Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Problémy pri dlhom státí

Príspevok v téme: Problémy pri dlhom státí
valsteren

Zdravím vás. Už dlhšie ma trápi jeden problém. Vždy, keď dlho stojím na jednom mieste, kvária ma isté problémy. Po zhruba 10 - 15 minútach státia ma najskôr začnú svrbieť nohy. To je síce znesiteľné, ale zhruba po ďalších piatich minútach je mi zle a neraz sa mi točí hlava. Keď sa prechádzam, tak je to OK, problém nastáva, keď stojím a nemám možnosť prechádzať sa. Keď si sadnem, tak mi to pomaly ustupuje, po asi piatich minútach je to OK. To s tou nevoľnosťou a závratmi by nebolo až také zvláštne, nemám to napokon iba ja, akurát je mi čudné to svrbenie pri dlhom státí. Nenašiel by sa niekto, kto má také isté problémy a vedel by mi poradiť? Nemyslím si, že je to choroba, skôr niečo fyziologické, ale aj tak by som rád poznal príčinu. Vďaka.

lLily

"tak to svrbí na jednom mieste o priemere zhruba 5 cm štvorcových, a keď si to poškriabem, jednoducho to začne o pár sekúnd svrbieť na inom mieste na lýtku"

hm, stale to posobi tak alergicky alebo ako keby pod tou kozou nieco bolo...nemoze to byt aj zilami v nohach? mozno mas len pociatocne stadium, no neviem ci sa to tak moze prejavovat, no ak casto dlho stojis....

Svrbenie pokožky je typické aj pre zápal žíl, najmä na dolných končatinách, kedy dochádza k zápalu aj stvrdnutiu žily a v mieste zapálenia je koža bolestivá, lokalita zápalu je teplejšia na dotyk a ochorenie postihuje najmä dospelých.

zdravoteka.webnoviny.sk

lLily

a fenistil gelom si si to lytko uz skusal natierat? mozno by to preventivne znecitlivel alebo alpou - ta posobi tak chladivo, no to isto vies

mna ked nieco svrbi (obcas aj stehno ci lytko), tak skrabanie mi na dlho nepomoze, ale az si to riadne poskriabem prudom horucej vody alebo masaznou drpalavou rukavicou, len vtedy to nesvrbenie vydrzi dlhsie

neviem ci aj ty po tom zazivas tu fantasticku ulavu pocas skriabania alebo to len odoznie a nic viac

valsteren

ILily: Prepáč mi aj ty, ale mám dojem, že si myslíš, že ma svrbí chodidlo. Nie, nesvrbí. Mňa trápi svrbenie lýtka (dolná časť nohy). Lýtko nemám v kontakte s topánkou. A nesvrbí to príliš, je to také priemerne silne šteklivé (posúdiť to nedokážem, lebo som dosť citlivý na bolesť). Ešte som si všimol, že keď to začne svrbieť, tak to svrbí na jednom mieste o priemere zhruba 5 cm štvorcových, a keď si to poškriabem, jednoducho to začne o pár sekúnd svrbieť na inom mieste na lýtku (nie na chodidle).

lLily

prepac ja neviem jak velmi to svrbi...ci je to ozaj steklive alebo podraznene az bolave, ale napadla ma taka vec, ze mozno by si si mohol dat do topanok cosi pichlaveho cim by si si to v pripade potreby poskriabal pritlacenim chodidla o topanku alebo si predtym natrel nohy fenistilgelom - to by si mohol vyskusat este predtym, nez k tej udalosti dojde, ak chces vediet, ci by to svrbenie na cas nejak odstranilo alebo minimalizovalo

