Zaujíma ma názor zadaných aj nezadaných ľudí. Mám 26 rokov a asi pol roka dozadu som sa rozišla s priateľom po 6 rokoch chodenia. Prestal mať ku mne úctu ako k žene, ja som zas na neho naliehala aby viac komunikoval atď...Nebola v tom tretia osoba. Od rozchodu sa kamoši a rodina ku mne správajú ako k niečomu, čo sa vymyká normálu. V rodine som najstaršia zo sesterníc a bratrancov, čiže mi neustále opakujú ako sa prvá nevydám, ako ma predbehne o dva roky mladšia sesternica a tak. Nikdy neviem čo na to povedať, šak nech sa každý žení a vydáva kedy chce, čo sa s tým mám :D
Kamoši ma nezavolajú už tak často vonku, vraj sú v partii samé páriky a oni nechcú aby som pri nich trpela....Asi ma nepoznajú alebo čo, ale nikdy som netrpela medzi párikmi preboha! Môj priateľ nebol z nášho mesta a koľko ráz som bola vonku s partiou bez neho...a prežila som to krásne :D Ďalej čo mi ľudia robia je, že ma neustále chcú s niekym dávať dokopy, neustále ma ktosi ľutuje, označuje slovom "chudiatko", ako keby som bola smrteľne chorá :D Je to tak ponižujúce...pritom ja som v pohode, rozišli sme sa v dobrom a nie som nešťastná, ani smutná..len to nikto nechce rešpektovať. Každý vie lepšie ako sa ja cítim.
Vy zadaní, vy to tiež robíte?? Že neustále niekomu nechutne dohadzujete frajerov a máte blbé narážky na to, že je niekto sám?
Nezadaní, vy tiež zažívate čo ja? Či len ja mám divných ľudí okolo seba??
Som nezadaná - divná pre okolie?
EasyGlow moja tema je: co dalej? Ani ja som neveril ze na fore najdem pochopenie. Ale z vlastnej skusenosti hovorim ze ti ludia tu su. Adr1a mi napisala kopu mudrych slov. A aj ona mi pomohla otvorit oci. Tak ako som pisal aj ja podobne pisali aj druhy. Ty nie si divna. Tvoje okolie je divne a neries to. Chod svojou cestou. Za svojim rozumom. A komunikuj, rozpravaj sa s ludmi. Ja som to tak nerobil a skoro som sa zblaznil. Bola to. chyba.
Ludia, dakujem za povzbudive slova :) Nikdy by ma nenapadlo riesit nieco tak malicherne, kebyze sa nejedna o velky pocet ludi, ktori sa ku mne takto stavaju. Keby slo o dvoch-troch, miknem plecom. Ale toto je cela rodina plus velka partia kamosov, cize som na chvilu zneistila, ci ozaj nie som ja daka divna. Ja velmi prajem kazdemu lasku. Nie je mi divne sediet pri stole s desiatimi parikmi, lebo sa tesim ak su stastni. A ja som stastna tiez, nie je to podmienene tym, ci niekoho mam alebo nie hm.
Kiddo, suhlasim s tebou. Akoze, ja som opisala velke extremy a nie vsetky dovody, preco sa kamosi z partie nemozu rozist so svojimu polovickami, aj ked nie su stastni. Ale ked to niekomu takto vyhovuje, nemam inu moznost len podporovat toho cloveka. Lebo svoj nazor na take fungovanie som mu uz povedala a je na kazdom, ako si zivot zariadi :)
Lary, pravdu mas! Mozno sa kopec ludi na mna urazi, ale budem s nimi komunikovat co najlepsie a najprijemnejsie s ohladom na vztah k nim. Inak to nevidim. A tesim sa na to, kedy nad tymto mavnem rukou, ze aku kravinu som riesila haha
A_dr1a, dakujem ti. Kiezby viaceri ludia premyslali ako ty. To by nam bolo sveta zit :D V podstate sa aj ja drzim toho, co pises. Zi najlepsie ako vies, neposudzuj ak to nie je nevyhnutne a nejde ta roztrhat z nejakych dovodov od nervov (zas sme len ludia) :D A bud tolerantna :)
8Kitti, "super", ze v tom nie som sama :D A teraz uz niekoho mas, ci sa prosto len ludia okolo teba uvedomili? Krasne si to tej babe povedala, chvalim a inspirujem sa ;)
Ja som pred pár mesiacmi prechádzala tiež podobnou situáciou a to som o 3 roky staršia ako ty.
