Automaticky premýšlam o sebe

Príspevok v téme: Automaticky premýšlam o sebe
anonym2499

Zdravím. Už vyše 3 mesiacov trpým tým že mi moja hlava opisuje automaticky môj psychický stav, väčšinou sa jedná o myšlienky typu (citim sa divne, niesom to ja, prečo vlastne toto robím..., cítim sa ako keby ma riadila hlava..). Automaticky, počas celého dňa mávam tieto myšlienky, aj keď nieje dôvod prečo by som sa cítil divne, nemám respektíve dôvod prečo by som riešil takéto veci ale moja hlava ich rieši stále a automaticky bez mojho rozkazu.

V poslednej dobe sa to snažím zmeniť pomocou pozitívneho myslenia a musím povedať že pomaly ale isto sa tie myšlienky redukuju ! Ale keď prestanem pozitívne myslieť, znova sa to namňa celé nabalí... Snažím sa na jednotlivé myšlienky odpovedať si, ale zistil som, že sa stále opakujú aj keď si na ne odpovedám a to ma docela trápi prečo konečne nezmiznú aj keď si nane odpoviem. Taktiež som konečne dal svoju energiu nejakej aktivite a keď ju vykonávam tak je tých myšlienok výzračne menej ! Taktiež keď som s babou alebo s kamarátmi.

Posledné 3 mesiace som žil v obave že mám nejakú psychickú poruchu, hľadal som si rôzne choroby ako sú schizofrénia, úzkosť, panická porucha neustále každý deň, vsugeroval som si niektoré príznaky, myslím si že je možné že práve tým to mohlo vzniknúť. Našťastie už som z toho vystúpil.

Do týchto obáv som sa dostal sám na základe toho že som sa začal o seba báť pretože ma z ničoho nič postupom času prestali baviť aktivity ktoré som rád robil a cítil som sa akosi "divne" (tak ako keby som to nebol ja).

Navšetvujem psychologičku už skoro tretí mesiac, obehal som neurológiu, krvné testy - všetko OK.

Moja otázka znie : Myslíte si že mám naďalej myslieť pozitívne, odpovedať si na jednotlivé otázky a tie myšlienky časom prejdú ? Alebo ako si môžem pomôcť aby tieto myšlienky išli preč a ja sa opäť cítil normálne že ja som pánom svojho tela ?

anonym2499

Naozaj netuším odkiaľ sa tieto myšlienky vzali, viem len to že počas leta som sa dosť vyčerpal , stale som chodil na party, s chalani na vylety do miest, dotoho dlho do noci na kompe, spaval som tak 5 hodin a zrazu namna prisiel z nicoho nic pocit ze sa citim nejako divne. V oktobrii som si nasiel babu, a neustale som až do decembra byval strašne unavený až do decembra, nevedel som prečo a trapilo ma to keďže som takyto vobec nebol. Počase ma prestali baviť aktivity, cely januar som zil v tom ze mam nejaku chorobu ( bud rakovinu alebo nieco so psychikou ), prezival zo dňa na deň, takmer aj polku februara. Teraz som sa schopil, zistil som že žiadny dobry ani zly stav neexistuje, dal som silu a energiu mojim aktivitam a snažim sa tieto neprajne myšlienky ktore opisuju ako sa citim potlačiť. Možno mam len blbe obdobie

Mesačný princ

Ako ti píše tuto Ipsik :)

Je úplne v poriadku ak máš takéto myšlienky. Každý človek ich má. A každému, kto príde k lekárovi nájdu nejakú diagnózu :D A možno aj dve, tri, aby neodchádzal naprázdno :D

Pozitívne myslenie? Samozrejme ale pokiaľ tie myšlienky neanalyzuješ a neprídeš na príčinu, tak sa ti budú stále vracať, poprípade silnieť. Tvoje ,,JA,, sa ti snaží niečo povedať a ignorovanie je dosť kontraproduktívne nemyslíš? Je to ako keby si ignoroval niekoho, kto ti chce niečo dôležité povedať. Podľa mňa by si mal zistiť pôvod tých myšlienok a ak sa ti to podarí, tak to všetko pochopiť a myšlienky prijať. je to súčasť teba a nemyslím si, že by si sa ich dokázal zbaviť. Možno by si ich načas potlačil a pri najnevhodnejšom okamihu by boli späť...a toto určite nechceš :)

Ipsik

To, že premýšľaš o sebe, by som nepovažoval za negatívum. Keď sa ti vynorí v hlave myšlienka, tak hádam nemôžeš mať hneď potrebu, aby si ju potlačil. Žiť bez myšlienok je normálne? No, neviem.
Na vydeletovanie takých myšlienok, aké opisuješ ty, slúžia rôzne meditácie, ale neviem, či by si sa dal na také niečo, keď si ešte navyše stratil aj o všetko záujem. Aj tam treba mať aspoň minimálnu vôľu, aby si niečo spravil.
Kde je asfalt, tam je cesta a kde je trávnik, tam je park. Týchto porekadiel by si sa mal držať:-)

kabel

Vyzerá to ako jedna z foriem OCD, sú to obsesívne myšlienky, ktoré obťažujú a vnímaš ich ako nezmyselné. Skús sa o tom porozprávať s psychológom. Keby nič nepomáhalo a veľmi by ťa to obťažovalo, tak psychiater.