Zdravim ludia. Pisem sem, lebo neviem, ci zase prehanam. Nedavno sme sa s frajerom pohadali kvoli jeho fajceni marihuany. On stale tvrdi, ze ved nefajcim casto, co ti vadi....Lenze on asi nechape, ako sa sprava. Takeho pol roka teraz nemal nic a casto sa stavalo, ze stale hovoril, ako by si dal, ked bol vonku aj s partiou, tak stale zhanal, ale nic nedostal. Led uz nejaku zozenie, 2gramy su to tusim, tak do nejakych 2 mesiacov to vyfajci. Zda sa mi to vela. Keby si da na nejakej akcii raz za rok, tak neriesim, ale toto mi vadi. Teraz zohnal od jedneho chala a hovori, ze kolko chce. Tak nie aby ai vypytal len trosku, lebo som tam aj ja a vie, ze ma to vie nastvat, zase si vypytal tolko. Netvrdim, ze ja som neviniatko, co to nevyskusalo, ale to je raz za rok a pol cca a z toho si 2krat potiahnem.
My sme v tychto veciach strasne protiklady. Ja sa zdravo stravujem, cvicim, nefajcim, alkohol malokedy a ked, tak 1-2 pokariky. On skusa tu travu, alkohol pije tak 3krat do tyzdna 4-6 poharikov, jedlo vobec neriesi, je fajciar...Vadi mi, ze si na seba vobec nedava pozor. Podla mna sa nevie ovladat a ked teraz bude mat pristup cez toho chalana k trave, tak bude stale pytat bez ohladu na moj nazor.
Nechce prestat fajcit marihuanu
Uplne navykova je, az sa klepem :D.. lebo nemam svoju davku, nebudte smiesni.. a argumenty o vstupnej brane k tvrdsim drogam, to je brainwash lvl 1, lebo ked niekto chce zacat, zacne a je jedno ci predtym skusil travu, alebo nie.
A k hulicom, pre ktorych je tato rastlinka posvatna, ti maju do toho asi co najviac hovorit, lebo s tym maju skusenost, nerozpravaju o niecom, o com si precitali teorie, alebo pochybne informacie.
nech sa paci: Run from the cure CZ dabing
Fenixove slzy.. univerzalny liek..
A nepoznam pribehy vasich kamaratov, ale pribehy kde ludia koncia zle, niesu o samotnej marihuane, ale o xy inych faktoroch. Lenze to je uz osobny pribeh daneho cloveka a neda sa to globalizovat a prisudzovat dosledky jednej rastline, ved je to smiesne. Problem je, ze mate informacie, ktore demonizuju tuto rastlinu uz xy rokov, rozpravate presne tie rozpravky, ktore sa na klasickych strankach o marihuane docitate, to iste vsetci dookola. Skusenosti niekde na bode mrazu, ale v kazdom pripade ste odbornikmi. Problem demonizacie tejto rastliny je ukryty v jej liecivych vlastnostiach, tie su vysoke, vedlajsie ucinky su minimalne, ohrozenie ludskeho organizmu je pomaly nulove a cena je prilis nizka v porovnani s chemicky "liekmi". Dalsim problemom je, ze je to RASTLINA a rastlinu nemozno patentovat, cize to pre farmaceuticke spolocnosti nieje vyhovujuci liek. A preto ta obrovska kampan PROTI. Cele je to len jedna velka fraska a stale prilis velke mnozstvo ludi veri tymto bachorkam. Ja si dokonca pametam, uz na zakladnej skole na nabozenstve nam ucitelka hovorila pribeh, priamo z nasho sidliska, ako to jeden chlapec vyskusal a zomrel, teraz ked si na to spomeniem, len sa mi rozsiruju kutiky ust. Proste balalajky od ranneho detstva. Keby ste mali aspon aky taky prehlad, mozno by ste postrehli clanky, pribehy ludi, kde syn, dcera trpia zavaznymi chorobami a s klasickou medicinou nijak nenapreduju, len stagnuju. Potom rodicia skusaju alternativnu liecbu a vysledky