sevas,
Mám frajerku nejaký ten čas, problém je ten že niesme spolu ani pol roka a ona na ide na mňa rýchlo. Už chce ísť na spoločnú dovolenku, pritom nikdy sme neboli spolu dlhšie ani dva dni a mám obavy že na sedem dňovej dovolenke si pôjdeme na nervy. Stále mi vyvoláva, píše na fb len čo som online, čaká ma pred prácou, začne témy o spoločnej budúcnosti, o deťoch, o svadbe, o bývaní a ja natom ešte niesom tak citovo aby som už toto riešil. Nechcem byť dotlačený do niečoho čo nechcem. Aké deti? Aké manželstvo, veď mám len 28 rokov a mám rád slobodu, nechcem sa ešte viazať na doživotne? Ona má len 21.
Keď som jej povedal svoj názor, urazila sa a dva dni sa neozvala. Mám obavy ísť s ňou do sexuálneho života lebo čo ak sa nechá nabúchať odomňa a zostane tehotná a mňa dostane tam kam ešte nemám chuť ísť. Čo ak mi prepichne kondom a keď budem chcieť ísť bez tak mi bude klamať o antikoncepcii že užíva tak ako má.
Cítim sa obmedzovaný prečo je taká?
Tlačí na mňa
Tor, vieš, nie každý ide podľa šablóny gympel-VŠ-práca-hypotéka-deti.. niektoré baby nejdú na VŠ, tam sa hneď pár rokov ušetrí a naozaj existujú dievčatá, ktoré sa chcú v 18-19-20tich rokoch vydávať a cítia sa byť pripravené na deti.. ale je ich strašne maličké percento. Preto si myslím, že je veľmi nízka šanca, aby autorova priateľka ku nim patrila. Nečítala som celú diskusiu, ale myslím, že na mieste by bol úprimný rozhovor z jeho strany ku nej.. aby ona vedela, ako sa on cíti a pokiaľ teda kočka patrí ku tomu malému percentu, aby si mohla zariadiť život po svojom s niekým, kto svadbu a deti chce.
akopodpapucou) Ja podobne tocim (zamerne) o vaznom vztahu svadbe ai pomaly hned na prvom rande :D A predstav si, nie som ziadna stihacka, a uz vobec nepotrebujem muza aby mala auto chatu barak dovolenky handry obuv, ai ai. Je to len preto, aby som hned vytriedila odpad od niekoho, kto mi zato stoji)) Jasne ze mi nejde o svadbu deti ai (je to velmi vazne rozhodnutie, chce to predsa cas spoznanie poznanie sa, fakt by mi ten muz musel zato stat lebo ja by tymto vsetkym viac stracala nez ziskala ai). Ale nebudem predsa s niekym zabijat marnit moj drahocenny cas, investovat do niekoho cas energiu zaujem podporu oporu pomoc peniaze ai, ak mi zato nestoji. Lebo ak nezdrhne hned po mojich hlaskach (jasne ze to ocakavam), tak viem, ze mu za to stojim a mysli to so mnou vazne a seriozne.
PS. Pozri. Ta tvoja ex ti davala vsetko - volnost, zrejme vam to klapalo vo vsetkom ai a ako ste skoncili po vyse 5r vztahu? Ona v australii a ty tu. Myslim si, ze nie si stavany prilis na vazny vztah. No viac si myslim, ze ona nie je pre teba ta prava a ty zas pre nu. Lebo keby bola, tak by si uz takmer po polroku vedel ako to s nou myslis a ze si ju vies predstavit a vidis ju ako svoju zenu, ci matku vasich deti. Jasne ze mate este cas, ale ty v nej tu zenu manzelku ci matku vasich deti nevidis uz teraz ked to ma fazu zamilovanosti ruzovych okuliarov zalubenosti vasne a rok dva pat desat navyse spolu to uz fakt nezmenia. Iba zabijate spolu cas. Hlavne ona s tebou
Ani s nou este nesexuj, lebo mnohi muzi uz boli takto oklamani. U zien bezna vec: frajerka oklame chlapa, ze uziva antikoncepciu a bum, zrazu otehotnie, tak velky pozor na toto davaj. 21 rocna normalna by radsej studovala VS, vzdelavala by sa, hladala by po VS stalu pracu so slusnym prijmom a v ramci partnerskeho zivota, pokial by chcela sexovat, by mala antikoncepcia svoje neodmyslitelne stale miesto. Deti by planovala az ked bude mat 30. Dovtedy by si uzivala zivot, vztah, skolu, studentsky zivot, vsetko, co k mladosti patri. Neviem, kam sa ta tvoja ponahla. A na spolocne dovolenky mate este cas. Ine by to bolo, keby si mal 29 rocnu, tak cert to ber. Ale nie s takou mladou zubrienkou uz take riesit ze deti, manzelstvo. Dobre si to vsetko rozmysli.
