Ahojte. Par mesiacov dozadu som sa zblizila s jednym kolegom s ktorym pracujeme uz dva roky a pacil sa mi uz dlhsie a ovividne boli sympatie vzajomne len sme o tom nevedeli az dokym sme sa na jednej pracovnej akcii nezbilizli a zavolal ma von. Odvtedy sa viacmenej vlacime takym stylom ze sa ide von aj s inymi kolegami a ked ostaneme samy tak sme stale v naruci no vsetko je to vzdy v podgurazenom stave. Obaja sme dost hanblivy, ja este viac a do toho neskutocne citliva a nedokazem sa otvorit a prejavit city lebo sa toho bojim ze skoncim so zlomenym srdcom. Co sa tyka jeho, on mi vsetky komplimenty co mi kedy dal, dal bud cez virtualny svet FB alebo proste ked uz mame nejaky ten alkohol v krvi. Ked sme spolu v objati, citim ako mu bije srdce a vzdy som mala pocit ze ma naozaj urpimne ma rad, aj ked to mi este ani nepovedal, vacsinou mi dava komplimenty na vyzor. Ja som typ ktory posobi chladne ale to preto ze sa bojim lebo ked sa na niekoho naviazem tak mavam potom az stavy uzkosti. Takisto tomu je aj dnes a to z toho dovodu ze vcera sme boli zase do rana von a v stale v naruci ale v pondelok odchadzam na dva tyzdne prec a dufala som ze prejavi zaujem sa stretnut este mozno dnes alebo zajtra. Ja si uvedomujem ze ja sa takisto velmi neprejavujem a vacsinou on pise prvy tak dnes som si povedala ze mu napisem teda ja ako sa ma a skoncilo to tak ze sme vymenili dve vety a uz mi neodpisal. Aj vcera ked sme sa lucili tak vravel nech si davam na cestach pozor , co mi napovedalo ze asi teda nema zaujem sa este vidiet aj napriek tomu ze este sme mohli niekam vybehnut napr. dnes. Viem ze to mozno prehanam no nemozem si pomoct, zase som sa dostala do stavu ze koli niekomu mam uzkost a uz som si stihla aj poplakat. Dlhe roky som bola na vyske nestastne zamilovana do zadaneho kamarata ktory ma namotaval , nikdy som vazny vztah nemala a znova mam taky pocit ako keby toto bola len nejaka hra, hoci tento chalan je slobodny a sme v kontakte castejsie. Moja hlava proste stale rozmysla nad tym ci som spravila vcera nieco zle co ho odradilo, ci ma vobec ma rad atd? Myslite si ze to prehanam alebo je to proste nejaky siesty zmysel co mi asi hovori ze to az tak vazne so mnou nemysli?
co si o takom "vztahu" mysliet?
sus584, ak budes taka dobra, mozes napisat blizsie k tym uzkostiam? nejaky priklad, alebo ake. dakujem pekne.
Mesacny princ, az teraz som zdabala tvoju otazku. No, ja si to myslim na zaklade osobnej skusenosti s byvalym. Boli sme po rozchode a ja som ho chcela naspat, no bolo vidiet, ze on mna nie ale robilo mu dobre, ze som ho stale lubila. Aj mi povedal, ze sa vdaka tomu citi silny. Dnes viem, ze to bol citovy upir, vzdy po stretnuti s nim som sa citila ako vyzmykana spongia.
No a tu je to, ze ked sa opil, vedel mi neskutocne vrucne smsky vypisovat. Preto si myslim, ze nie kazdy vravi pravdu ked je opity.
Lebo napriklad po takych smskach sa mi vzdy akoby ospravedlnoval. :D
Som rada, ze som sa ho zbavila. :-)
sus :) pozri sa trochu kriticky na to, ako to páli tebe. Poznáte sa v práci dlho, on sa za ten čas, čo ho poznáš vláčil s hocijakými babami? Ak nie, tiež ti nedoplo, že sa asi s tebou nehrá.
