Tak s tímto žiji celý svůj život. U mě je vše v dualitě. Už v dětství a mládí jsem měl problémy se k něčemu pořádně upnout, vždy jsem měl problém se rozhodnout proto, či pro ono, a proč? Viděl jsem výhody jednoho a nevýhody druhého, vždy mě na něčem přitahuje něco více, než na tom druhém. Jako dítě jsem se chtěl učit hrát na různé hudební nástroje, a výsledek je, že jsem nic pořádně nedokončil, a s výjimkou zpěvu, jsem u ničeho nevydržel déle, než půl roku. A škola, stejný problém, nejenom, že mě nebavila, ani potom jsem nevěděl, pro kterou se pořádně rozhodnout a oborů na vysoké škole, které mě zaujaly, bylo dost, leč ani v tomto jsem nedopadl dobře, zase jsem nic nedokončil.
A teď citlivé téma, ani v sexuální stránce to není se mnou lehké, a bohužel i zde je to asi nejednoznačné. Líbí se mi bohužel jak muži, tak ženy. Tak abych se z gaye překvalifikoval na bisexuála, či pansexuála, jak je to dnes moderní. A to už jsem chtěl věřit tomu, že prý bisexualita neexistuje, že si to gayové jen namlouvají? Je možné, že jsem více zaměřen na jedno pohlaví, ale co funguje na 100 %, svět je složitý, a ten můj dualitní, či duální pohled na realitu často selhává. Jako bych byl nějaký hermafrodit, zní to možná směšně, ale je to tak, jako by ve mně bylo něco z ženy, i z muže. A s tímto žiji, není to lehké. Mám si celoživotně házet mincí, anebo jen tak slepě se hnát životem, já spíše o všem přemýšlím, a málo žiji. Co se mnou je? Chci to změnit, ale mohu vůbec? Nebo mám prostě přijmout že takový jsem a žít podle toho, ale to bude podle toho také vypadat! S aktivitou to nemá nic společného, to už se dávno chystám, a teď mi začnou v životě probíhat změny, a snad i k lepšímu.