Zdravim,
chodím s ňou už asi rok, stále bola prehnane sebavedomá. Tým mi vtedy imponovala že vedela čo chce a nechce. Imponovala mi jej ráznosť, isté vystupovanie, ambicioznosť a priebojnosť. Nebudem klamať že si nezanadavala občas ale fakt len občas keď ju niečo sralo. Ale to ako sa ukázala v poslednej dobe ma zarazilo. A keď si predstavím že raz bude matkou naších detí.. mrazí ma.
Ako z jej úst najmä keď ju niečo alebo niekto naserie je samé do pi*i, prij*bem ti jednu, v pi*i to mám, choď do pi*e, piz*a jedna, jebnu*a, prij*bane... ako ma poburuje a nikdy som nemal rád ak vraj nežné pohlavie sa tatko sproste a vulgárne vyjadruje. Ako od mužov ma to nezaráža ale keď to ide z úst ženy a ešte ženy vysokoškolsky vzdelanej je mi na zvracanie. Ako párkrát som ju upozornil nech s tým prestane ešte sa na mňa vyhúkala a zase tie nadávky. Ako toto si mám priviesť do domu mojích rodičov?
Ako keď ju v pokoji snaží sa vystupovať ako vzdelaná žena ale keď jej prasknú nervy je to o život. Ja neviem či nemám z toho vycúvať. Ako rok je dosť dlhý čas si myslím aby sa človek prejavil a odhalil svoju právú tvár a myslím že ten čas v našom prípade už nastal. Ona sa teraz odhalila? Čo môžem od takejto ženy čakať? Bude sa takto správať nielen ku mne ale aj k mojím rodičom? Jej panovačnosť mi naháňa menšíe obavy. Čo vy nato? Čo by ste si mysleli o takejto partnerke na mojom mieste? Aký názor máte na takéto vystupovanie? Čo si mám o tom myslieť?
Teraz ukázala svoju pravú tvár?
@ Mesačný princ,
nepovedz! Tak ty si cholerik?! : D Čo tu všetko na seba nepoprezrádzaš?! Toto by som netipovala, skôr by som povedala, že si citlivý, jemný a zraniteľný muž. Náladový,... a Ty tu takto o sebe... : D
@ Lary a Adr1a to vystihli. Stačí, ak sa poobzeráš tu po fóre a zistíš, že tá Tvoja nie je jediná...
Ak má daný človek mizernú slovnú zásobu a dochádzajú mu argumenty, potom prichádzajú na rad vulgarizmy. A je jedno, či má VŠ alebo len ZŠ, či SŠ!!!
No ved prave :)
Zaznelo tu nieco o estrogene a testosterone. No nadavanie asi nesuvisi s tymi hormonmi ale nadavanie sa nepovazuje za velmi zenske. Dalo by sa teda povedat ze ked zeny hladaju testosteron v muzoch muzi zasa estrogen v zenach. Tento fakt niektorym zenam zalostne unika a nikdy ho nepochopia :) Niektorym proste chyba zenskost
Ventilovať emócie ok, ale takýmto spôsobom na plné ústa...neviem
a tobôž nie ak sa jedná o ženu...
Z opisu a príspevkov si myslím aj ja, že je to cholerická povaha. No aj táto vlastnosť má svoje špecifiká a samozrejme aj výhody. Je len na tebe, či chceš za partnerku choleričku. Sám mám jej povahu, síce nie tak intenzívnu a ani toľko nenadávam, ale každý podľa seba :) No táto povaha má mnohé svetlé stránky a je len na tebe či to dokážeš akceptovať. Určite jej nehovor, že ti vadí, ako sa vyjadruje a nech to obmedzí - je to to isté, ako keby si povedal, že je ,,p.ča,, a že ti vadí úplne. Okamžite by bol oheň na streche.
Ak ti to vadí až natoľko, že ti to zasahuje do života, tak to rieš ale dávaj si pozor, akým spôsobom ak ju nechceš stratiť.
,,Plusy a mínusy
Cholerik se ve svém chování orientuje na dosahování výsledků. Je aktivní, zapálený a odhodlaný. Má rád překážky, které lehce překonává svým ambiciózním přístupem a touhou jít si za svým cílem. Je rozený vůdce, který se rychle orientuje i v cizím prostředí nebo při setkání s naprosto neznámou situací. Nedělá mu problém v jakémkoli případě dělat rychlá rozhodnutí, za kterými si bezvýhradně stojí. Svoje chování nezaměřuje na ostatní, aby se jim zalíbil a získal si jejich náklonnost, ale na vytyčené cíle, které chce za každou cenu dosáhnout. Jeho duchapřítomnost a rozhodnost je obzvlášť přínosná v krizových situacích, kdy se místo nesmyslné paniky zaměřuje na vyřešení krize.
Většina výhod se velmi lehce může obrátit v nevýhody. Cholerik jen těžko snáší, když není ve vedení a musí si nechat od někoho radit, nebo ještě hůř poroučet. Cholerik musí mít za každou cenu pravdu a v žádném případě nepřipustí, že by se mohl zmýlit. Velmi těžko nese neúspěch a selhání. V takových chvílích bývá nedůtklivý, nevraživý a nemá daleko k agresi. Netoleruje lidi s jiným názorem a jen těžko snáší nerozhodnost a pomalé tempo. Vše prožívá velmi rychle intenzivně, a proto mohou jeho reakce ostatním připadat přehnané. V jednu chvíli může propadat hlubokým depresím nebo návalům agrese a v druhém momentě je opět klidný a schopný dalšího pracovního nasazení. Tím se stává pro ostatní často matoucí a nepředvídatelný.,,
K pravej zene taketo vyjadrovanie ani nepasuje. To su muzi v zenskej sukni nie zeny. Muzatky dusou su to. Zena ma byt jemne nezne a zlate stvorenie nie dozorkyna. Ptava zena ma byt opakom svojho muza. Muz ma byt ako rytier v zbroji a zena ako dvorna dama ;-)
Pretvarka v laske nema mat miesto.
