Zdravim ludia. Pisem sem, lebo neviem, ci zase prehanam. Nedavno sme sa s frajerom pohadali kvoli jeho fajceni marihuany. On stale tvrdi, ze ved nefajcim casto, co ti vadi....Lenze on asi nechape, ako sa sprava. Takeho pol roka teraz nemal nic a casto sa stavalo, ze stale hovoril, ako by si dal, ked bol vonku aj s partiou, tak stale zhanal, ale nic nedostal. Led uz nejaku zozenie, 2gramy su to tusim, tak do nejakych 2 mesiacov to vyfajci. Zda sa mi to vela. Keby si da na nejakej akcii raz za rok, tak neriesim, ale toto mi vadi. Teraz zohnal od jedneho chala a hovori, ze kolko chce. Tak nie aby ai vypytal len trosku, lebo som tam aj ja a vie, ze ma to vie nastvat, zase si vypytal tolko. Netvrdim, ze ja som neviniatko, co to nevyskusalo, ale to je raz za rok a pol cca a z toho si 2krat potiahnem.
My sme v tychto veciach strasne protiklady. Ja sa zdravo stravujem, cvicim, nefajcim, alkohol malokedy a ked, tak 1-2 pokariky. On skusa tu travu, alkohol pije tak 3krat do tyzdna 4-6 poharikov, jedlo vobec neriesi, je fajciar...Vadi mi, ze si na seba vobec nedava pozor. Podla mna sa nevie ovladat a ked teraz bude mat pristup cez toho chalana k trave, tak bude stale pytat bez ohladu na moj nazor.
Nechce prestat fajcit marihuanu
pre Anderson:
to nie je o osobnej skusenosti. Je to o tom, ze je to nelegalne.
aj vo svete su rozdielne pohlady na drogy. co tak indonezska jurisdikcia v tejto oblasti?
napr:
www.ceskatelevize.cz
alebo thajska:
thajsko.smerasie.cz
Tak tymto nazorom ste korunovali celu debatu. Prepodkladam ze asi viete lepsie co jej pomaha pri kramoch ako ona sama.. Rozpravate a dávate rozumy o niečom, čo ste nikdy nevyskusali a o čom nemate ani páru. Ste tak pevne presvedcený o svojej pravde, ze čo i len nachvilku si nedokazete pripustit fakt, ze niekomu to pomaha sa odreagovat, relaxovat, popustit uzdu fantázii. Vy mate v hlave zafixovane trava - nelegalna "vstupna droga".
Ad Vase zavislosti - odvyknut si od fajcenia cigariet a fajcenia travy su diametralne rozdiely. Na rozdiel od Vás mozem povedat ze mam skusenosti s obidvoma tymito drogami a neteoretizujem len v rovine "čítal som, počul som" a mojho otca švagor ma kamarata ktory vraj niekde videl...
pre Anderson:
poznam lekarov, ktori nie su proti uzivaniu marihuany (na predpis - pod lekarskym dohladom co u nas ale zatial legislativa sampzrejme nepripusta) pri diagnozach ako parkinsonova choroba, skleroza multiplex, rakovina.
ale nie menstruacne problemy. to by uz niekto mohol napr povedat - mam problemy s erekciou - idem si zahulit a pomaha mi to.
ad moje zavislosti: mas pravdu, marisku som nikdy nehulil, ale som byvaly zavislak - fajciar, a tiez som sa presviedcal ked som este fajcil, ze ked chcem, tak s tym zo dna na den seknem. velky trt. stalo ma to vela namahy. zato odsudzujem argumentaciu : "ma problemy s kramami - tak nech si zahuli"
Asi toto leto začnem narezávať makovice, alebo si ich rovno vyvarím v mlieku.
Rastlina, ako rastlina. Aj tabak je droga, preto by som za partnerku nebral ani fajčiarku a ani alkoholičku!
