Dieta do 1200kcal bez bielkovin

Príspevok v téme: Dieta do 1200kcal bez bielkovin
Liliane

Ahojte..mam taky problem. Potrebujem schudnut 8kg. Ale nejem maso, sunky, vajcia a vlastne cokolvek, co sa pri diete odporuca. Jedine, co ako tak zjem, su morske plody, ale len velmi zriedka. Ostatne nie, lebo sa mi to hnusi, som skoro veganka. Myslite, ze by som mohla schudnut aj s takymto jedalnickom? - ranajky - cerealne susienky 230kcal, obed - celozrnna zemla s maslom a medom - 300kcal, olovrant - ovsena kasa 270kcal, večera - proteinova coko tycinka.200kcal. Pri chudnuti ide predsa o kalorie, nie? Tak ked sa zmestim do 1200kcal, schudnem, aj ked nebudem jest odporucane kuracie maso, ryby, vajicka a podobne...?Dakujem za radu.

Liliane

Pocuj a co mi radia? Vynechat uplne sacharidy? Ved ma porazi, fungovat na bielkovinach je to iste ako prejst na keto dietu, si precitaj, ake nasledky to zanechava na tele a hlavne oblickach. Ja urcite nie som ta divna, ked mi staci zjest 50g bielkovin denne a nemam potrebu do seba pchat kcal navyse, ked nebyvam hladna a staci mi jest 1200kcal. Comu podla teba nerozumiem?

Liliane

Inak, ako mozem mat taky pomaly metabolizmus, ked odmalicka som nikdy nebola ani na jednej dieta a uz vobec som nebola anorekticka. To je otazka, na ktoru mi nevedia dat odpoved ani lekari bohuzial

proste-ja

Nikto ťa tu neodsúdil. Len to ty máš klapky na očiach a nechceš si nechať poradiť.
A hrach na stenu hádžu tí, ktorí sa unúvali poradiť ti. ;)

Liliane

No ako tak pozeram, paprcia sa tu na mna vsetci ostatni, len ja som v pohode. Namiesto toho, aby si precitali moje komentare, hned kritika, pritom si ani nedaju namahu, aby pozreli dalej ake zmeny chcem robit. Hrach na stenu toto tu :) Podla tychto rad by som mala jest asi 2000kcal denne, najlepsie co najviac bielkovin a hlavne z masa, fuj.

Liliane

No samozrejme, sudenie inych, typicke :) Keby ste si precitali okrem prveho prispevku aj ine moje komentare, nemali by ste potrebu sa do mna navazat, lebo je tam jasne pisane, cim planujem nahradit urcite jedla. Ale na to by bolo treba vediet citat a nie hrr precitam si prve vety a uz idem kritizovat :) Mimochodom ja som nepribrala zo zleho stravovania, v zivote som sa neprejedala. Nebudem tu pisat dovody, je to moja osobna vec, nie kazdy kto priberie sa preziera a nehybe, ale to by ste zasa museli vylucit to typicke slovenske odsudzovanie cloveka!

proste-ja

To, že si si neprečítala to, čo si chcela, ešte neznamená, že sa musíš hneď paprčiť.
Anorektičky ale majú spomalený metabolizmus a fungujú v šetriacom režime. Mnohé to, čo zješ za jeden deň nezjedia za celý týždeň.
Telo rýchlejšie začne šetriť ako znovu s energiou šafáriť. A nakoľko nepredpokladám, že si s touto reštrikciou začala, tak áno, máš spomalený metabolizmus.
Sacharidy sa podstatne rýchlejšie ukladajú. A keďže tvoje telo je v strese, tak ukladá.
Ak ovládaš angličtinu: examine.com
Jaja15: Nie, ľudia na nízkobielkovinovej diéte nemusia užívať žiadne animokyseliny. Práveže sa im to neodporúča.

peterssonne

ocividne sa stravujes debilne podla toho co jedavas.. ak by si sa stravovala zdravo nemas ziadne problemy a mas idealnu vahu a nemas viac ako 15% podkozneho tuku..co je u teba zdrave stravovanie? je jasne ze ak mas v tomto smere minimum informacii a hlavne z nejakych aktualit sk alebo odbornikov typu bukovsky tak mi to je jasne..

mozes fungovat aj na fast foode ak mas mensi prijem ako vydaj a ak mas pohyb.. ale o com to je ked nie si zdrava.. ide ti len o estetiku a vzhlad? na tom bicykli neschudnes ale krut na nom aj cele dni je to tvoja vec.. komu niet rady tak ani pomoci

nepytaj sa tu ked si nedas poradit a citaj si dalej ten bulvar z ktoreho mas informacie a kludne chod 100% na sacharidoch, uskrcuj sa, chudni priberaj dookola a bud "zdrava"... uz tuto temu ani necitam strata mojho casu

Jaja15

Lilianka jediné čo ťa ospravedlňuje s takýmto jedálničkom je to, že si mladučká...A ak náhodou nie, tak prepáč, ale sprostučká....Dokonca aj pacienti ktorí majú nízkobielkovinovú diétu, musia brať doplnky - aminokyseliny.... Vegetariáni si často nahovárajú, že veď bielkoviny živočíšneho pôvodu nahradia bielkovinami rastlinného pôvodu....Na nete si nájdi bielkvinovú kalkulačku a zrátaj si koľko bielkovín príjmeš za deň - odporúčaná dávka je 40-50 g na deň. A k tej tvojej strave, trošku sa zamysli, skoro v každom jedle máš cukor....Ak nahradíš tuk cukrom - neschudneš.....skoro každé cereálie obsahujú množstvo cukru, detto ochutené vločky(zväčša tie zapekané), ovsenné kaše....miesto týchto potravín použi prírodné neochutené vločky ktoré si račej dochuť ovocím(napr.nastrúhané jabĺčko, pomaranče, kivi,,,) uplne ti tam chýba zelenina čo je základ....

Liliane

A kde sa ja urazam? To co je zasa za obvinenie. Aj ked by som sa mohla, lebo niekto, kto ma nepozna tu bude tvrdit, ze sa cele roky debilne stravujem? Ale ok, asi je odbornik a bol pri mne odmalicka. Co sa tyka stravy, praveze vy stale meliete volaco, ved som napisala, ze pridam k zemli sunku a na veceru si dam sojove maso so zeleninou? Co mam jest cely den bielkoviny? Ved vsade pisu, ze pri chudnuti sa sacharidy nemaju vynechat! Co tak bazirujete na tych bielkovinach, ved sacharidy budem mat iba na ranajky a zemlu na obed, ku ktorej bude co ja viem 100g sunky, na olovrant protein tycinka a na veceru sojove maso, takze minimalne 50g tam je, plus od obeda takmer vsetko bielkoviny! Nechapem teraz co viac by som mohla urobit, ked maso nejem, nebudem ho do seba tlacit nasilu a ani viac jedla, ked nie som hladna, nevidim v tom absolutne ziaden zmysel sa prejedat.

Asik

Neboj sa pridat zdrave tuky aj tie strukoviny ako boli spomenute a vydzr telo si zvykne, ozaj zbytocne skrtis prijem a do buducna je taketo stravovanie nemyslitelne dokonca si takymito dietami spomalujes metabolizmus