valsteren

kycera: mňa ale nič nepáli. Mňa svrbia nohy. A chodidlá som spomenul iba okrajovo, svrbia ma, najmä večer, ale vzhľadom na okolnosti (večer sa zdržiavam doma) som schopný poškriabať sa. Takže ma to netrápi. A s obličkami by som nemal mať problémy, vôbec nepijem alkohol. A čo sa týka liekov, viem, že ibuprofén sa vstrebáva cez obličky. Analgetiká s obsahom ibuprofénu však neužívam, pri bolestiach (napr. zubov) beriem paracetamolové analgetiká. Tie sa vstrebávajú cez pečeň.
ILily: Ja to vnímam skôr tak, že pri dlhom státí sa v mojom nervovom systéme spúšťa nejaký proces, dôsledkom ktorého ma najskôr zalieva pot, potom ma svrbia nohy, a napokon mám závrat. Ďalej ako po závrat som sa nikdy nedostal (našťastie), ale myslím si, že keby som stál veľmi dlho, tak by som jednoducho odpadol. Zvažujem ísť na neurológiu, ale problémom je, že svrbenie nôh je všeobecne brané ako príznak cukrovky. A cukrovku určite nemám, pretože cukor mám v norme. Takže predpokladám, že by mi neurológ urobil odber krvi a zistil by, že cukor mám v norme. A naozaj netuším, či by sa k niečomu dospelo. Nie je to veľký problém, ale vie byť dosť otravný. A o niekoľko mesiacov sa zúčastním udalosti, v rámci ktorej budem musieť stáť 30 minút. Táto udalosť bude prebiehať vonku a ja budem stáť v dave. Nijaké stoličky nebudú k dispozícii, čo je tá najhoršia možná alternatíva. V krajnom prípade si zrejme budem musieť sadnúť na zem, čo je opäť nemožné vzhľadom na okolnosti.

lLily

no hej, je to take vseliake - to palenie, moze to byt kadeco:

Pálenie je bežné u diabetikov s periférnym nervovým poškodením. „Môže zaň tiež nedostatok vitamíu B12 napríklad po operácii žalúdka či pri chronickom alkoholizme, predávkovanie vitamínom B6, užívanie liekov proti arytmii srdca, chronické ochorenie obličiek, zlý krvný obeh nôh a chodidiel alebo nedostatočná funkcia štítnej žľazy. Často sa objavuje pri kontaminovaní kovmi – olovom, meďou alebo arzénom,“ prezrádza MUDr. Ľubica Sládkovičová.

zdroj: www.pluska.sk

lLily

aha, ja to svrbenie oddelovala od zavratov, bo tak mi to davalo viac zmysel, ale dolezitejsie je to, co dava zmysel tebe....cize jedno zrejme podmienuje druhe (sa to vzajmomne ovplyvnuje) a mozno je to teda ozaj vec nervoveho systemu, takze sa budes pytat na neurologiu ci aj tam si uz bol?

valsteren

Svrbí ma to už asi tri roky, ale závraty sú produktom len nedávneho obdobia. Spomínam si, že zhruba pred dvoma rokmi som raz dlho stál, a po asi 40 minútach sa mi zatočila hlava a mal som na okamih niečo ako závrat. Po pár desiatkach sekúnd to prešlo. Len pred pár mesiacmi začali byť závraty silnejšie.
Napadlo ma už všeličo, ale všetko to narazilo na jeden základný problém - prečo ma to svrbí iba vtedy, keď staticky stojím?
Červené, ani nijako podráždené to nemám, a osobne si myslím, že to nie je kožný, ale nervový prejav. Zo vzduchu to podľa mňa nebude, pretože to mám naozaj vo všemožnom prostredí. Osobne si myslím, že je to nervovo - fyziologický problém. Nejaké nervové záchvevy, či zášklby. Otázne je, čím sú podmienené.
Prirodzene ma napadá dlhé státie, ako som uviedol už v nadpise témy. Postav ma do nejakého holého poľa, donúť ma stáť tam 15 minút a nemôcť si sadnúť, alebo čupnúť, a zaručujem ti, že to budem mať.

lLily

vlasteren a nemas to aj cervene, iba to svrbieva? ako dlho to vlastne mas? cele roky?

mna raz takto svrbela cela vrchna polovica tela po rychlom behu v tazkej bunde a vlastne aj nohy, takze to ani srnky netusia, ci je to, potom nejakymi geopatogennymi ci akymi zonami kde sa clovek nachadza alebo cimsi zo vzduchu ci potraviny alebo neviem....asi to odpozorovat a poradit sa s lekarom. Inak je dost "omielana tema" co som vsimla LEPOK, ktoreho vysadenie z potravy pomaha jak psychicky, tak fyzicky a to aj ludom, ktori na lepok alergiu nemaju.

ja neviem, svrbenie mi proste evokuje ekzem a alergiu, ale to hlavne preto, bo som sa s tym potykala i ja
- ked nieco svrbi, tak tam proste nastala nejaka drazdiva reakcia na na vonkajsi alebo vnutorny popud

ked by si mohol napisat nejaky predpoklad z coho to mozes ma, tak co ta napada ako prve? jedna ci viac moznosti