Partnerstvo medzi rôznymi "vrstvami"

Príspevok v téme: Partnerstvo medzi rôznymi "vrstvami"
komaromar

Čo si myslíte o partnerstvách ľudí medzi rôznymi vrstvami?

Ľudia väčšinou vyhľadávajú niekoho na podobnej úrovni čo peňazí, majetku, pôvodu, vzdelania a podobne týka. Hlúpy si nájde hlúpeho podobne.

Biely človek chce za partnera len bieleho (v ojedinelých prípadoch ľuďom na rase a farbe pleti partnera nezáleží). Vzdelaní ľudia si hľadajú ľudí na podobnej úrovni. Úspešní podnikatelia tiež. A podobne. Chudobný s človekom, ktorý je na tom podobne...

Ako to máte vy? Do akej miery vám záleží na tom, aby sa váš partner približoval vašej úrovni? Povedzme napríklad, že ste úspešná žena, ktorá pochádza z bohatej šľachtickej rodiny máte vyštudovanú vysokú školu, ste veľmi inteligentná, máte veľmi dobre platenú prácu a robíte si doktorát a stále postupujete ďalej. Chcela by ste za partnera niekoho, kto má ukončenú len základnú školu, pochádza z veľmi chudobnej rodiny, veľmi neoplýva inteligenciou a robí prácu za minimálnu mzdu?

Mesačný princ

Caty512 - je to dosť možné. Slovensko je v tomto veľmi divná krajina.

Inde som nebol, tak nemôžem porovnať :)

Caty512

mesacny princ to pozeranie sa cez prsty je strasne citit u nas na SK... inde vo svete to tak nieje az tak strasne citit a ja som toho precestovala uz dost hlavne po europe...tu si kadejaka stetka ktorej ocko zaplati vysoku a nic v zivote nedosiahla mysli ze je lepsie nez nejaky lekar ...

Mesačný princ

Lexi29 - veď ja som netvrdil, že si to zle napísala :)

No ono aj ten človek z tej ,,nižšej vrstvy,, sa necíti dobre v spoločnosti ľudí z ,,vrstiev vyšších,, ktorí na neho často pozerajú cez prsty. Teda ešte som nezažil spoločnosť, kde by to tak nebolo. Skôr či neskôr sa to ukáže. A pre neho je to natoľko frustrujúce, že aj keby ťa taký partner miloval, bol by na tom rovnako s IQ alebo EQ, bola by si s ním šťastná, tak by ťa jednoducho musel opustiť.

O tejto povrchnosti píšem. Preto tie partnerstvá nevydržia. Ako z jednej strany sú ľudia takí, tak aj opačne.

Ani ja by som ti možno s mojím nízkym IQ nestíhal. Ak by som mal partnerku, ktorá ,,nestíha,, tak by som bol v podstate rád, pretože by som ju mohol počkať a pomôcť jej. Nie ju hne´d opustiť pretože niečo nevie, alebo mi nerozumie.

Napísal som to tak, ako som napísal. Dúfam, že je aspoň časť zrozumiteľná.

Partnerstvo medzi ľuďmi s rozdielnych vrstiev s rozdielnym vzdelaním je možné, ale nesmú sa pohybovať v spoločnosti :D!

Pretože vďaka spoločnosti sa takéto zväzky rozpadnú.

Ja by som bol hrdý na inteligentnú partnerku. Ona na mňa možno nie, ale tak preto radšej žiadnu nemám :D

Tak asi tak

hhhhh12

hehe1 blbosti pises. nie kazda taka zenska hlada zazobanca a je rozdiel chudobna a chudobna...

ak ma chlap vysku a je z lepsej rodiny neznamena, ze nemoze byt debil, uchylak alebo hovado na urovni bez chrbtovej kosti !!! takych je nekonecno

medzi chudobnymi tak aj medzi bohatymi su ludia a ludia ... a uz v rozpravkach sa pise ako si zobrak ziskal neraz kralovstvo a princeznu a chudobna krala ci princa
ak si dvaja ludia rozumeju a nieco k sebe pocituju, je uplne jedno z akych rodin su a kto ma aku skolu
az na par povrchnych ludi

hehe1

vacsina zien, co je chudobnych ako kostolna mys hladaju zazobanca... to je prve kriterium, tak ake rovny rovneho si hlada ? :D

