lLily: ona je dokonce tréma v určitém smyslu stimulující, to více podáváš výkon, to znám i u sebe, a ona časem odpadne, ale pokud se ti klepou kolena a třepe hlas, to už je chyba. Já třeba míval trému a ona časem ustoupila a já působím jinak sebevědomě. Kdyby jsi mě posuzovala podle zjevu, tak bys řekla, "co mi to tady ten člověk píše?" Co mu schází? Ano, fyzicky s nemám za co stydět, duševně také nejsem na tom špatně, jsem schopen se učit novým věcem. Ale mám nějakou vadu, a ta souvisí s tím ,že věci odkládám, a proto platí, co mi zde napsala a_dr1a, Messje apod. že ty věci musím začít řešit hned. Asi se na mě musí dívat jako na nějakého, nevím co, už několik měsíců píši o změně, a zatím nic, ale teď mě to čeká, objektivní důvody mě přinutí a já jsem rád, takže potom napíšu, třeba se vše u mě začne měnit k lepšímu, a já už tu minulost sice nehodím za hlavu, ale nějak jinak ji budu interpretovat. Ovšem nevytvořím si iluzi, že najednou je vše skvělé, už minimálně jen proto, že sleduji situaci ve světě a něco vím i o minulosti, která byla zametena pod koberec, a s tímto se nežije dobře. Víš u mě je velký problém s pokorou, já opravdu pokorný nejsem, je to chyba? Pokora je něco úplně jiného, a já si myslím, že úplná pokora není žádoucí v tomto světě, plném lidských darebů, jím se musí naopak ukázat síla, odhodlání, ne pokora. Pokora se ukazuje tam, kde vidím člověk nějak trpícího, strádající ho, apod. Ano, já si sám sebe uvědomuji, vždyť jsem se důkladně prohrabal vlastní nitrem, a dokonce psal i o své sexualitě.
Teď se tě zeptám, je podle tebe být lepší upřímný a říci někomu na rovinu, líbí se mi muži i ženy, anebo to tajit? Je jiná doba, ale lidé se stále bojí, nebo manipulují. Já jsem pro pravdu, a ať si to ten druhý sám přebere, jestli chce s takovým člověkem něco mít, či ne. Jestli ho bude odsuzovat, nebo ne. Já jsem neřekl všem, jen dvěma lidem a naznačil jsem že jsem bisexuál-homosexuál, jenže oni si teď v hlavě nosí informaci, že jsem gay, ovšem to není čistá pravda, pravda je to co jsem psal, tak i tak. Není to asi jednoznačné. Já o intimních věcech nikdy nechtěl mluvit, ale někdy se jim nevyhnu, a také nemám rád lhaní, chtěl bych být upřímný, ale mnozí toho zneužijí. Manipulátora poznám.
Nejhorší jsou lidí s falešným sebevědomím, ale uznám ,že to sebepodceňování působí hloupě, budeš se divit, ale já vlastně v reálu nepůsobím jako nějaký zakřiknutý člověk, naopak, ale o sobě někdy a v některých situacích hodně pochybuji, jinde zase mám o sobě dost vysoké mínění, snad je to zdravé. Takže už zde nebudu psát nějaké věci ,kde bych vystupoval ,že se nějak velmi podceňuji, to ne, spíše vidím věci černě, ale s občasným světlem, ta naděje stále je, ovšem o lidech a lidstvu si to až tak nemyslí, kam vlastně kráčí, kam se ženou?
Přesně tak i ta zdánlivě nejlepší autorita si tě nějak modeluje a to já skutečně vždy nesnášel, chtěl jsem volnost a jen jakési usměrnění. Já si vůbec myslím, že nás hodně lidí dosti deformovalo, škola, a bohužel to bývá často i v rodině, a potom se podle toho i chováme. Bohužel, u mě právě skončilo asi dost osobností, které u mě nikdy neměli skončit. To působení nebylo pozitivní. Takové ty drobné chyby a vady přehlížím.
Já také nemám rád lži a manipulace, mám rád otevřenost, ale jemně řečenou, ona ta upřímnost někdy i bolí a někdy je opravdu dosti hloupě podána. Chce to přistupovat s rozumem i citem.
To jak já si představuji vývoj by bylo na dlouho, ale k tomu se ještě dostaneme, zatím jen stručně: Vše začíná v rodině, a to prostředí je zásadní, musí to být harmonie, a co nejméně patologických jevů z venčí, potom vhodná škola, a od dětství jasně vědět, co chci, co je podstatné a co ne, potom už ta cesta životem je snadnější, a i ty vztahy bývají jiné, možná, že potom neexistují ani ty sexuální zmatky. Asi víš, že teorii na vznik homosexuality je více, ale jednou z nich je i absence mužského vzoru v dětství, a toto se bohužel často vyskytuje, ovšem proč se potom vyskytuje tato orientace i těch, kteří ho měli? Nějaký problém to nepochybně je, bisexualita je asi ještě složitější, zajímavé je to zkoumat jak psychologicky, tak i fyziologicky.
Jakési zebe trestání v určité rovině tam být může, nejhorší je asi ta přemíra hrabání se v minulosti, která už stejně byla.