naco si s nou ked ta takto dusi? co ta pri nej drzi? uz teraz sa obavas ze na dovolenke by ste si sli na nervy, a to spolu len zacinate, co by to bolo neskor? no povedz si sam naco je taky vztah dobry? ty sa trapis, aj ona sa trapi lebo caka od vztahu nieco viac, ale ty zrejme niesi pre nu ten pravy.. a ani ona pre teba. dievca ma mozno ine ponatie vztahu a chodenia, a chce presne to co vacsina zien, zazemie, rodinu a podobne, ale niekedy tie zeny same nechapu ze toto vsetko nemusi byt to co ich naplni. ty chces slobodu, normalne chodenie, bez riesenia buducnosti a podobnych veci. uzivat si pritomnost jeden druheho, a neriesit taketo veci uz na zaciatku vztahu. Moja rada je nechat ju ist, dievca sa ma este co ucit v zivote, hlavne to ze nikoho takymto stylom pri sebe neudrzi a ze zavislost na cloveku je vlastne len nedostatok vlastnej sebadovery a neschopnost dokazat zit sama so sebou. nepochopenie, ze stastna dokaze byt aj sama, aj ked ta chvilu par dni nevidi alebo nekontaktujete sa. toto navazovanie sa na partnerov vidim vsade v okoli a sama som taka bola ale cim dlhsie som sama tym viac mi dochadza ze v spokojnom vztahu musi byt vzajomna sloboda a ziadne tlacenie niekoho do niecoho. Vidim ze v tomto vztahu niesi stastny a to dievca ta dusi, tak si sam odpovedz ci takto chces zit dalej, no samozrejme skus sa s nou o tom aj porozpravat, prajem ti vela stastia
Moc mlada asi to ma takú výchovu v rodine, ty ju chceš? Ked chceš slobodu tak načo ju máš?
ak mas z tohto vztahu zly pocit kdesi vnutri seba nieco nieje okej lebo v pravom vztahu by si mal citit z milovanej osoby spokojnost a vyrovnanost...
mne to pride ako taka typicka mentalita slovenskych i ceskych zien, ktore muzov drzia na voditkach, aby ich mali pod kontrolou a potom sa divia, ked sa im muz vytrhne a zacne slintat po inych zenach...v inom pripade skonci pod papucou a zo zeny sa stane krk, ktory prerastie hlavu...taky muz sa nasledne uchyluje k alkoholu, hazardnym hram ci inym zavislostiam, ktore mu davaju iluziu "uniku" z reality v ktorej ho zena sputala ci uz deckom alebo ultimatom
takze muzi, neni dobre vzdavat sa svojej sily (nechat sa zenou zbalit a komandovat od nej, hoci to moze byt pohodlne) a prenechat ju zenam, ak nechcete skoncit ako trosky ci v inom pripade sa stat tyranmi (co su tiez trosky) - to je uz opacna realita, tiez dost casta v slovenskych domacnostiach
utekaj prec kym sa da. Manipulatorka je to pokial ti este nehovori kedy mas ist von a s kym tak je este miznist utiect. Zbav sa jej lebo bude to len horsie. Stihacka co sleduje kazduy tvoj krok a musi o vsetkom vediet. Laska je o inom. Laska je slobodna, nevypina sa, nezavidi, nieje pysna, neohrozuje, neublizuje, nesleduje.... Laska je harmonia dvoch ludi nieje tam miesta pre obmedzovanie.
skus ju trochu pochopit, kedy ma mat dieta - v styrisiatke?
preco je taka? no vies, ked chce mat dieta/deti, tak pre nu je tento vek prave najvhodnejsi !!!!!