Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Čo to znamená?

Príspevok v téme: Čo to znamená?
Mesačný princ

Mám na vás takúto otázku...Čo by ste robili, ak by vašu prácu ľudia okamžite znehodnotili s dosť veľkými dôsledkami...

Príklady:

Ste zdravotnou sestrou a staráte sa o veľmi choré dieťa. Ak ste pri ňom vy, tak je všetko v poriadku ale na druhej smene nie je dieťa najedené, umyté, dostalo vysoké teploty, poprípade umrelo.... Vy ste pri ňom strávili mesiace a tí druhí ho len tak nechajú umrieť... (S tým, že keby ste tam boli vy, tak by sa to na 100% nestalo a dieťa mohlo žiť a vyliečiť sa)

Robíte v zoo, máte na starosti nejaký druh zvieratiek. pracujete tam už veľmi veľa rokov a tie zvieratká poznáte od mláďat. A teraz príde niekto a tie zvieratká neprežijú... S tým, že ak by ste tam boli, tak sa to nikdy nestane...

Pracujete ako záhradníci, trvá vám mesiace, kým spravíte záhradu a nakoniec vám majitelia povedia, že to je dobré, že nemajú viac financií a že to nebude možné dokončiť. S tým, že ak sa to nedokončí, tak nič z toho, čo ste tam zasadili neprežije a všetka práce bola zbytočná....

ja jednoducho nerozumiem takémuto prístupu, tak mi to prosím niekto objasnite...existujú mnohé ďalšie príklady ale myslím, že tieto zatiaľ stačia....

Mesačný princ

kafe - neviem kde si vyčítala, že to, čo píšeš a čo píše Anjelik sú pre mňa len ....?

Mýliš sa. No pre niektorých ľudí je nepredstaviteľné zmýšľanie iných a naopak. Môžem počuť aj 100x ale pokiaľ neuvidím niečo iné, tak to bude stále také isté. Všetko je to o pochopení. preto píšem, že tu všetci píšu úplne perfektne, len je to neaplikovateľné z pohľadu jednotlivých ľudí a ich možností. pretože každý človek si volí svoju cestu a každý cíti inak. To, čo jeden považuje za obrovský problém, môže druhý považovať za rutinu či banalitu. Ako vo veciach technických, tak v oblasti emócií.

Preto som založil práve túto tému a v podstate nemám čo vytknúť ani jednému kto sem prispel. Pretože to každý jeden človek vidí zo svojho pohľadu. len je to jednoducho neaplikovateľné na jednotlivé povolania, jednotlivých ľudí a ani na ich možnosti.

príklad: Niekto ti radí študovať, ale ak nemáš začo, tak jednoducho nevyštuduješ. Ak nemáš začo odísť do zahraničia, tak neodídeš.
A ak niekto napíše, že ho teší práca, nie výsledok práce, tak má samozrejme pravdu. No môj pohľad je taký, že ak nie je tá práca dostatočne ohodnotená, človek si v nej zničí zdravie, poprípade ho práca nebaví, výsledok buď nevidno, alebo je systematicky likvidovaný, tak aký pocit môže mať ten, ktorý danú prácu vykonáva? hej, môže sa tešiť, že vôbec môže pracovať, ale to je tak všetko.

kafe

MP, ešte mám potrebu dodať toto: zachraňovať život ľudí, pomáhať zvieratám, tvoriť nádherné veci/záhrady/hudbu, variť/vychutnávať si fantastické jedlá... to všetko je jednak voľba daného človeka a druhak spôsob ako "život prúdi" a prejavuje sa v tejto realite. A človek má možnosť "život odmietnuť" a robiť niečo iné, deštruktívne alebo byť pasívny. V drvivej väčšine prípadov to robia ľudia nevedomky. Ak by táto možnosť neexistovala, náš svet by nefungoval tak ako funguje teraz (bol by vymyslený asi nejak inak). Je to plus a mínus, ktoré tu MUSIA byť.