su priam dych vyrazajuce. Zacnu si rastliny pestovat doma, predsa je to rozdiel, vypestovat si nieco svojpomocne, ako podporovat cierny trh, kde su ceny abnormalne. No potom ich zacnu zatvarat.. lebo v kazdom pripade je to nelegalne a nikoho nezaujima, ze vase dieta sa ma lepsie, ze mu to pomaha, proste je to zakazane a bodka. Takto im to vyhovuje, jednotlive sektory idu ruka v ruke a sloboda v nedohladne. CZ a SK je plna takychto pribehov, bezmocnych rodicov, ktory nasli cestu, ale aj tak im zakazuju po nej kracat. A potom ja rano vstanem a citam si tu tote dristy a pytam sa samej seba, ze ako to vazne? V 21. storoci stale? Pochopim staru generaciu, s ktorou uz tazko pracovat, ale mlada generacia by mohla pouzivat mozog a nezrat vsetky sracky z TV jednym hltom. To ze zeriete chemoovocie a chemozeleninu to vas nesere, ze mate na tanieroch aspartam, to vas tiez nesere, a ked ho aj nemate, neserie vas, ze su take veci volnopredajne, pritom skodlivosti su davno preukazane, vas sere, ze niekto fajci travu, kde je skodlivost nulova. Mna zas serie, ze sa ludia nemozu slobodne liecit, pripadne len oddychovat, bez toho aby to robili ilegalne, ze sa tu podporuje farmabiznis, ale nikto nepodpori prirodu, lebo si precital, pocul xy balalajok.
ja som bol zavisly od nikotinu - travu som nikdy neskusal a ani nemam zaujem.
mam jednu otazku: je pravda ze od travy "makne" mozog a clovek "osprostieva"?
Lenka, ak mu tot ak chuti a chyba, tak sa priprav na to, ze to bude fajcit pravidelne, ale ozaj. Je to zavislsot ako kazda ina...jeden podvadza frajerkami, druhy pocitacovymi hrami, treti drogami....si proste v zavislom vztahu a ked by v tom nebola mariska, tak by si nasiel nieco ineho. Tym, ze mu to odopries ci bude si to odopierat on sa na tom nic nezmeni.
a pre autorku, ja by som ten vztah skoncila, on s tym neprestane, ak sa bude tvarit ze ano, aj tak ti bude pravdebodobne len klamat. evidentne mate ine predstavy o tom, ako chcete zit svoje zivoty. a teraz ked ma odkial zohnat, ver ze sa to bude stupnovat, ak aj pije tak casto a aj fajci. ludia ktori maju tendeciu robit veci takto navykovo do toho lahko padnu.
bullshit, trava je navykova, poznam hned niekolko ludi, ktori s tym problem mali/maju, a to som nikdy nehulila a nepohybujem sa v takych kruhoch. dokonca aj tu na fore bolo uz XY takych prispevkov. poznam rovnako aj pripady, kedy trava bola len vstupnou branou k dalsim modernym drogam, o ktorych sa tvrdi, ze ved su v pohode, daj si, ako napr. kokain. trava uplne meni cloveka, aj ked nie je nafajceny je na nom vidno, ze je konzument, a je spustacom psychickych ochoreni.
napriek vsetkemu uvedenemu som za medicinsku marihuanu, kedze pri smrtelne chorych ludoch s bolestami je asi dobre cokolvek, co im ulavi, ale to je uplne nesuvisiaca vec v porovnani s beznymi hulicmi.
hulici travy su zvacsq uplni pohodaci, ale ked si tyv tomto protikladom, tak si zrejme pri nom ptrebuejs cosi len dokazovat...ze si lepsie, vies sa lepsie ovladat, zijes zdravise atd. On sa travy nikdy nevzda, na to proste zapomen a ked by aj naoko hej, tak po tajomky v tom pokracovat bdue aj nadalej. Pokial viem, tito ludia na tuto rastlinku nedaju dopustit, bo ju povazuju dokonca za zdravu a liecivu vec.
