Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Čo to znamená?

Príspevok v téme: Čo to znamená?
Mesačný princ

Mám na vás takúto otázku...Čo by ste robili, ak by vašu prácu ľudia okamžite znehodnotili s dosť veľkými dôsledkami...

Príklady:

Ste zdravotnou sestrou a staráte sa o veľmi choré dieťa. Ak ste pri ňom vy, tak je všetko v poriadku ale na druhej smene nie je dieťa najedené, umyté, dostalo vysoké teploty, poprípade umrelo.... Vy ste pri ňom strávili mesiace a tí druhí ho len tak nechajú umrieť... (S tým, že keby ste tam boli vy, tak by sa to na 100% nestalo a dieťa mohlo žiť a vyliečiť sa)

Robíte v zoo, máte na starosti nejaký druh zvieratiek. pracujete tam už veľmi veľa rokov a tie zvieratká poznáte od mláďat. A teraz príde niekto a tie zvieratká neprežijú... S tým, že ak by ste tam boli, tak sa to nikdy nestane...

Pracujete ako záhradníci, trvá vám mesiace, kým spravíte záhradu a nakoniec vám majitelia povedia, že to je dobré, že nemajú viac financií a že to nebude možné dokončiť. S tým, že ak sa to nedokončí, tak nič z toho, čo ste tam zasadili neprežije a všetka práce bola zbytočná....

ja jednoducho nerozumiem takémuto prístupu, tak mi to prosím niekto objasnite...existujú mnohé ďalšie príklady ale myslím, že tieto zatiaľ stačia....

Mesačný princ

anjelik * -ja v tom rozdiel nevidím...

Ak by si vykonala nejakú prácu a okamžite by ju niekto zničil, tak by ťa to tešilo?

Ja viem ako to myslíš, ale ten pocit jednoducho nijakým spôsobom nedám...

anjelik *

Je na tebe, aký postoj k tomu celému zaujmeš. Ak sa ti vidí zmysluplné sa nasierať, trápiť a byť zlomený, tak tak konaj. Budúcnosť ukáže, či tvoj postoj bol správny a či to niečo na celej situácii zmenilo.. :o)
Nikto ti nekáže tešiť sa zo zbúraného domu, ale radila som ti tešiť sa z vlastnej tvorivosti, vlastnej práce. To je myslím dosť podstatný rozdiel. :o)

botanica

Presne si opisal situaciu na Slovensku, takto sa tu pristupuje k praci. Mam skusenosti napriklad so starostom ruzinova, ba /uz davno by tam nemal byt tak drzy a nekompetentny clovek/ a on presne takto pristupuje k vysledkom prace druhych. Je to na zaplakanie. Ryba smrdi zhora, tam by sa malo nieco zmenit. Jednotlivec moze byt akurat tak zlomeny, frustrovany.

Mesačný princ

prirovnal by som to k stavaniu domu napríklad.

dokončíš dom, skolauduješ a niekto ho okamžite zbúra...

no neviem...je to na zváženie či mám mať aj tak super pocit z toho, že ten dom už nestojí, ale keď myslíš :D

Mesačný princ

anjelik * - čo z toho pocitu, ak pocit, ktorý prinesie zničenie ,,práce,, je oveľa silnejší...respektíve ak na niečom makáš tak je to fajn, no ak to je v konečnom dôsledku ľuďmi považované za zbytočné a tie živé organizmy umrú, všetka tvoja snaha bola zbytočná tak neviem...

Ako keby človek ten čas tomu venoval zbytočne...

anjelik *

Práca so *živými organizmami* nie je nikdy zbytočná. :o) Ak do svojej práce vložíš časťseba, kus svojho srdca, ono bude vo výsledku tvojej práce žiť ďalej a je naozaj jedno, či to niekto ocení alebo nie. Výsledok tvojej práce podporí teba a ak by aj niečo uvädlo, či skapalo na nedostatok záujmu tých druhých, tou podstatnou je tvoja radosť, ktorú si pri vykonávaní svojej práce cítil. :o) Tú ti nikto nevezme. Treba si uvedomiť jedno, v tomto svete neplatí, podľa seba súdim teba, ale každý za seba. Neznamená to, že sa máš zmeniť na sebca a násilníka..ale že máš zostať sám sebou, ak pocitovo vyhodnocuješ, že sa cítiš dobre a že rovnako dobrý pocit z teba má aj tvoje okolie. :o)

Mesačný princ

popravde - vďaka za odpoveď :)

Len to toho človeka dosť mrzí, ak je jeho práca podceňovaná, respektíve je ,,zbytočná,,

Sú zamestnania, kde práca ,,môže počkať,, ale práca so živými organizmami je predsa len o niečom inom.

popravde

Mesačný_ ono je to o prístupe k práci každého z nás. Niekto je zodpovedný a na práci ktorú vykonáva mu záleží, cení si ju, je dôkladný a chce pracovať.
Iný však k práci pristupuje dosť nezodpovedne, lajdácky, ľahostajne a nútene, práca ktorú robí ho nebaví, je mu viacmenej ukradnutá a robí ju len preto aby mal z čoho žiť, to či ju vykonáva dôkladne je mu šumafuk.
Tak je to so všetkým, či už s prácou, alebo s výchovou detí, vzťahu k partnerovi, k ľuďom, k veciam. Niekto je sebec a myslí len na seba, myslí len nato aby mal čo na seba, čo do huby ale ostaní a ostané okolie okolo neho je mu ukradnuté.