Nechci od druhého aby ti čítal myšlienky a domýšľal si veci správne, keď to ty sama nevieš. Domýšľaš a vysvetľuješ si jeho správanie zle. Potrebujete sa naučiť otvorene rozprávať, to je pre každý fungujúci vzťah kľúčové - pýtať sa, ujasniť si sama v sebe čo chceš a aj o to požiadať. Že máš rada kvety, či by ti občas mohol natrhať sedmikrásky... prekvapiť ťa neohlásenou návštevou... - sú baby ktoré také veci nemajú radi. Ty tak isto, pýtaj sa čo má rád na jedenie, čo rád robí, ako trávi čas - aj keby si sa postavila na hlavu, sama od seba by si na to neprišla, prípadne by ti to trvalo riadne dlhý čas odpozorovať. Tak nebuď tvrdohlavá a používaj pauľku aj na niečo iné ako cigarety. A potom robte jeden pre druhého všetky tie pekné veci, rozmaznávajte sa, vychutnávajte si jeden druhého, milujte sa a budte spolu šťastní :)
uvidime o 2 tyzdne, ja by som si nadeje nerobila. potom napis.
ano to tiez moze byt pravda ja viem ze som tazka povaha ale v robote sa pozname uz dost dlho a nikdy som s nikym nic neriesila, ja vacsinou vsetkych odpalim kade lahsie, len tak sa s hocikym nevlacim tak som myslela ze mu dojde ze asi to z mojej strany nieje len tak ze pohrat sa. Ale ano je pravda ze pokial si ludia narovinu veci nepovedia tak to dopadne takto
sus, žiadny chlap ti do duše ale vidieť nebude. To sa musíš ty vymáčknuť, povedať že sa bojíš a prečo, lebo ten chalan môže mať z teba pocit, že ho vlastne nechceš, hráš sa s ním, nič k nemu necítiš lebo pôsobíš chladne. On si tvoje správanie vysvetľuje úúúúplne inak, nepozná predsa čo si zažila.
Si myslíš, že on nemôže mať za sebou sklamania, ktoré ho brzdia? Že on nečaká na nejaký náznak vrúcnejších citov od teba? Alebo keby si sa aspoň vymáčkla a dala mu nejakú nádej slovne. On tiež očakáva nejaký druh správania od teba a môže byť sklamaný, že si proste studená jak mŕtvola, tak si začne domýšľať - asi ku mne nič necíti, nechce ma... nebudem sa jej predsa vnucovať, keď nič neurobila (to, čo zase on očakáva od teba)
Pane bože, komunikujte trochu, lebo nemému decku ani vlastná mať nerozumie. Ale keďže ste OBIDVAJA extrémne hanblivý a asi aj obaja máte za sebou sklamania (NIE LEN TY!), za toho svatého sa ani jeden neodváži povedať, alebo spýtať sa - ako to je medzi nami. Tak sa teda zožieraj a tráp a tápaj v neistote, nič iné ti neostáva. A vieš čo je paradox? On si možno myslí presne to isté čo ty - keby chcela niečo viac, určite by sa na to spýtala, ja jej nebudem nič sám od seba hovoriť, počkám si, kým sa spýta. A tak ako taký dvaja trubirohovia čakáte, kým ten druhý niečo urobí.
Vôbec by som sa nedivila, keby sa to medzi vami aj skončilo, lebo každý si správanie toho druhého vysvetľuje úplne inak, poväčšine zle.
Este pridu aj vacsie problemy v zivote, toto je taka blbina.
ano je pravda ze aj ja som mohla nieco povedat, ako som uz par krat spomenula, ja uznavam ze ja sa asi tiez velmi neprejavujem a mozno to posobi presne ako bolo spomenute ze nepustim dalej. Ja som ale bohuzial takyto oldschool typ a chcem aby bol chlap ten iniciator, uplne najviac by som chcela aby mi proste videl do duse ze sa mozno len bojim. A ano aj sme sa drzali za ruky a bozkavali ale spat sme este nespali to urcite nechcem riesit opita a uz vobec nie ak by to malo byt prave to co on chce dosiahnut a potom dovidenia
nigeria - sú ľudia a ľudia :) Ľudia bez chrbtovej kosti sú takí istí aj opití a aj triezvi :D
Otvorenosť ,,ľudskej duše,, sa v dnešnom svete veľmi nenosí a ľudia to už ani nedokážu...Alkohol dáva mnohým možnosť si vyskúšať túto schopnosť, ktorej sa bojíme, nevieme ju, alebo sme ju zabudli či ju nechceme využívať.
A otvorenie sa niekomu inému znamená často viac ako bežný kontakt vo vonkajšom svete plného masiek. preto to funguje podľa mňa takto:
alkohol = otvorenosť = blízkosť = intimita.....atď...
Nemusí to platiť na každého človeka rovnako, ale myslím si, že to takto funguje.
Pre zakladateľku: ak ste sa bozkávali, držali za ruky...atď tak to nie je to, o čom píšem celý čas, ale ten človek sa s tebou podľa mňa len hrá. Každému človeku by t bolo jasné a posunul by to. Buď to posunúť nechce, alebo nemôže. Ale čo z toho máš ty? neistotu akurát. Určite sa ho spýtaj priamo!