Všetky poznámky mi liezli na nervy a už som bola pokuse aj zúfalá z toho a obchádzala som každého, len nech mi dajú pokoj.
Nakoniec som sa naštvala a rodine odvrkla, že je to môj život a žijem si ho po svojom a ja neriešim nikoho, tak nech mi dajú pokoj.
Kamarátka oslavovala narodeniny a tiež na mňa išla tak, že mi bude blbo, lebo každý z nich má svojho partnera, tak som jej povedala, že o.k., máš pravdu, ak o mňa nestojíš ty, tak nestojím o teba ani ja. Pár dní bol kľud a potom sa sama uvedomila.
Ak ti mozem poradit, tak okolie neries.
Oni maju daky problem, nie ty.
Neries ich dovody-lebo to su ich dovody zamery rozumy zmyslanie predsudky zvyky ai, no nemusia byt tvoje. Mozno je to vplyv prostredia okolia oblasti kde zijes, alebo kultura zvyky zauzivane vekmi.
Ja som sama a single uz roky. A kazdy kto ma pozna vie, ze to nie je preto, zeby nebol o mna zaujem. A kto ma zas osobne nezna, tak mu ani nenapadne, zeby som prave ja bola sama :D ale u mna to ludia ani neriesia. Lebo som aka som, som to JA) Zapamataj si, nikto ti viac a lepsie neda nedopraje, ako ty sama sebe mozes dat dopriat darovat. Alebo sa milovat ctit vazit
Iba ty sama za seba budes zit tak, ako si to sama vyberies a zvolis, rozhodnes sa.
Nik iny nebude chodit v tvojich topankach, navliekat si tvoju kozu a zit tvoj zivot. Ci uz radosti/starosti, dobre/zle, prijemne ci menej prijemne. Iba ty sama. A hlavne, iba ty sama budes znasat za vsetko dosledky aj dopady. Preto sa nikdy nedaj masou stadom dotlacit tam, kam vlastne nechces. Lebo ak sa das, tak sama potom budes patris do toho "stada". Budes sa vecne iba prisposobovat ai. A zas nie kazdemu je dopriate byt sam svojmu zivotu panom vodcom, byt individualitou, osobnostou, samostatnou jednotkou bytostou ai.
Zi si hlavne svoj zivot naplno a tak, aby si ty sama bola stastna spokojna vyrovnana, a hlavne rob to-po com tuzis, o com snivas, realizuj sa, pln si sny tuzby, vsetko si dopraj dozic, uzivaj si zivot plnym priehrstim, bud sebavedoma stastna spokojna hrda, v pohode, vysmiata ai)
A hlavne, maj vsetkych tam niekde))
Ver, nic viac ludi neirituje, a najviac sa prejavi u nich zavist a ziarlivost, ked sa ti vsetko toto samej dari.
A ide aj o to, ako to ty sama cele vnutorne prezivas vnimas a citis. Lebo mozno nevedomky aj navonok vysielas iste signaly, ze aj ked prezentujes, ze mozes byt nad vecou a happy, tak asi to tak celkom nemusi byt. Kedze viaceri ludia-rodina priatelia znamy, su v tomto u teba zajedno.
Vies, tvoja rodina priatelia znamy by ta mali milovat akceptovat prijat a respektovat taku, aka si, a ako sa rozhodnes ty sama zit. Vo vztahu ci single. Ved zivot osud okolnosti sa stale menia. Ty nemas trvale postihnutie ci daky nemenny stav. Dnes mozes byt sama a uz zajtra mozes predsa niekoho spoznat stretnut milovat a byt milovana.
Cesty zivota su nevyspytatelne.
Je smiesne, kolko ludi si mysli, ze maju patenty na zivoty inych ludi. Nazor ti moze povedat kazdy, ale je uz na tebe, ci si z toho nieco zoberie alebo nie, sa tym inspirujes nadchnes ci nie. Ver, najviac sa staraju prave taki, co maju pred vlastnym prahom najviac bordelu spiny polien.