Závislosti sú rôzne, ľudia, ktorí obhajujú takéto sú tiež len ľudia ale s iným názorom, ako mám ja :)
Je to ako tlačiť do viery niekoho, kto je neveriaci.
kto chce fajčiť marihuanu, tak nech ju fajčí, ale ja by som takú partnerku nechcel.
To je celé. nech si každý robí čo chce. Ži a nechaj žiť.
No v súvislosti s touto témou som to napísal takto, pretože je to tak, ako to je. Nejestvuje z toho podľa mňa východisko ani pre zakladateľku a ani pre jej partnera.
A inak, každá rastlina je liečivá :)
pre kurak
sorry ale tvoj argumentacia je argumentaciou cloveka co do tejto "problematiky" vidí asi ako ja do genetických algoritmov. Uzivatelka foreveryoung to snad lepsie ani nemohla vysvetlit - nic neobhajovala, iba vysvetlovala FAKTY. To ze marihuana pomaha ludom s tazkymi diagnozami je dnes uz vseobecne zname, len ludia ako Vy to stale nedakazu stráviť a budu stale dookola spievat tu obohratu pesnicku o jej skodlivosti a pod. Preco by si mala nieco odopierať a vyvracať to ze je "zavisla" , ked jej to pomaha /ako písala v suvislosti s menstruaciou/ - dajte jeden dôvod ze preco ? Kvoli tomu ze v televiznych novinach tvrdia ze je to zakazane a skodlive .. Preto? Mali ste Vy vobec niaku skusenost s travou, alebo z Vas hovori len nepriestrelna mudrost z internetovych diskusií?
Precital som si tento prispevok uz len zo zaujimavosti, boli tu viacere rozumne a viacere totalne odveci nazory, tak skusim prilozit vlastny. Mas starosti o frajera ktory ako pises ma podla teba problemy s travou. Pre uvedenie do obrazu 2 g vyfajci PRIEMERNY konzument zhruba za tyzden, niekto aj za 2-3 dni. Z tvojho prispevku som vobec nepochopil o co ti vlastne ide. Bije ta, ma zmeny nalady, je apaticky alebo co? Pokial normalne pracuje a funguje nevidim dovod preco by ti malo vadit ze fajci weed. Jedine ak iba osobne dovody, teda ze TY chces aby prestal ale nevies to nijak racionalne vysvetlit iba klasicke - trava skodi, je zakazana atd.. stara pesnicka. Samozrejme ze pokial niekto fajci travu denno denne, je vypatlany a zabudne aj na to ze sa ma rano obliect tak to neni nic moc. Ale myslim ze to neni jeho pripad. Na tvojom mieste by mi skor vadili ovela horsie drogy ktore tvoj priatel preferuje - cigy a chlast. Tot moj nazor viem ze mu chces pomoct ale podla mna z toho zbytocne robis dramu...
pre Forever young:
sorry, ale Tvoja argumentacia je argumentaciou zavisleho cloveka.
vie, ze nerobi dobre, ale snazi sa to za kazdu cenu obhajovat.
a ked nie si zavisla tak si povedz (ak to dokazes): mam to v pazi a viac hulit nebudem. pozitivne podnety budem hladat v inom (rodina, priatelia, sport...)
lLily, ja ho potrebujem ovladat? To si trochu prestrelila. Nechcem, aby bol na dalsej veci zavislak, chcem mu pomoct a tym ho ovladam?
to nic nemeni na tom, ze si v zavislom vztahu
potrebujes ho mat po kontrolou a ovladat ho, lebo mu nedoverujes
marihuana je len vedlajsim faktorom, lebo inak by si s nim uz davno nebola
Tiez sa chcem vyjadrit hlavne ku vasim pokrokovym nazorom aka 80te roky tvrdeho socializmu toho konzumenta (tvoj frajer) vykreslujes ako keby si fical na heroine a nie na marihuane. Treba zacat pouzivat rozum lebo su aj horsie drogy a aj horsie zavislosti ked nevynasa veci z bytu nerobi na tom hluposti pracuje tak nevidim dovod preco by si mu mala pre to nicit zivot.