Mozem, nemam s tym problem, niekedy musim aj ja siahnut po tabletke, v robote je taka alternativa nepripustna, atd. A plus, ja ked nevystihnem zaciatok bolesti, lebo vacsinou to na mna pride pocas spanku a zobudi ma bolest, tak to som v koncoch. :)
ForeverYoung, ja pri menstruacii odpadavam, musim mat odsledovane, kedy mi to pride, inak sa stane, ze ma vykoti niekde v meste...O vracani a krcoch nemusim hovorit. V zivote som neuzila tabletku, hoci mi ju zachranka davala vzdy ked ma dosli pozriet. Vyriesila som to pravidelnym uzivanim zeleza a pitim alchemilky, uzivanim aj mnou vyrobenu tinkturu. Cize, ked ti mozem odporucit, marisku mozes nahradit tymto :) Ved bylinka ako bylinka, nie? :)
Yea (herbalist) smoke all day
Let music keep on play
Chorus:
Sometimes the things you need in life may be difficult
Not all the time its gonna be easy
A so it go
Smoke the marijuana and get high
Stay above the wicked and fly
Im feeling so very good about myself
Babylon aint feeling good d___ thats there problem
I smoke the marijuana and get high
Ah when Ive got problem at home domestically
And my girl she just wanna quarrel me
Love is the order of the day you better find it
Im a big man I put my problems behind me
Verse 1:
Cause Im so confident in myself
Theres nothing nor no one that could get to me
Not even the d___ system so listen properly
Right now Im merry and cherry and living happily
If those Babylonians mess with us today the music a play
I smoke my problems away
Me an couple of my friends were just chilling on the corner
Listening to the music from Jamaica to Bahamas
Yea we decided to go link the farmer
Need something for the brain its the marijuana
Happy as a lord when the good vibes stir up
When the chanting start you get burn you few corrupt
We smoke all day an still we got the herbs or a ???
Dont you Babylon erupt
We give thanks for this day we keep the meditation
Music and more music we burn the pagan
No if no buts no arguments
Marijuana is my only sacrament
Give thanks and praise ises high
All when Babylonians going down
Rasta man still request a hundred pound
Blaze up the chalice and we pass it around
And if Im a by myself I go smoke it alone
We got the skunk to make u drunk it make u rock it makes u bounce
We got the diesel the easel we go enough for the people
We got the hydro to rise you
Smoke and get wiser
Chalice hafe blaze we smoking purple haze
Sometimes the things you need in life may be difficult
Not all the time its gonna be easy
A so it go
Im feeling so very good about myself
Pagans aint feeling good thats there problem
Ah when Ive got problem at home domestically
And my lady just wanna quarrel wit me
Love is the order of the day you got to find it
Im a big man an I put my problems behind me
Akoze tieto prispevky a rady, takzvane mudrosti co tu citam na rano, az mi zle prislo, no offense. Neviem kam sa tato spolocnost kedy posunie, ked stale u ludi prevladaju taketo na hlavu postavene nazory. Porovnavat marihuanu s tvrdymi drogami? To akoze vazne? Univerzalny liek, dar matky zeme, ktory je nepravom na listene zakazanych. Fakt nechapem ako moze niekto v 21. storoci vynikat takymto brainwashom. :)
Moja mila, ked sa s nim chces rozist pre obycajnu bylinku tak smelo do toho, ale horsi dovod som nepocula. Este ked spominas gramaz aku spominas, bezny konzument ma taku spotrebu na tyzden. A v kazdom pripaden marihuana nieje navykova. Nema ziadne negativne dopady na cloveka, pokial to nieje extrem 5 krat denne. Niekto by ani v takom pripade nemal, lenze ani nema zmysel taka konzumacia. Ale w\e ja som zena, fajcim od 14 uz cca 13 rokov. Pocas menstruacie nepoznam ibalgin, staci mi joint a nepotrebujem sa dopovat tabletkami a to som pripad asi najtahsieho kalibru, ktory vracia a zvija sa v krcoch. Moja tyzdenna spotreba je dajme tomu gram, ale ked nechcem, nefajcim aj mesiac. Ale dovodom je attackovanie chladnicky :).. k medicinskej marihuane sa ani nejdem vyjadrovat, uspesna liecba od rakovinu cez dnu az po alzheimera hovori za vsetko. Staci si vygooglit nejake stranky so serioznymi informaciami...
Ako pochopim, ked niekomu vadi, ze partner pije, berie tvrde drogy, gambluje a pod. Ale toto?