Partnerstvo medzi rôznymi "vrstvami"

Príspevok v téme: Partnerstvo medzi rôznymi "vrstvami"
komaromar

Čo si myslíte o partnerstvách ľudí medzi rôznymi vrstvami?

Ľudia väčšinou vyhľadávajú niekoho na podobnej úrovni čo peňazí, majetku, pôvodu, vzdelania a podobne týka. Hlúpy si nájde hlúpeho podobne.

Biely človek chce za partnera len bieleho (v ojedinelých prípadoch ľuďom na rase a farbe pleti partnera nezáleží). Vzdelaní ľudia si hľadajú ľudí na podobnej úrovni. Úspešní podnikatelia tiež. A podobne. Chudobný s človekom, ktorý je na tom podobne...

Ako to máte vy? Do akej miery vám záleží na tom, aby sa váš partner približoval vašej úrovni? Povedzme napríklad, že ste úspešná žena, ktorá pochádza z bohatej šľachtickej rodiny máte vyštudovanú vysokú školu, ste veľmi inteligentná, máte veľmi dobre platenú prácu a robíte si doktorát a stále postupujete ďalej. Chcela by ste za partnera niekoho, kto má ukončenú len základnú školu, pochádza z veľmi chudobnej rodiny, veľmi neoplýva inteligenciou a robí prácu za minimálnu mzdu?

ukulela

@ :D kramovy princ, potom musis byt ten, co ho doniesli v kazajke a len pred troma dnami prepustili! vsetci sme sa tebe dobre bavili. :D kazdy den si mal inu identitu. ale ilyli a mesacneho princa som tam nevidela. ;) uz mas potvrdenu diagnozu? a to o tych kramoch si psychiatrovi preco nepovedal? :D
@bulgogi,veru, nenechaj si nic nahovorit kastratom, ktory ma k tomu kramy! :D

kramovy princ

Nie si povrchna, si uplne normalna. Normalne je chciet, milovat, mat svoje potreby a byt kusok sebecky, lebo inak nebudes mat nic ako tito dvaja. Nenechaj si nahovorit psychicky chorymi ludmi, ze nie si normalna. To oni nie su, lebo za nich hovoria lieky a preto je ich posobenie tu destrukcne na zdravie. Ublizuju ludom, chcu aby sa citili vinni, vyciciavaju z vas energiu, preto sa tak rehocu jak debili.
A do toho stadia nechci nikdy dospiet v akom su oni, lebo to je ich konecne stadium.

bulgogi

"kramovy princ"
dakujm, ale...
ja som v pohode myslim, ze to zvladnem... dokonca im tej lasky aj doprajem... ano ja som asi povrchna ked vo vztahoch hladam aj ine ako len nadpozemske mentalne porozumenie.... kde ti staci byt...byt... byt.... a nic ine...
ja by som rada niekedy aj rodinu a podobne... a rada by som aby bola konzistentna a aby sme spolu travili cas, dovolenky, sviatky atd.. no to s clovekom co rezolutne odmieta ist dalej ako 20km od svojho bydliska pre mna moc dobre neladi.....

ale zas mozno tiez raz dospejem to tolkeho pochopenia, ze tieto povrchnosti prestanem riesit a az potom nastane ten pokoj, porozumenie a nekonecne stastie :D

kramovy princ

Bulgogi ukulelu a mesacneho princa si nevsimaj. Su to chudacikovia, ktori hladaju nezistnu lasku :D nic nemaju a nikdy mat nebudu, ale su pod silnymi psychiatrickymi liekmi a sem ich pustili, tak tu tliachaju sprostosti. Cisty ustav. Oni sa k sebe naramne hodia a v tej svojej nezistnej laske sa navzajom znicia, nic ine si nezasluzia. Psychiatrickym magorom by mali internet zakazat.

ukulela

rozmyslala som o tom čo pisal mesacny princ a tiez som v duchu nesuhlasila. ale vies co? po tvojom prispevku som zmenila nazor. ma PRAVDU! vynikajuco ta odhadol a mohla by si sa dat dokopy s ukulele. ste rovnaki. :D

bulgogi

"Mesačný princ"
ja nemam pocit, ze by som tu niekoho resp. mojho ex degonestovala.. snazila som sa len poukazat na rozdielnosti, ktore z vlastnej skusenosti vyhodnocujem ako komplikovane.. ani sa nevyvysujem... ani nic podobne... navyse s "ukulele" suhlasim v plnej miere... lebo laska tak ako ju my pozname a vnimame, vyzadujeme a davame je to najvacsie sebectvo ake asi moze byt.. lebo chceme matm vlastnit, chceme byt milovaní milovaným... ak nie sme necitime lasku atd atd atd...

nesebecka laska... to je nieco uplne ine a pochybujem, ze niekto z nas tu, ktorí tu piseme je jej schopný.. ja tiez nie... a vobec sa za to nehanbim