Prosiiiiim poradte mi surne. Som v nemocnici a nutia ma na vysetrenie ist a ja nechcem. Mozu to? Co mam robit. Poradte prosim :(
Mozu ma v nemocnici nutit do niecoho??
Keď už sa tu niekto oháňa Chartou práv pacienta, tak by aj mal vedieť, čo sa v nej nachádza.
Problém je, že zákony určujú ako v takomto prípade postupovať. Nedodržiavať ich porušenie zákona s následkami.
Aj napriek tomu, že človek nevie, čo mu je a prečo vlastne odmieta vyšetrenie nezmení nič na fakte, že za neho zatiaľ rozhodujú rodičia. On sa musí dohodnúť s nimi, nie s lekárom. Lekárovi to môže leda tak povedať a ten môže rodičov informovať.
Da sa dohodnuť.Niekedy je dieťa mudrejšie ako dospelý.
Netreba mavať zakonmi.
S týchto názorov tu už može byť chudak zblbnutý..
Nevieš čo mu je.
Niekedy je toľko vyšetrení že je s toho zle.
A prečo by nebol v nemocnici internet?
O dieťati rozhodujú rodičia, treba sa dohodnúť s nimi, ale záleží od toho prečo nechceš ísť na to vyšetrenie a či je potrebné?!
Charta práv pacienta
Článok 5
Súhlas v prípade pacientov, ktorí nie sú spôsobilí o sebe rozhodovať
1. Za maloletého pacienta alebo pacienta s obmedzenou spôsobilosťou na právne úkony alebo pacienta pozbaveného spôsobilosti na právne úkony udeľuje súhlas jeho zákonný zástupca alebo opatrovník alebo osoba, ktorá má maloletého v pestúnskej starostlivosti.
V nemocnici je internet? Maš zo sebou niečo?
Charta prav pacientov zdrav. starostlivosť.
Ak sa zdrav. sestra vie dohodnúť s doktorom tak aj pacient.
Pacient sa ma dohodnúť ak chce s doktorom,zdrav. sestra, je tam až potom.a ma pomahať
To nie je pravda.
Zdravotnicky pracovník sa ma prisposobiť, aj dieťaťu, takisto aj rodičia.
Sme v 21 storočí, Toto nebolo ani pred 50,ani pred 30... rokmi.
Ani podpisovanie. Da sa dohodnuť, Keď je niekomu zle a nevladze tak nebudeme doňho pchať a vymýšľat. To telo je jeho, on vie čo zvladne.
Treba sa ist poradit inde ,alebo zmeniť forum.
To nie je pravda.
Zdravotnicky pracovník sa ma prisposobiť, aj dieťaťu, takisto aj rodičia.
Sme v 21 storočí, Toto nebolo ani pred 50,ani pred 30... rokmi.
Ani podpisovanie. Da sa dohodnuť, Keď je niekomu zle a nevladze tak nebudeme doňho pchať a vymýšľat. To telo je jeho, on vie čo zvladne.
Treba sa ist poradit inde ,alebo zmeniť forum.
Ale Jaja má plnú pravdu, pokiaľ nemá 18, tak rozhodujú rodičia
Jaja 15,vy ste zdravotnikNiekedy je toľko vyšetrení, že sa to neda zvladnuť.
Ma pacient pravo spolurozhodovať, nemusí mať 18, človek vie čo vydrži, a čo nie.
Vaš pohľad JAJA zlý. sme v 21 .storočí, tie vyšetrenia majú byť neinvazívne. Navyše ich je plno nalačno.
To takto chodíte po tých témach a radíte?Sme si všimli že ste skoro všade.Nechajte to -nech sa dohodne.
Všetko dobré. Toto je forum pre občana