Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Má niekto podobné skúsenosti s trávou ?

Príspevok v téme: Má niekto podobné skúsenosti s trávou ?
Anonym2499

Zdravím, v júni 2016 som mal svoju prvú nepríjemnú skúsenosť s Marihuanou. Mal som stav veľkej úzkosti, myslel som si že nedýcham že, zomieram. Bolo to čosi hrozné. Potom som sa dokázal upokojiť a prešlo to. Avšak, ako čas plynul, z ničoho nič ma bezdôvodne ( aj keď som nefajčil ) prepadla úzkosť, upnutie do svojej hlavy, časom sa to len a len zhoršovalo, zažil som pár panických útokov, až to prešlo do hlbokej depresie - ktorú mam diagnostikovanú - a liečim sa naňu už mesiac a pol. Chcem sa spýtať, má tu niekto podobné skúsenosti s trávou ? Môj aktuálne najväčší problém je asi to, že v hlave mi kolujú dookola tie isté obavné myšlienky ktoré mi nedajú vydýchnuť a sú prítomné skoro furt, strach o seba a o svoju psychiku, a veľmi divné úzkostné myšlienky a predstavy, ktoré si uvedomujem, viem že sú to úplne sprostosti, ale aj tak sa tam objavujú a to ma trápi. Myslíte že sa z toho vyliečim ? Nefajčil som už od októbra, tráve a alkoholu sa úplne vyhýbam. Myslíte si že je normálne že tieto stavy a myšlienky mám stále aj keď som nefajčil už skoro pol roka ? Ďakujem za odpovede

ajja

Existuje gen zavislosti. To ze niekto raz vyskusa, fajcit, ci popijat este neznamena ze zostane zavisly. Zavislost je aj na hrach, hracích automatoch, ale tiez to neznamena ze vsetci co tipuju a hraju su zavisli. Zavislost je az vtedy ak je niekto schopny prehrat svoj majetok, opijat sa do nemoty, fajcit a nedokazat prestat. Lenze v lekarstve este neexistuje diagnoza -zavisly- je to geneticke. Liecbu sposobenu vlastnym si nicenim zdravia tak musia znasat vsetci. Ale na druhej strane stat ma zase z predaja cigariet a alkoholu zisky. Preto hlavne z tychto ziskov vo forme dani ci DPH, by malo byt financovane hlavne zdravotnictvo, aby sa mohli pacienti na choroby sposobene týmito latkami liecit.

Jaroslav321

To bol dobrý koment. Ako ja patrím medzi tých, ktorí nepotrebujú niečo také. Hrozne mi smrdia cigarety a nie ešte mariška. ale tak niekto vyskúša a dá si stým pokoj.

ajja

Vypisujes dookola stale to iste v podobnych temach., akoby si hlavne chcel len temu udrzovat. Co ti uz ma kto poradit? Suhlasim ciastocne aj s kuarakom, zavislosti, rozneho druhu, ci uz fajcenie, alkoholizmus, stoja zdravotnictvo -teda ich liecba nemale peniaze. A tie peniaze tam niekto musi vlozit. A tie peniaze potom chybaju na liecbu ludi, ktori si vlastnym pricinenenim chorobu nesposobili. Predispoziciu na urcitu chorobu v rodine ma skoro kazdy, ale nie kazdy si vedome poskodzuje zdravie.

Anonym2499

Teraz mi bolo celkom v pohode od piatka do pondelka, už som si myslel že konečne zabrali tie Antidepresíva čo berem(bolo by už načase po 1.5 mesiaci) no ale zrejme som sa mýlil. Poobede ma zasa dostihli tie isté úzkostné divné myšlienky, divné predstavy a strach ale dá sa povedať že oveľa v menšiom množstve.. Ach dúfam že to nebudem zasa mať týždeň a potom mi bude 2-3 dni fajn ako by som nevedel že ma niečo trápi... Je to normálne že sa to takto strieda ? Inač striedalo sa mi to aj keď som nebral ADčka...

kurak

pre Neanonym8:

mylis sa - ja som toho (aj s ohladom na vek) preskakal az prilis.
a ano mas pravdu: s fetakmi, ktori si umyselne zdravie poskodzuju a potom cecaju zdravotne poistovne sucit ziaden nemam.
osobne by som vyrobu/drzanie/obchdovanie/uzivanie omamnych a psychotropnych latok trestal v jurisdikcii podstatne prisnejsie

Reys

Čau kámo, opisuješ presne mňa moje aktuálne stavy a presne aj dôvody, úplne sa v tebe vidím a viem presne ako ti je, beriem tiež už mesiac a pol AD presnejšie trittico a môžem ti povedať je mi ešte horšie po nich aj keď občas mi je fakt dobre že si tiež myslím že už zabrali a potom dostanem opäť riadnu uzkostnu facku od života! Neboj sa bude dobre, treba si stále hovoriť že to nieje doživotný stav ale že raz bude všetko zasa oukej tak ako to bolo aj pred tým, posielam ti aspon trocha malo z tej mojej energie lebo mna to už tiež vyčerpáva ale verím v teba! Ak chceš ozvi sa - jozefrac00@gmail.com čauko, a nezabúdaj niesi jediný ktorý to zažíva

Neanonym8

Este odkaz pre kuraka: uzkost a podobne poruchy su v cloveku zakodovane, marihuanna ich u niekoho spusti, u niekoho nie. Poznam vela ludi, ktori fajcia a su uplne v poriadku. Psychicke poruchy su vyvolane najma stresom, pretoze sme vsetci prilis uponahlani... to je nasledok dnesnej doby. Nechcem sa zastavat marihuanny, v niektorych pripadoch moze byt spustacom iba a prave ona, ale tvoje prispevky boli nemiestne. Nepoznas zivoty ludi, ktori tu hladaju pomoct, vobec nemas tusenia co si prezivaju...nemas pravo odsudzovat. Zjavne si si v zivote este nic neprezil... a na tychto forach by som poprosila trosku empatickosti, ak nemas v sebe kus citu, neprispievaj.

Neanonym8

Ano, je to normalne, nemozes cakat ze ti bude hned super. Postupne ti bude lepsie a lepsie az uzkosti a zle myslienky uplne pominu. A budes zas ok ako predtym. Chcem sa ta este opytat. Ake lieky uzivas? Iba antidepresiva?

Anonym2499

Neanonym8 ďakujem pekne ! Teraz mi bolo 2 dni relativne fajn, vtierave predstavy a myšlienky a strach som mal minimálne a zrazu keď som teraz predchvíľkou išiel do sprchy tak to zasa namnňa z ničoho nič spadlo. Vždy keď mi je pár dni lepšie tak si myslím že lieky konečne zabrali a už bude dobre a vždy potom zasa tie vtieravé myšlienky, predstavy a strach príjdu... je to normálne že sa to takto strieda a že príjdu úplne z ničoho nič ??