Partnerstvo medzi rôznymi "vrstvami"

Príspevok v téme: Partnerstvo medzi rôznymi "vrstvami"
komaromar

Čo si myslíte o partnerstvách ľudí medzi rôznymi vrstvami?

Ľudia väčšinou vyhľadávajú niekoho na podobnej úrovni čo peňazí, majetku, pôvodu, vzdelania a podobne týka. Hlúpy si nájde hlúpeho podobne.

Biely človek chce za partnera len bieleho (v ojedinelých prípadoch ľuďom na rase a farbe pleti partnera nezáleží). Vzdelaní ľudia si hľadajú ľudí na podobnej úrovni. Úspešní podnikatelia tiež. A podobne. Chudobný s človekom, ktorý je na tom podobne...

Ako to máte vy? Do akej miery vám záleží na tom, aby sa váš partner približoval vašej úrovni? Povedzme napríklad, že ste úspešná žena, ktorá pochádza z bohatej šľachtickej rodiny máte vyštudovanú vysokú školu, ste veľmi inteligentná, máte veľmi dobre platenú prácu a robíte si doktorát a stále postupujete ďalej. Chcela by ste za partnera niekoho, kto má ukončenú len základnú školu, pochádza z veľmi chudobnej rodiny, veľmi neoplýva inteligenciou a robí prácu za minimálnu mzdu?

jeden dalsi

som muz, a vobec mi nevadi, ak by mala byt moja priatelka, zena, menej inteligentna, chudobna atd atd, ved ja by som sa o nu postaral :),, len akurat musi ma pritahovat a to drvivo krasou,,
vlastne je pre mna daleko atraktivnejsia zena krasna, hoci neinteligentna a bez majetku,, ako zena inteligentna, bohata a skareda ,, uz ked sa bavime o povrchnych veciach...

vsak este dodam, ak by aj bola daleko uspesnejsia ako ja, nevadilo by mi to, podporoval by som ju a tesil sa s nou, s jej uspechami :),,,

mavadowatch

Je to tak ako napisal M.P.

Mna by zaujimal opacny pripad kde z inej vrstvy je muz a zena ta, co pracuje za tu minimalnu mzdu ... Je to asi pravda, co sa tyka toho opovrhovania...alebo moze mat clovek z "inej" vrstvy seriozny zaujem o niekoho kto nema (momentalne) majetok, titul, doktorat, VS atd. ?

Mesačný princ

Väčšinou sa podobné priťahuje :)

Len to podobné ľudia často neuvidia aj keby to mali pred očami.

Človek bez VŠ, ktorý zarába minimálnu mzdu, nemá žiadny majetok, je inej farby pleti môže byť úplne rovnaký ako človek s VŠ, ktorý zarába nadpriemer, má dom, autá, jachtu :D, a tiež je inej pleti...

Môžu to byť totožné bytosti, kde jedna mala iný štart a aj tá cesta bola úplne odlišná od tej druhej bytosti.

Ak by boli na rovnakej úrovni, tak sa dajú dokopy, no tým, že sú ich možnosti diametrálne odlišné, tak v 80% bude tá bytosť, ktorá má VŠ,majetok, prácu či peniaze premýšľať inak a bude väčšinou opovrhovať bytosťou číslo 1.

Ak je bytosťou číslo 1 žena, tak sa tie percentá znižujú. Ak je osobou číslo 1 muž, tak sa zvyšujú.