Nauc sa ludi selektovat vo svojom zivote. Neviem, aky si typ cloveka, ale silna osobnost vyzaruje nieco neuchopitelne, proste vzbudzuje prirodzeny respekt, silu nezdolnost autoritu sebavedomie autonomiu ai. No to musis v sebe mat a aj tak zit, verit tomu. Musi to z teba srsat a vyzarovat. Nesmies to iba hrat. Bud to v sebe mas alebo nemas.
A neboj sa nikdy ludom povedat priamo do oci co si myslis, svoj nazor, cokolvek co uznas za vhodne a spravne. Pravdaze, inak clovek reaguje odpoveda rodine, inak priatelom a zas iba znamym ai. Ale to uz je na tebe, aku formu sposob v pristupe k nim zvolis. Uprimnost humor sarkazmus ai.
Vari oni riesia ci ta svojim tliachanim zrania/nezrania? Ci su voci tebe taktni/netaktni?
Tvoj zivot vztahy sukromie je iba tvoja intimna osobna zona oblast zalezitost. Iba tvoja. A pamataj. Spokojni vyrovnani a mudri ludia nemaju dovod sa ta pytat na nieco podobne. Ci ta od seba vyclenovat selektovat. A nie, nie si divna)
Ja by som každù narážku atakoval.tzn:Podľa povahy a vzťahu k dotyčnej osobe.Ludom z rodiny ktorých si vàžiš a nezaslúžia si aby si sa ich nejako dotkla tak vtipne ale ràzne vysvetli co a ako .Tetu z :liberca sundaj niečim ráznym aj tak podpichuje .......Znàmim kamaràtom daj najavo že si neželáš aby stàle otvárali tùto tému aj za cenu že sa zdvihneš a odídeš.Raz to vydržíš a nabudùce si dajù pokoj a ak nie nestoja za to.Ak nemàš takù slov.zàsobu napíš si predpokladanè naràžky na papier postupne vymysli odpovede podla tvojho želania nauč sa to a màš to.......
Každý človek vidí na tom druhom či už človeku alebo vzťahu čo nefunguje alebo naopak len to čo funguje.Je to jednostranný pohľad na vec keď vidíme že susedia idù dva krát v lete a dva kràt v zime na dovolenku povieme im ale je ale nevidíme že manžel chodí domov z práce neskoro večer alebo im to neklape.Na druhej strane kolegyňa v práci mà strasne žiarlivèho muža (co ja by som nezniesla).....ale znesiem môjho ktorý ležì doma na gauči .....Radšej sa uspokojìme z predstavou ze ta druha sa má predsa horšie lebo ten môj nieje az taký najhorší veď .....Radìme iným ako majù žiť a myslìme si že mi to vieme najlepsie..
Mesacny, v tom co pises sa bohuzial velmi mylis, ale asi bude moja chyba, ze som to dostatocne nevysvetlila....Kamoska, co sa nechce rozist kvoli peknemu bytu, nie je vydata za toho chalana. Nemaju auto, nemaju hypoteku, byt je prenajaty a kebyze sa rozidu, musia ho obaja opustit, pretoze je tam len jedna izba na spanie a spat s niekym inym na manzelskej posteli? Jeden by byt neutiahol, preto tam musia byt dvaja. Inak nie je nicim zaujimavy ten byt, ani moderny, ani vynimocne pekny, len jej sa paci, lebo ma rada taky styl.
Dalsia kamoska, ktorej dovod je rovnako nezmyselny, ale nejde o peniaze, je ta, ktora sa nechce rozist kvoli vozeniu maminy. Oni sa mozu do tej nemocnice vozit od rana do vecera. Pred domom im stoja asi 4 auta, ktokolvek kto je doma, moze tetu zaviest. Lenze je hrozne prijemne pre nich, ked je chalan ochotny a nemusi sa mu teta doprosovat ako sa doprosujue napriklad svojmu synovi.
