Prosiiiiim poradte mi surne. Som v nemocnici a nutia ma na vysetrenie ist a ja nechcem. Mozu to? Co mam robit. Poradte prosim :(
Mozu ma v nemocnici nutit do niecoho??
Nemožu ťa nútit môžeš odmietnuť, si rovnocenní.
Niekedy su tie vyšetrenia nepríjemné,možeš sa dohodnut.
Do 18 za teba rozhodujú rodičia. Ale neboj - prežiješ:o)) Jasne - sú nepríjemné vyšetrenia ako kolonoskopia, gastroskopia, ale ak máš problém , bez týchto vyšetrení ti nevedia potvrdiť diagnózu a teda ani ťa liečiť....Lekár môže odhadnúť - mohlo by ti byť toto, ale liečiť ťa na to nemôže lebo to mohlo by byť - takých diagnóz môže byť viac a každá sa lieči inak. Preto sú potrebné tieto vyšetrenia. Diagnóza sa buď potvrdí, alebo vyšetrenie vyvráti že ide o danú diagnózu a potom sa robia ďaľšie vyšetrenia - vždy sa začína od najpravdepodobnejšej diagnózy....
V tom prípade áno, ak to rodičia podpíšu, tak máš smolu.. Čo je to za vyšetrenie?
Je tu niekto kto by mi poradil? :(
No ja mam 15 a rodicia ma vobec nepocuvaju, ani tu nikto. A nechcem to pisat :/
No ja mam 15 a rodicia ma vobec nepocuvaju, ani tu nikto. A nechcem to pisat :/
Do 18.veku svojho života je za teba zodpovedný zákonný zástupca - čiže zväčša rodič. On o tebe rozhoduje.
Pokiaľ si plnoletný, môžeš podpísať "informovaný nesúhlas" aj sám.
Samozrejme aj nesúhlas nemôže podpisovať každý, preto som chcela vedieť, o aké vyšetrenie sa jedná.
A to podpisujem ja alebo rodicia?
A to podpisujem ja alebo rodicia?
Môžeš odmietnuť.
Podpíšeš papier, že si odmietol byť vyšetrený. Ak je iná možnosť, vyšetria ťa inak.
Môžem vedieť o aké vyšetrenie sa jedná?