Ja ti veľmi fandím, lebo tiež som bola tam kde si ty teraz a takéto keci, aké ti tu hovorím ja alebo anjelik ma strašne rozčuľovali. Vieš čo som si hovorila? TAK FAJN!! Ak je to pravda a takto veci fungujú, chcem to zažiť vo svojom vlastnom živote, chcem vedieť aké to je keď mnou preteká prúd života a ja si môžem život vychutnávať. Lebo trápenia mám úž plné zuby a chcem zažiť ešte veľa toho pekného...

Moireal

Hubu si stale otieras ty zapal,tak sa skludni. Zacal si prvy a ja som reagovala. Mimochodom ja som nepouzila slovo huba,ale dakujem za pouzitie vhodnejsieho vyrazu pre ten velky otvor na tvojom ksichte,ked uz tak velmi chces.
Tvoje argumenty maju pre mna cenu vies coho asi. A prepac ale rozpravku o tom,ze sa mas dobre ti nebastim,inak by si nekypel takym "spravodlivym" hnevom. :-)
Som za ukoncenie tejto nezmyselnej "diskusie",pretoze to by sme sa museli bavit nazivo a vidiet skutocne,ako to je. O to vsak zaujem nieje,takze bye. :-)))

Mesačný princ

kafe - a téma skončila :D Tak vďaka :D

ale súhlasím so všetkým, čo si napísala a áno, uvedomujem si túto skutočnosť :D

kafe

MP, čo by si robil, ak by si zistil, že toto je predsa kolobeh života. Zrodenie, nejaký čas strávený v tejto časopriestorovej realite ako parazit alebo ako prínos sebe i druhým, smrť. Si obklopený ľuďmi, zvieratami, rastlinami, ktoré majú svoju vlastnú niť života - niekoho zachrániš, nie preto, že TY si schopný, ale pretože ich život tu mal trvať dlhšie a ty si bol len nástrojom k naplneniu ich vlastného "životného náboja". A rovnaké je to aj so zabíjaním. Je to strašne obšírna téma a mne osobne to trvalo asi tak 6 rokov pochopiť čo sa ti tu snažím napísať. Nedá sa to stručne vysvetliť. To by som tu písala knihy.

Čo to znamená, že každé jedno jedlo, čo zješ, bude o dva dni len hovno. No nič. Tak to proste je. To prestaneš jesť len preto, lebo to "nemá význam"? A zajtra musíš jesť zase? Ty si vyberáš, ako si jedlo pripravíš, ako naservíruješ alebo kde si ho kúpiš, či ho "vdýchneš" za 2 minúty alebo si ho vychutnáš . Analyzovať, že to jedlo neni a nebude večne voňavé a chrumkavé.. je hlúposť (he-he a v prípade nechutného jedla je dobre, že tu neni večne:) . Život je proste dynamický. Každé ráno je ako nový zrod a večer je smrť. Na jar to tu začína ožívať a na jeseň zas zaspí. To dieťa čo umrie vinou zlej starostlivosti, guľkou vo vojnovom konflikte... pre ľudskú logiku je to strašná tragédia, že nemohlo žiť 50 rokov. Ale život, boh, tento časopriestor je o neustálom plynutí, o rôznorodosti, o zmene. Nie o tom, že všetci tu máme prežiť minimálne 50 rokov. Nič statické, uniformné tu nemá miesto.

Ak sa zachráni ľudský život, z pohľadu vesmíru to nič neni a vôbec to neni dôležité. Rovnako ako keď sa ten ľudský život premárni. To len my sme forma života, čo si pripísala nejaký svoj vlastný význam, dôležitosť niečomu a pritom sme len nepatrnou súčasťou obrovského celku. V tvojom tele je tiež forma života, ktorá sa riadi "svojimi" zákonmi, má svoju vlastnú inteligenciu a vedomie. Sú to bunky. "Pánom bohom" si pre nich ty - to ako rozmýšľaš, ako sa cítiš, čo ješ, ako žiješ... máš obrovský vplyv na miliardu "životov". Z pohľadu vesmíru, sme ako ľudstvo len nepatrný pľuvanec. Hm, sme nepatrná pleseň na planéte Zem :D

Máš možnosti. Máš milión možností vybrať si ľudí pre ktorých robíš. Okrem rozumu a logického uvažovania, si vyberáš aj srdcom a cítením. Vieš prečo stretávaš takýchto krepych ľudí? Čo máš s nimi spoločné?

