Zdravím. Už vyše 3 mesiacov trpým tým že mi moja hlava opisuje automaticky môj psychický stav, väčšinou sa jedná o myšlienky typu (citim sa divne, niesom to ja, prečo vlastne toto robím..., cítim sa ako keby ma riadila hlava..). Automaticky, počas celého dňa mávam tieto myšlienky, aj keď nieje dôvod prečo by som sa cítil divne, nemám respektíve dôvod prečo by som riešil takéto veci ale moja hlava ich rieši stále a automaticky bez mojho rozkazu.
V poslednej dobe sa to snažím zmeniť pomocou pozitívneho myslenia a musím povedať že pomaly ale isto sa tie myšlienky redukuju ! Ale keď prestanem pozitívne myslieť, znova sa to namňa celé nabalí... Snažím sa na jednotlivé myšlienky odpovedať si, ale zistil som, že sa stále opakujú aj keď si na ne odpovedám a to ma docela trápi prečo konečne nezmiznú aj keď si nane odpoviem. Taktiež som konečne dal svoju energiu nejakej aktivite a keď ju vykonávam tak je tých myšlienok výzračne menej ! Taktiež keď som s babou alebo s kamarátmi.
Posledné 3 mesiace som žil v obave že mám nejakú psychickú poruchu, hľadal som si rôzne choroby ako sú schizofrénia, úzkosť, panická porucha neustále každý deň, vsugeroval som si niektoré príznaky, myslím si že je možné že práve tým to mohlo vzniknúť. Našťastie už som z toho vystúpil.
Do týchto obáv som sa dostal sám na základe toho že som sa začal o seba báť pretože ma z ničoho nič postupom času prestali baviť aktivity ktoré som rád robil a cítil som sa akosi "divne" (tak ako keby som to nebol ja).
Navšetvujem psychologičku už skoro tretí mesiac, obehal som neurológiu, krvné testy - všetko OK.
Moja otázka znie : Myslíte si že mám naďalej myslieť pozitívne, odpovedať si na jednotlivé otázky a tie myšlienky časom prejdú ? Alebo ako si môžem pomôcť aby tieto myšlienky išli preč a ja sa opäť cítil normálne že ja som pánom svojho tela ?