lalaland

Moja skusensot je taka,ze som si zacala so zenou, ktora nebola ani najkrajsia,ani uspesna,bez penazi. Myslel som si,ze ma dobre srdce a hodnoty,aspon podla toho co hovorila a ako sa spravala na zaciatku vztahu Podporoval som ju a posuval dopredu. Po nejakom case dosiahla mensie uspechy v zivote a zacala byt pysna. Bohuzial, vtedy som uz jej nestacil a vraj vsetko dosiahla sama. Pricom som ju 2 roky podporoval aj financne,pomahal ako sa len dalo vo vsetkych oblastiach jej zivota na ukor seba,ale to bola asi chyba.Vela som obetoval,ale ona zacala vidiet stastie iba v peniazoch. Nasla si podobneho.

Lexi29

Mesacny princ, mas pravdu, bohuzial doba je taka a ludia su velmi povrchni..
Ale mylis sa, ja to tak praktuzovat nebudem, ale dam si dobry pozor aby som si overila co v tom cloveku skutocne je.. Ako som sa snazila vysvetlit, pre mna inteligencia a vs nie su totozne pojmy, dnes vystuduje fakt hocikto a nesvedci to ani o iq, ani o emocionalnej inteligencii, bohuzial.. Vysoka ci stredna skola su formality, ja som len chcela zdoraznit, ze rozumovo musia byt ludia na rovnakej urovni.. Aj pochadzanie z rovnakeho prostredia je dolezite.. U mna nebol problem to, ze by som sa hanbila zanho ze nema vs, alebo nim nejak opovrhovala pre to.. Ale jednoducho rozumovo za mnou nestihal.. A velmi to bolo vidiet.. A premietlo sa to postupne vsade.. Takze asi tak..
Nie som zastanca povysovania ani ponizovania sa, ale treba sa vediet pozriet na skutocnost triezvo..

Mesačný princ

Lexi29 - no, najskôr to bude tak, ako píšeš. Škoda len, že vo väčšine prípadov ak potom človek povie, že nemá VŠ, tak ho tí ľudia, ktorí ju majú okamžite zaškatuľkujú, ako ,,nepodarok,,

A na základe tvojej skúsenosti to budeš praktizovať aj ty.

Len škoda, že to potom ľudia cítia ako povyšovanie zo strany druhých ľudí. Akože kto som ja a kto si už len ty!

:( je to celkom smutné

Lexi29

Pridam osobnu skusenost.. Presne toto som zazila, ja VS vzdelana, z dobrej rodiny, nemyslim zrovna len peniaze, to skor taky normal, ale aj vztahovo bol u nas harmonicky rodinny zivot.. On bez maturity, pracoval manualne a rodina nic moc..
Tiez som si myslela ze to nevadi, boli sme spolu stastni ale bohuzial spoluzitie ukazalo.. Tiez uz po tejto skusenosti mam nazor ze si budem hladat len seberovneho.. A nechap ma zle, toto naozaj nie je o ziadnom povysovani sa, ci nebodaj opovrhovani ako pise MP.. Ano hovori sa, ze protiklady sa pritahuju, ale nie takto.. V realnom zivote casom zistis, ze si s tym clovekom nemas co povedat.. On nerozumie tvojej praci, ani mu nevysvetlis s cim sa potykas cely den.. Nepochopi ked prides unaveny a frustrovany.. Pracovat hlavou nie je sranda.. A ty tiez nepochopis a ani ta nezaujima kolko betonu v praci previezol vo furiku.. Takyto clovek ma partiu na uplne inej iq urovni, bavia ho ine veci a proste ludia narazia... Samozrejme nehovorim, moze byt aj clovek bez vzdelania nadpriemerne inteligentny a rozhladeny.. Ja skor pisem vlastnu skusenost a ano, ja do nerovneho vztahu uz nepojdem.. Ale myslim tym skor rovnost inteligencie, zaujmov a predstav o traveni spolocneho casu.. Peniaze, ani krasa nie su podstatne, postaci ak sa ten druhy snazi a pracuje a nemusi zarabat rovno 5000.. To sa vzdy da.. Ani fyzicka krasa nie je podstatna.. Ale inteligencia a aj plus minus rovnake rodinne zazemie.. Pretoze casom vyplavaju rozdiely na povrch, zistis ze ten clovek bol uplne inak vychovany ako ty, uznava ine hodnoty a proste to nepojde..