemas voci sebe ziadnu uctu. Naco ti je taky partner, ktory ti nic nedava, len berie, ublizuje ti, este ty mu vsetko platis? Ved nie si na nom zavisla. Nic ti nedava, ani uctu, ani lasku, lenz teba berie.
Dalsia vec. Naco chodis k nim na navstevy, kupujes jeho matke darceky, spravas sa k nej milo, ked ona k tebe nie? Ked sa dozviem, ze ma partnerova matka nema rada, okamzite prestanem byt mila aj ja a prestanem chodit niekam, kde ma nechcu a komu nie som dost dobra.
Neustale sa snazis vsetkym vyhoviet, zapacit, byt mila atd. Myslim, ze mas syndrom obete, alebo si jednoducho masochistka. Ked toto dovolis ludom ti robit, ver, ze to budu robit este viac. Vobec nie si slaba, musis sa, len poriadne nasr.., zacat si seba vazit, prestat nechat so sebou zametat a urobit poriadky. Ved studujes psychologiu preboha! Ako chces pomahat inym???

tinytoblerone

Corobitmam, naco mas tu spinu vo svojom zivote? Naco sa tej spine snazis este aj zapacit? V tejto minute by si sa s nim mala rozist. Z akeho dovodu ho trpis vo svojom zivote? Len mi nepovedz, ze lebo ho milujes. Lebo na to ti napisem - mas, co chces. Zapni rozum a posli ho uz dnes do teplych krajin.

lLily

tak s nimi nebojuj a povedz si, ze su blbi oni....aj moji su blbi a vzdy boli, takze je naivne cakat, ze sa to zmeni a prestanu sa "terorizovat" a prenasat to i na dalsich, co su pri nich

junak

Vidis,ze su tam jasne znamky manipulacie z ich strany. Vedia,ze si citlivejsi clovek,tak to vyuzivaju a dovoluju si. Nema zmysel z tvojej strany sa touto situaciou zapodievat a minat zbytocnu energiu. Mozes mat pravdu,tak ci tak si svoju chybu nepriznaju a budu stale sa vykrucat ako hadi. Su to proste taki ludia. A tiez nechapem tie nezmyselne oslavy narodenin,co v jeho pripade si len chce zvysit svoje ego. Mat priatelku,je mi jedno ci mi pride na nejaku trapnu oslavu alebo nie,alebo ci mi zablahozela den pred,po..co mi da,aky darcek a pod. Tesil by som sa uz len z toho,ze ju mam. Kaslat na takeho frajera. Ver tomu,ze si najdes chlapca,ktory si ta bude vazit za tvoju obetavost. Len nabuduce davaj pozor a pouzivaj rozum koho si vyberies.

Corobitmam

Len nazor na tuto poslednu situáciu ci som fakt mala ja cakat v tom klube i po tej informacii co som dostala alebo som spravila dobre ze som sla domov a nemal mi pravo nic vycitat

Junak

Neviem co chces este pocut. Na tomto fore si uz dostala odpoved co mas robit,co by kazdy normalny na tvojom mieste aj spravil.

Corobitmam

Aby ste ma spravne chapali priatel ma narodky az dnes...a ta "kamaratka" co mi bonzla ze je v klube jej sa vyrozprávať nemôžem..je to kamarátka mojej mamy ktorá tam robí a ma.46 rokov..

Corobitmam

Ďakujem sa krásne povzbudenia dnes sa opat stala taka situacia prepáčte ze vam to tu pisem ale ja sa nemam komu vyrozprávat :( dnes o 21:30 zacinal moj koncert (ako som vam spominala) a kedze ma priatel zajtra narodeniny chcela som nu upiect jeho kolac oblubeny len je kúsok náročnejší "veľhory" sa vola...o piatej mi napisala jeho segra z e robi bratovi oslavu o osmej ci pridem ..vravim ze ano ze jasne aspon na chvilu. O pol osem som bezala na miesto stretnutia ked mi po 15 min chodze prisla sms ze spi asi nikam nejde neda sa ho zobudit je nasraty.tak som napisala ze idem domov teda a aj s kolacom som bezala nazad.domov pomedzi to ma vybilo...o 20:10 som si zapla mobil a nikto nevolal nepisal tak asi vsetko ok nic sa nemenilo nemala som ani jednu spravu ci zmeskany od jeho sestri alebo priatela .nic..o 20:40 mi volala kamaratka ze moj priatel so sestrou aj vsetkymi znamimi je v klube kde.som.ja...nikto ma nezavolal :( ani sa neozval ze sa to nezrusilo nakoniec nic...o 21:30 som mala koncert ten dopadol naozaj super dokonca som.dostala ponuku aj nahravat v studiu a.zaujala.som.par ludi za.co.som riadne rada..(bol to vsak koncert pre.uzavretu spolocnost cize priatel ani nik tam nebol). Po koncerte som sa cela natesena z mojho uspechu ozvala priatelovi a.jeho reakcia : preco som neprisla na jeho oslavu ze ma vsetci maju za taku a taku zas...na moju obhajobu som mu preposlala spravy z jeho segrou ...najprv ma zacal obvinovat ze co.vobec o.jeho sestre hovorim a ked uz nemal co tak ze som tam mala.ist aj tak a cakat ci nahodou nepride ...ja neviem.fakt to.bola.moja vina.co by ste spravili na.mojom.mieste