Zdravím. Môj asi najhlavnejší problém je v tom, že nedokážem prijať lásku. Vyrastala som s rodičmi, ktorý ma celý život len ponižovali, psychicky týrali a v škole som tiež zažila niakú tu šikanu. Nevraciam sa k minulosti už prebolela. Teraz mám 22 a odsťahovala som sa ďaleko od rodiny, známych. Chcem začať konečne žiť, len si uvedomujem , že v oblasti vzťahov mám proste problémy. Akonáhle mi začne niekto prejavovať lásku je mi to strašne nepríjemné, neprirodzené, cítim sa ako v niakej pasci, z ktorej musím utiecť. Kludne aj keď dovtedy sa mi páči a mám ho rada. Ale keď to začne byť vážne mám z toho strach a už to nechcem. Nedokážem mať normálny vzťah založený na láske. Stále dookola si vyberám len takých, ktorý mi ubližujú....Myslíte, že sa toto dá niekedy prekonať ? Napríklad s psychologičkou, alebo že proste len neprišiel ešte ten pravý ? ..:(
Je mi neprijemne byť milovaná
Môže ti pomôcť ako psychológ, tak aj nový vzťah (ten pravý).
Poznám veľmi dobre čo prežívaš a môžem ti s istotou napísať, že to môže byť zložité vyriešiť, no na druhej strane môže byť riešenie clkom jednoduché.
Je podľa mňa kontraproduktívne, aby si sa teraz zavrela doma a snažila sa z toho dostať. Ty potrebuješ interakciu s druhými, potrebuješ randiť a skúšať, zároveň takýmto spôsobom pochopíš prečo sa ti toto všetko deje. No nepôjde to hneď a vôbec to nemusí byť spôsobené tým, čo si zažila v detstve. Skôr niečím z nedávnej doby.
Nevedela som, ze moze existovat takyto problem. Ale kedysi som stretla jedneho chalana, mali sme taky zacinajuci vztah a raz som mu povedala nieco v tom zmysle ako sa mi paci a videla som na nom, ako sa neprijemne citi, aj to mal snahu hned ukoncit, zachvilu to aj ukoncil. Mal problem prejavovat aj prijimat lasku. Myslim si, ze mal tiez taketo problemy. Zdal sa mi niekedy taky depresivny. Ale neviem, mohlo to byt aj inak.
Psycholog by mozno vedel pomoct.
psycholog....nepokaz si zivot...poznam pripad takejto zeny...u nej bol priorita sex..to bol prejav jej lasky...a preto mala aj takych partnerov...boli jej prednejsi ti horsi zli....snad sa ty poucis a zajdes na odblokovanie...
ked stretneš toho praveho tak s tým problem nebudeš mať..
ked si doteraz stretla nejakých, ..vidíš ze ani jeden s tebou nie je.. prišli, odišli,..neboli tí praví,..nemá ťa čo mrzieť...
Bud rada ze ta vlastna skusenost chrani pred nespravnymi ludmi,
ked to bude ozaj priatel ktory ta bude mat ozaj rad ucitis to , intuicia ta nesklame a never falosnostiam, ludia vedia byt ozaj vypocitavy a zakerni , zahraju take divadlo budu sa pretvarovat ako ta maju radi , na jazyku med v srdci jed , 90 ludi zo 100 taky su naozaj vlci co ta roztrhaju ak im das prolezitost.
Urcite to ries skor, ako si sama narobis nejake skody v zivote. Skor, ako s tymto cosi neurobis, ani nezacinaj novy vztah. Vyhnes sa vacsim problemom.
Určite s psychologičkou. Máš v sebe blok a na tom treba popracovať, neprejde to cez noc.