Mesačný princ

zapalovac - ja ti odpoviem ak môžem. To, že si na Sk niečo platíš ešte neznamená, že za to dostaneš aj super služby :D Sme na Sk predsa :D

Prečo platíš niečo dopredu ak nie si spokojný s výsledkom? Veď môžeš dať dieťa do súkromnej školy napr.... Dane sú dane a platíme ich všetci...

Možno by som si vybral kto moje deti učí, ak by som mohol. A ak by som nemohol, tak by som ho aspoň učil sám to, čo by som vedel. Nikde nie je napísané, že učiteľ dokáže dieťa niečo naučiť. Za svoj život som poznal veľa učiteľov a naozaj boli tie bytosti rozdielne. Niekto dokáže zo seba dostať maximum, pretože ho tá práca baví a niekto jednoducho učí len preto, že je to práca...stačí mu plat, vypne myseľ a ide domov.

zapalovac

Keď niečo financujem mám právo poukázať na nekvalitu a neefektivitu. Daj argumenty lebo jediná kto si tu obtiera hubu si ty Moireal. Mám sa fajn, možno by som mal aj na zaplatenie lekárov v zahraničí kto vie, tak nefňukaj lebo fňukáš jedine ty, lebo na to asi nemáš.
Platím školstvo cez sakra vysoké dane tak očakávam kvalitnú službu od štátu, keď mi musí dieťa absolvovať povinnú školskú dochádzku. Napr. 900€ zaplatím len sankciu za to, že nezamestnávam zdravotne postihnutého čo štát po tom, že to povaha môjho podnikania neumožňuje.

Mesačný princ

So všetkými v podstate súhlasím a som veľmi rád, že sú tu rôzne ale zároveň veľmi podobné názory :)

Biela Kobra, botanica celkom fajn príklady...niečo podobné som myslel. Aj ten s tými žirafami o ktorých písal Filip je fajn.

Ja123 - vieš, pre niektorých ľudí nie sú peniaze až tak dôležité...Skôr by boli radi ak by im zaplatili menej, ale vedia, že tú prácu neurobili zbytočne. Že dieťa, ktorému venovali toľko času a energie vyzdravie, bude šťastné a spokojné, že strom, ktorý zasadili vyrastie a zmohutnie a bude poskytovať ako tieň, tak aj domov pre množstvo živočíchov a že ak zachránia zvieratko, tak ho budú môcť neskôr vrátiť do voľnej prírody....napr
nie všetko je o peniazoch a nie všetci premýšľajú rovnako...

protidebilizmu - celkom dobrý názor :) možno by som do tých kategórií zaradil ešte jednu skupinu ľudí a to tých, ktorých práca baví a robia ju radi, alebo je ich práca zároveň aj ich poslaním.

zapalovac - nesúhlasím s tebou, že starší učitelia sú zrelí do dôchodku...

Mňa naopak veľmi veľa tí ľudia naučili, ale zároveň som sa naučil veľa aj od mladých. Je to hlavne o tom nespájať si vetu ,,starý a skúsený,, a mladý a blbý,, pretože to vo svete takto vôbec nefunguje. Možno je to ,,skostnateným odporom,, voči niečomu novému. Starší ľudia odmietajú nové veci a mladí naopak tie ktoré fungujú....takže čo s tým???

Moireal - hej, dá sa robiť určitá práca na 20% a aj na 200%. záleží od človeka a máš pravdu, nedá sa generalizovať. A čo sa týka tých stromčekov, tak je veľa takýchto vecí, ktorými takto plytváme. No tieto sú na to pestované a ak sa nepredá všetko, tak sa to aspoň skompostuje a ide späť do pôdy. Skôr by som sa bál tohoto

www.youtube.com

www.postoj.sk

Moireal

Mna vie najviac nastvat, ked vidim zive stromceky pohodene po Vianociavj ako odkopnute prostitutky. To je fakt ucta k prirode.