Ahojte..mam taky problem. Potrebujem schudnut 8kg. Ale nejem maso, sunky, vajcia a vlastne cokolvek, co sa pri diete odporuca. Jedine, co ako tak zjem, su morske plody, ale len velmi zriedka. Ostatne nie, lebo sa mi to hnusi, som skoro veganka. Myslite, ze by som mohla schudnut aj s takymto jedalnickom? - ranajky - cerealne susienky 230kcal, obed - celozrnna zemla s maslom a medom - 300kcal, olovrant - ovsena kasa 270kcal, večera - proteinova coko tycinka.200kcal. Pri chudnuti ide predsa o kalorie, nie? Tak ked sa zmestim do 1200kcal, schudnem, aj ked nebudem jest odporucane kuracie maso, ryby, vajicka a podobne...?Dakujem za radu.
Dieta do 1200kcal bez bielkovin
A zasa to sudenie, clovek nemusi sediet za internetom neustale, ma aj ine povinnosti. A ja sa tiez nemusim opakovat, tolko stran tu nie je, aby sa nedal najst komentar, v ktorom pisem o tej konkretnej zmene. A pre informaciu, ked som jedla asi 1500-1800kcal denne, len som si vahu udrziavala, nepriberala som, ale ani som nechudla! Cakala som, ze za tri mesiace sa to nejako pohne, ale stale mi lietalo jedno kilo hore dolu. A to som popri ´diete´ aj behavala. Takze nechapem, preco by som mala jest viac, ked ani pri 1200kcal nebyvam hladna?
Jaja15 zbytocne jej vysvetlujeme ako zdravo schudnut, zakladatelku temy som poprosila nech hodi svoj jedalnicek ze jej ho nastavime, ale vidim ze nic z toho.Je mi luto pretoze si vazne poskodzuje zdravie len sama o tom nevie.Ak bude mat zdravotne problemy co stou jednotvarnou stravou uz nema daleko, ked bude takto dalej pokracovat potom sem bude chodit vypisovat.
Liliana ale ty pri tej tvojej diéte určite neprijmeš 50g bielkovín, stačí keď si to hodíš do kalkulačky ktorá je na nete....Ty hoci máš nadváhu, si podvyživená....Jasne že pri chudnutí musíš znížiť príjem, ale nie tým tvojim vzorovým jedálnym lístkom....Ide o to, či chceš chudnúť zdravo...Ak ano, jediné čo uplne môžeš vylúčiť, je mastné mäso, vysmážané pokrmy a cukry(aj skryté). Inak môžeš jesť všetko ostatné, len treba upraviť množstvá a pomery...vzorové jedálne lístky nájdeš na nete - napr. zdravý obed: polovičná porcia zemiakov, polovičná porcia mäsa a zeleniny koľko zješ....obmedz aj chleba, v obćhode čítaj zloženie - tie tvoje cereálie a ochutené vločky - tam všade máš kopu skrytého cukru....ďaľšou možnosťou a menším zlom je napr.delená strava: doobeda ovocie okrem banánov a hrozna, na obed napr. zemiaky so zeleninou(menej zemiakov), večera napr.ryba so zeleninou....
Žeby vlastné skúsenosti? Len asi na tom nie si tak zle. Toť všjo.
Proste -ja, neviem kde si nabral že ľudia s nízkobielkovinovou diétou nemôžu brať aminokyseliny, ale je to blbosť. Začala som chodiť nefrológovi a prvé čo mi povedal bolo že musím dodržiavať nízkobielkovinovú diétu a zároveň mi nasadil Ketosteril - čo sú aminokyseliny. Vysvetlil mi, že pri obličkách ktoré zle pracujú sa musí držať nízkobielkovinová diéta obmedziť množstvo prijatých bielkovín, aby sa šetrili obličky,ale zároveň sa musia brať aminokyseliny - čo sú stavebné látky bielkovín hrajú dôležitú úlohu v transporte a skladovaní živín, takže bez potrebného množstva bielkovín(konkrétne amynokyselín) budeš podvyživený aj pri váhe 120kg.
02.02.2017 17:41:50
Ved ma porazi, fungovat na bielkovinach je to iste ako prejst na keto dietu, si precitaj, ake nasledky to zanechava na tele a hlavne oblickach.
02.02.2017 18:31:24
Pokiaľ máš zdravé obličky, bielkoviny neškodia!
Toto nie je zo začiatku.
Napis este raz jedalnicek prosim pozriem sa na to, popripade ti doplnim ak ti nieco bude chybat.Dobre by bolo keby si udala aj gramaz jedla
Ale ved nechapete, ze som ten jedalnicek zmenila, ze som na tu radu dala? Ja neviem, kolko krat to mam opakovat, ved je to v predoslych mojich komentaroch. Ci aj ten novy jedalnicek je zly? Preco ste sa nevyjadrili k tomu? Preco stale riesite len to, co som napisala na zaciatku? Nerozumiem.
Nikto ti tu neradil, aby si vynechala úplne sacharidy. To sa ani neodporúča (aj napriek módnym trendom). Ale aby si ich príjem trochu znížila a nahradila ho bielkovinami a čiastočne tukmi.
Pokiaľ máš zdravé obličky, bielkoviny neškodia! Ani pri vyššom prijme. Leda tak sa vtedy začnú viac vylučovať jeho metabolity močom.
Nikto ti nekaze vynechat uplne sacharidy ani sa to neodporuca, ale zit len zo sacharidov a schudnut sa proste neda.Ano aj zelenina ovocie ti chyba zarad aj orechy olivovy olej proste nejake zdrave tuky.Trosku si spestry jedalnicek obzvlastni tym co mas rada.A zvys denny prijem inak prides casom o vlasy, menstruaciu a ine.Vsetci ti radime v dobrom,chceme ti pomoct.