Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Čo to znamená?

Príspevok v téme: Čo to znamená?
Mesačný princ

Mám na vás takúto otázku...Čo by ste robili, ak by vašu prácu ľudia okamžite znehodnotili s dosť veľkými dôsledkami...

Príklady:

Ste zdravotnou sestrou a staráte sa o veľmi choré dieťa. Ak ste pri ňom vy, tak je všetko v poriadku ale na druhej smene nie je dieťa najedené, umyté, dostalo vysoké teploty, poprípade umrelo.... Vy ste pri ňom strávili mesiace a tí druhí ho len tak nechajú umrieť... (S tým, že keby ste tam boli vy, tak by sa to na 100% nestalo a dieťa mohlo žiť a vyliečiť sa)

Robíte v zoo, máte na starosti nejaký druh zvieratiek. pracujete tam už veľmi veľa rokov a tie zvieratká poznáte od mláďat. A teraz príde niekto a tie zvieratká neprežijú... S tým, že ak by ste tam boli, tak sa to nikdy nestane...

Pracujete ako záhradníci, trvá vám mesiace, kým spravíte záhradu a nakoniec vám majitelia povedia, že to je dobré, že nemajú viac financií a že to nebude možné dokončiť. S tým, že ak sa to nedokončí, tak nič z toho, čo ste tam zasadili neprežije a všetka práce bola zbytočná....

ja jednoducho nerozumiem takémuto prístupu, tak mi to prosím niekto objasnite...existujú mnohé ďalšie príklady ale myslím, že tieto zatiaľ stačia....

Mesačný princ

Messje - a hej, z lásky a z pocitu, čo do práce dáš sa jednoducho nedá vyžiť...to len na margo tvojej otázky :)

Mesačný princ

Messje - v podstate si napísala to, čo aj Filip a Anjelik. Možno to naozaj ja nedokážem vnímať tak, aby som sa tešil z niečoho, čo sa aktuálne deje, pretože to niečo mi neprináša taký pocit, ako ten daný výsledok...a ak je výsledok znehodnotený, tak tie doterajšie pocity okamžite anuluje.... ale tak najskôr máš aj ty a aj ostatní pravdu.

No veľmi rád by som sa toto niekde naučil ak to naozaj takto funguje. Ak na niečom pracuješ a robíš to preto, aby z toho všetkého úsilia vzniklo niečo pekné...Chcel by som vedieť, ako vymýšľať perpetum mobile....Ja takto premýšľať asi najskôr neviem...

Buď to pekné ani nevznikne, alebo ak vznikne, tak okamžite zanikne...

Mesačný princ

zapalovac - na tvoju otázku na konci príspevku odpoviem áno. Aj keď to nemá nič spoločné s tým, o čom si tu písal.

Messje

Ahoj MP
Necitala som co pisali ostatni,ale paci sa mi tvoja uvaha,tema ,tak sa k tym prispevkom vrátim.
Zatial len moj nazor ako to vidim ja
V priklade zdr sestry ci uz opatrovatela zvieratiek...keby si tam bol ty...nebol si.Snazim sa slovicko keby neakceptovat,nepouzivat.Nebol som tam a tak sa tym nemozem zaoberat.V pripadoch ktore si opisal,islo o neschopnost,lajdackost,ignoraciu,odflaknutost,necitlivost a mozno...nevedomost.Nikdy nevies.Co sa tyka zahradnictva,to je uplne iny pripad,pretoze pises,ze ide o financie.Stava sa bohužiaľ,ze clovek da do toho vsetko a nejde to.Chcel by,ale nevracia sa mu to,tu pisem o financiach...treba sa dalej zadlzit a riskovat?
Ja by som bola stastna,ze som do toho dala lasku,robilo mi to radost,pozerat sa co pod mojimi rukami vznika.Ale pokial by som nemohla ja nic urobit preto,aby moja praca pokracovala,nemohla by som to tym druhym vycitat.Ak mam niekomu vycitat,ze som pre neho urobila vela a on nedokaze pokracovat,tak bud urobim vsetko preto,aby som pokracovala ja,alebo sa s tym zmierim.Pretoze ked nie som ja schopna nieco pre niekoho urobit,tak jak mozem ja sudit jeho?On sa aspon snazil.
Budem sa tesit z toho co som dokazala,co som do toho dala,v ten moment.

