Skúste mi prosím poradiť čo si mám ztoho vybrať.Na nimi ponúkanú prácu som nevravel nič. Platí vôbec tento dokument ak je zle vypísaný zamestnávatelom ? Mimochodom náš zaujímavý rozhovor aj ten medzi ňou a sbs - károm ktorý jej radil čo tam napísať mám nahraný v dobrej kvalite, je neuveritelný až smiešny. To čoje za personalistku keď jej radí sbs - kár a nevie korektne vypísať papiere. Čo si mám ztoho teda vybrať ? Že nesplňam požiadavky alebo jej rozhodnutie že nemám záujem o možné miesto ako sa mám proti tomu brániť ? Ako nato asi zareagujú na úrade práce ? Ďakujem za rady.
Urad prace
no ja som si aj myslela ze ta vyradia ked tam napisala ze si odmietol miesto s uradu prace jednoducho nemozes odmietnut vtedy si automaticky vyradeny mohol si to aspon skusit a potom dat vypoved skusobnu dobu mas v kazdej robote..ja som minuly rok tiez bola 3 mesiace v takej firme... teraz si zaplatis 370 eur za pol roka za zdravotne
Jaja ty si poradkyna.
Keď nechce pracu, tak nechce, nemožu ho vyradiť.
myslim že to sa týka len tých dlhodobo nezamestnaných-čo nechcu
niekolko rokov nezamestnaných, tie zmeny, nie tych ,bežných.
treba to vysvetliť pani.
Tak na Slovensku je to bieda, nech sa rozprávame o akomkoľvek pracovnom smere.
realitaslovenska kamaratka je vo Svajciarsku je zdravotna sestra a ma tam plat okolo 7000 eur... mala stastie ze vie vyborne jazyk... na Sk zarabala stvrtinu... myslim ze ani rocny plat nemala taky ako teraz mesacny...
ja vas ludia obdivujem ze si radsej nehladate pracu v Rakusku alebo v zahranici teda aspon ludia co maju tu moznost tam ist urad prace vas bude vzdy posielat do 3 smennych otrokarni s tym ake fantasticke miesto vam ponuka... ja som opatrovatelka mam aj kurz na Slovensku mi ponukali toto miesto od 7-19 a od 19-7 smeny za 400 eur isla som do Rakuska a mam tu 1500... fakt kto ma moznost nech vycestuje tu nechcu zaplatit ludom za pracu...
No to mas tak. Platis vysoke odvody a ked potrebuje tak ti ich tento prehnity stat spat neda. Zrusit vsetky odvody. Nebudeme platit nejakym nenazrancom v state a to nemyslim nezamestnanych.
Toto co stvara minister financii, ake donucovacie prostriedky pouziva na znizenie nezamestnanosti je hnus. To je porusovanie ludskych prav!!!!
Hen take chudakoviny v tych otrokarnach pre zahranicnych blbeckov, ktori na to najviac maju, ale nedaju, nech si niekam strcia. Im naslubuju, ved my vam zozenieme otrokov, ktori nebudu mat na vyber.
Choď naspäť na UP, vypýtaj si opäť tlačivo na pohovor do danej firmy, choď naspäť do tej firmy za danou pracovníčkou s tým že si si to rozmyslel a chceš nastúpiť....nastúp, prvý deń je taký zaškolovací to zvládneš a na druhý choď k lekárke na PN.....prípadne dones na UPpapier od lekára že ti nedoporučuje robiť na smeny(12-tky) napr. z dôvodov že trpíš na nespavosť, príp.bolesti chrbtice(lekárke povedz že ide o ťažkú manuálnu prácu ktorú v 12-hodinových smenách nezvládneš....stačí ak donesieš papier od lekára že ti danú prácu nedoporučuje a nemôžu ťa vyradiť....
Dopadlo to takto... Predomnou boli unej u urádníčky cigáni celá tlupa s detmi na niečom sa nedohodli a strašne jej nadávali že to počul celí úrad, potom som vstúpil ja a mala slzi v očiach a triasla sa. Začal som slušne, dal jej OP, preukaz, povedal som ako sa volam dal som jej papiere. Nič som negumoval, povedal som jej presne ako to bolo. Potom volala do tej firmy a pytala sa že jak to je že sú tam dve vyjadrenia, tak pani personalistka jej povedala že som bol naňu drzí a na pomoc si zavolala sbskára a je otom ževraj zápisnica a hlavne že som odmietol jej ponuku na 12 hodinové zmeny. Samozrejme platí vyjadrenie že som odmietol a môj argument bol ten čo ste písali ,, nemá nohy, odmieta chodiť, nemal vôbec preňu pochopenie a pustila sa domňa podľa mňa si potrebovala možno vybiť zlosť lebo cigáni jej nadávali, vedela že predomnou je na koni tak mi povedala že cez moju podporu cesta nevede vtedy som sa ja roztriasol od nervov ( myslel som že vyhodím im celú kanceláriu aj snimi) ale držal som sa. Opytal som sa jej prečo ma chce pripraviť o moje peniaze čo som roky platil do socialky, zase zopakovala že cez moju podporu cesta nevede. A keď mi dala papier na ktorom je pisane že sa mám vyjadriť do 3 dní prečo som odmietol, ona chcela aby som sa vyjadril hned čo som neurobil. Tak jej hovorím že vy bývate tam a tam presnú adresu som jej povedal, tak zakričala že sa jej vyhrážam a chcela si na pomoc zavolať sbskára a zase pred ciganom sa triasla a bola ticho a namňa bola takáto skvelá. Povedal som jej že sa nevyhrážam iba sa pýtam či tam býva a zase opakovala prečo sa jej vyhrážam. Povedal som jej že aj vy viete kde byvam tak ja to tiež chcem vedieť. Zase hovorila že sa jej vyhrazam. Tak som jej zobral všetky papiere zo stola všetky a išiel preč. Myslím že po tejto návšteve som zrelí na psychiatra.Teraz dúfam že raz bude ona alebo jej potomkovia v mojej situácii a natrafia na úradníčku jej formátu.
Celkom sa to tu rozbehlo. Zatiaľ som tam nebol. Po sviatkoch dám vedieť. Ďakujem za rady !
Ako pise podo mnou. Protireci si to. Mala tapa napisat, len jedno z toho.
Ako prve mas napisane, ze nesplnas poziadavky, to druhe preciarkni perom a na UP povedz, ze sa pomylila, ze nesplnas poziadavky z hladiska fyzickej kondicie na dane miesto. Predpokladam podla adresy, ze je to priemyselny park a miesto nejakeho operatora za par supov, co im nik nechce robit.
Ak by ta chcela vyhodit, nebud pokakany, ale normalne sa ohrad, ze si sa pohovoru zucastnil a nesplnal ich poziadavky, co nie je tvoja vina.