Akoze v tomto naozaj nejde o peniaze. Nikto z mojich kamaratov nema hypoteku, uver, pozicku a neviem este ake one :D Dokonca len jeden vlastni auto, inak sa vsetci vozime na pozicanych este od rodicov, ci surodencov. Dovody preco sa nerozist, maju kamosky naozaj trapne, smiesne a neviem co, ale osobne pochybujem, ze v tomto pripade ide o peniaze
Ano, presne o tom pisem. Maju nejakym sposobom zariadeny zivot a myslia si, ze inak to fungovat nemoze. Ale ked niekto vozi mamu k lekarovi, tak predsa ak ten niekto nebude uz po ruke, mama sa k lekarovi dostane inak. Bude to mozno menej pohodlne, nebude to mozno zadarmo ako doteraz, bude mozno treba vymysliet sposob, ale zivot pojde dalej a je zvladnutelny. MP spomenul komfortnu zonu. Ano, je to prave o tom. Zmena si vyzaduje, ze musis vyvinut iniciativu, vzdas sa benefitov a nemas istotu, ako budu veci fungovat. Im sa do toho nechce. Radsej obetuju vlastne stastie pre svoju pohodlnost alebo strach. A utesuju sa, ze ved kazdy to tak ma. A potom prides ty, ktora to dokazala, momentalne zvladas zivot aj sama a ma moznost najst si stastnejsi vztah, lebo neberie cokolvek, len aby cosi bolo. Ja sa im nedivim, ze ich hnevas. Skutocni priatelia myslia na to, co je pre teba dobre. Ale vacsina ludi sa vzdy porovnava no a oni z tohto vyjdu ako ze si za nespokojny zivot mozu sami. Aj mozu. Ale aj tak radsej to nechaju tak a davaju to vyzrat tebe. Clovek, ked sa citi zle, ublizovanim tomu, kto sa podla neho ma lepsie, chce dosiahnut to, ze sa bude lepsie citit, ak ten druhy sa bude citit zle. Ja to poznam zo sikanovania. Ale myslim, ze nieco podobne sa prejavuje aj tu.
EasyGlow - na otázku ti odpoviem tým, že ti skopírujem vlastne tvoju odpoveď.
,,Kiddo, tak toto je pre mna jemny hardcore, ktoremu asi nikdy nepochopim..kamoska mi napriklad povedala, ze sa nemoze rozist s frajerom (s ktorym to vobec ale vobec neklape), lebo by nemal kto zaviest jej mamu kazdy piatok na rehabilitaciu. Alebo dalsi dovod, ze maju prenajaty pekny byt a ona si nevie predstavit, ze oň pride. Alebo, ze ked maju tolko znamych spolocnych, nemoze im urobit to, ze si budu musiet vybrat medzi nimi dvomi...to su tie istoty, alebo mozu predstavovat istoty, o ktorych pises?,,
Vieš čo je to pohodlnosť, komfortná zóna alebo alibizmus? Kalkulujú a volia ,,istoty,, (peniaze a iné fin. výhody) len aby nemuseli nič riešiť.
,,kamoska mi napriklad povedala, ze sa nemoze rozist s frajerom (s ktorym to vobec ale vobec neklape), lebo by nemal kto zaviest jej mamu kazdy piatok na rehabilitaciu,,
(Musela by zaistiť a zaplatiť niekoho, a kto by ju tam vozil alebo zabezpečiť opatrovateľku. V krajnom prípade s ňou ostať doma a odísť z práce - veľké finančné výdavky!)
,,Alebo dalsi dovod, ze maju prenajaty pekny byt a ona si nevie predstavit, ze oň pride.,,
( Musela by odísť do podnájmu, riešiť rozvod, delenie majetku, platiť hypotéku a iné )
,,. Alebo, ze ked maju tolko znamych spolocnych, nemoze im urobit to, ze si budu musiet vybrat medzi nimi dvomi.,,
( za všetkým je strach! pretože si predstav, že by teraz ostala bez jediného priateľa. Že tí ľudia sa s ňou priatelili len kvôli zištným dôvodom a keď netvorí pár z ich kamarátom, tak si zvolia len toho, komu ostane viac...omg. Takých priateľov by som nechcel mať ani sám. Nie ešte spoločne!)
Rozobral som ti to podľa možností, ktoré si tam napísala a podľa významu, ktorý v tom vidím.
Ľudia to mylne nazývajú istotami, ale nechcel by som takéto ,,istoty,, za cenu ešte väčšieho trápenia. No niektorým to vyhovuje. Takýto vzťah by som mať nemohol, hnusil by sa mi.