zapalovac

Námesačný celé je to zas len o tvojom pocite nedocenenosti! Už je to trápne ako tu filozofuješ a lamentuješ. Fňukáš tu a vymýšlaš konštrukcie o ZOO, domoch, kanáloch a stále je to len o tebe samom. Nemáš gule pozrieť sa realite priamo do očí a budeš radšej nad sebou lamentovať.
Vážim si viac toho kopáča kanálov ako filozofujucého pandrláka. Ten kopáč možno nemá potenciál na osobný rozvoj a rast,ale robí poctivú prácu, ktorá je zatiaľ potrebná. Zatiaľ píšem preto, lebo priemysel 4.0 bude čoraz vytláčať túto masu ľudí na okraj a to bude robiť fakt velikánsky problém čo potom s nimi.
Ty stále riešiš otázku vnútornú opovrhovania tebou v očiach iných toto je úplne zlý prístup k tvojemu ja. Iná vec je, že na Slovensku je stále veľká skupina ľudí, ktorí si o sebe myslia, že sú niečo viac keď sú lekári, právnici, učitelia, ITčkári atď. Tých profesií čo si to o sebe myslia je strašne moc. Vyspelá spoločnosť rešpektuje a preukáže úctu pre poctivú prácu akéhokoľvek jedinca ak je prospešná pre spoločnosť ako celok. Nemám problém prehodiť pár slov s kopáčom kanálu z Indického etnika keď vidím ako maká, ale robí poctivú prácu, ktorá je potrebná. Možno nemá kapacitu, aby robil niečo s väčšou pridanou hodnotou, ale prejavím mu rešpekt a úctu lebo robí potrebnú vec. V tom jeho jednoduchom svete mu bude stačiť aj to málo ten môj rešpekt z jeho poctivej práce. Druhý človek napr. učiteľ sa bude na neho pozerať cez prsty a nadávať, že je zasratý chodník od hliny lebo on je pán učiteľ a kopáč je len kopáč. Môžem potom prísť na východné Slovensko do zapadnutej dedinky a tam stále pretrváva status akože dôležitosti farár, doktor, učiteľ toto keď vidím tak mi je zle. Môžem hodnotiť prácu učiteľov, ich výsledky, ich prezamestnanosť atď ale kým nie je ten tlak spoločnosti, aby sa pozrela v celku na ich výkon tak to tak bude. Učitelia budú mať stále falošný pocit nadradenosti voči kopáčovi aj keď ich celkové výsledky sú žalostné a stoja nás ako poplatníkov nemalé peniaze.
Peniaze, ohodnotenie to je problém na Slovensku. Ľudia sa tu na prospech pre spoločnosť pozerajú cez výšku svojho platu a to je kameň úrazu a robia to práve učitelia keď chcú stále viac. Nech majú viac, keď ich bude polovica zo súčasného počtu, keď sa budú adekvátne výsledky nech majú aj päťnásobok toho čo majú momentálne. Problémom Slovenska je to, že ľudia neprejavujú rešpekt a úctu druhému a sami keď sa má poupratovať v ich košiari vtedy je oheň na streche.
Odbočil som, námesačný vieš prejaviť rešpek a úctu pre prácu druhých či len sám a tvoje vnútro piští po rešpekte a úcte od druhých?

Mesačný princ

anjelik * - tu na SK robia ľudia, ktorí majú VŠ podstatne iné práce...ty sa divíš, že ich robia, ale jednoducho sú nútení ich robiť, pretože nemajú iné možnosti....

anjelik *

X tém, x otázok a stále ten istý výsledok..ty chceš počuť, že nie, nedá sa to, nie, máš pravdu, nie, nesnaž sa, nie, zabaľ to..tu sa nič iné nedá. Ale ja ti to nikdy nenapíšem, lebo sa to absolútne prieči s tým, kým som a kým si ty. Životom. A život má predsa žiť, snažiť sa, premýšľať. Uvedomovať si, že nie náhodou je tu a teraz a že možno naozaj nedokáže zmeniť svet a ten tvoj kanál..ale to, čo dokáže, je pochopiť to celé, stráviť..potom dokážeš prejaviť lásku a súcit, aj k tým parazitom. Ich čas pre zmenu ešte nenastal..nemajú na to dôvod, je im dobre...Jediné, čo môžeš zmeniť, si ty sám a tvoje vlastné postoje a aj to, ako sa na svoju prácu dívaš. Zmysel jej dávaš ty sám..nie spoločnosť, nie tí druhí. :o)

Mesačný princ

anjelik * - ak vychádzame z bežnej reality, tak kopú u nás kanály ľudia s vysokoškolským diplomom a to je fakt. Videl som to na vlastné oči...

A na margo vzdelania...nie každý má možnosti ako sa vzdelávať, poprípade financie nato, aby tak učinil a mohol tú moc nadobudnúť... A keďže na SK je vzdelanie nedocenená, tak neviem....

Ako má milovať svoje povolanie vyštudovaný človek, ktorý napríklad tie kanály kope? Hej, pointou je to, že je na čerstvom vzduchu a má radosť, že udrží krompáč...? No neviem...nejako sa mi to nezdá...

Samozrejme, že je rovnako dôležitá práca toho chovateľa a aj kuchára... len čo spraviť v situácií, ak ten chovateľ niečo chová na mäso napríklad a ku kuchárovi sa to ani nedostane?
Nie je stratou času niečo také robiť???