Mas frajerku 4tej cenovej kategorie. Teraz hresi ked je zla a casom bude hresit ked bude pokojna. Stale to bolo v nej len ten necely rok mala pozlatko slusnosti na sebe. Vujadruje sa ako kurva z bordelu. Takto sa prava dama nevyjadruje a moze sa obliekat do tej najnovsiej mody ale od damy ma na mile daleko. Odpad spolocnosti je to. A chces mat doma odpad?
Je to aj o dostojnosti. Tych druhych aj tej svojej.
je srandovne ako si poniektori myslia ze ked je niekto slusny tak sa na nieco hra. nie. je to o tom co je komu prirodzene. problem ale je ze to znie lepsie ked poviem ze slusni sa nieco hraju nez ked poviem ze som prirodzene hovado alebo primitiv alebo impulzivny a nechcem sa naucit ovladat.
a okrem jej panovacnosti by tu mala byt spomenuta aj jej impulzivita. nie preto ze nadava, ale pretoze podla opisu je impulzivna. s takymi ludmi sa tazko vychadza a tazko sa s nimi dohodnes.
No ja neviem ludia kde zijete a v akej spolocnosti sa pohybujete ked vulgarne nadavat druhym je podla vas normalne a robi to kazdy. No urcite nerobi. Ja som obklopena rodinou a priatelmi ktori taketo slova nepouzivaju. Mala som akurat jedneho kamarata co sa zvykol vulgarne vyjadrovat, ale nie zeby niekoho posielal do teplych krajin ci mu vulgarne nadaval, skor si zahresil v nejakej situacii. A to je tiez obrovsky rozdiel ked povie niekomu "chod do p..e" alebo ked povie napr. "do p..e ja som to posral". V kazdom pripade mne sa tieto slova pocuvat nechcelo a som mu to povedala, odvtedy to nikdy pri mne nepovedal. A to sme boli len kamarati, nie partneri. Proste ma respektoval. Ale on to ani nehovoril v nejakych navaloch zlosti ci hysterie, proste mal taky slovnik. Ja by som tiez nechcela partnera co mi takto vulgarne nadava, takze si nemyslim ze riesis hluposti. Skus sa s nou o tom este porozpravat ked bude dobre naladena, nie utocne, vycitavo, skor jej odkry svoje pocity co z toho mas. Ak by ti zas zacala vulgarne nadavat a nebola ochotna o tom ani diskutovat, tak sa obavam, ze s nou by si mal tazky zivot a nielen kvoli tomu, ze teba a mozno aj tvojich rodicov bude posielat do p..i, ale s nou sa nebude dat diskutovat a dohodnut ani na akychkolvek inych veciach. Vzdy bude vsetko len podla nej a ak s tym nebudes suhlasit, tak budes k...t. Ak sa ti pacia sebavedome zeny tak ver ze najdes dost takych, ktore su skutocne zdravo sebavedome a nemaju potrebu partnera ci druhych ponizovat a nadavat im takto.
Fantasyi, ano, dnes hresi uz takmer kazdy. Tu ide skor o to sebaovladanie, osobnost naturel ai. Keby mi raz syn dovliekol potencionalnu "nevestu" domov a kazde jej tretie slovo by bolo pi.. ku..ko..ai ai, tak by mi to tiez asi jedno nebolo)) Ze ma tam niekde tiez raz posle)) Sama teraz sledujem trend, ze dnesne mlade dievcata zeny hresia ako proficky 4 cenocej skupiny a chalani muzi skor nie) A ked uz, tak hl. medzi sebou. Vsetko zavisi od konkretnych ludi jedincov. Niekto to ma z domu z ulice partie ai, berie to ako normalny slovnik samozrejmost. Inemu to zas normalne nepripada. Ide o to urcit si hranice, co pred kym si mozes chces smies dovolit. Zeny by mali ostat zenami, mat istu uroven noblesu sarm charizmu jemnost nehu citlivost ai
Autor prispevku. Vsimaj si v akych chvilach situaciach tvoja priatelka hlavne hresi, kedy sa to najcastejsie opakuje. Mne tiez sem tam vyleti nadavka asi ako kazdemu, len ide o konkretnu situaciu (ja konkretne najviac asi pri soferovani hresim :D ).
Ak sa priatelka dokaze ovladat, OK. No ak takyto slovnik pouziva pricasto a kdekolvek ako sa jej zachce, tak sa s nou o tom porozpravaj. No nie v case rozculenia, to ta tiez asi najskor posle tam niekam), ale tak v case, ked bude pokojna a bude vhodna chvila, pekna prijemna atmosfera. Povedz jej, ze ti jej pricaste vulgarizmy prekazaju, ze sam nehresis a nepouzivas taketo vyrazy nadavky a ze by si uvital, keby ich obmedzila, davala si proste pozor co z ust vypusta.
Po desiatich rokoch spolužitia:
www.youtube.com
Your future´s in an oblong box:-D