nulová imunita - od vianoc som stále chorá - pomôžte

Príspevok v téme: nulová imunita - od vianoc som stále chorá - pomôžte
zelda224

Donedávna som bola celkom zdravé 23 ročné dievča. Áno, bola som chorá párkrát do roka, to bola jedna angína, jedna chrípka a jeden zápal priedušiek a sem tam nejaká nádcha. Teraz sa môj organizmus zbláznil.
Naposledy som bola vcelku zdravá okolo Vianoc. Odvtedy som NEUSTALE chorá. najprv som dostala chrípku, keď sa zhruba po týždni zdalo, že som sa z nej vylízala, zapalili sa mi oči - jačmeň. Keď som si doliečovala oči tak som začala mať problémy s močovými cestami, čo trvalo nejaké dva týždne. Keď som bola v polke antibiotík tak mi gynekologička predpísala lieky na zápal. No a teraz, keď mi ostávajú antibiotiká na nejaký deň-dva, tak som dostala nejakú virózu podobnú chrípke (upchatý nos, kašel, zdurené madle). MEsiac vkuse som chorá ja už nevládzem žiť. Neviem sa sústrediť na školu, prácu, nemôžem nikam chodiť, s nikým sa stretávať.
Pritom každú chorobu som vždy doliečila, beriem vitamín C, zinok, snažím sa vela piť, spať, a jesť ovocie a zeleninu. Jediné, čím si škodím, je že fajčím, ale aj to len okolo 5 cigariet denne.
Prosím, poradte mi, čo už mám so sebou robiť, lebo toto nie je život. :(

rebekah10

a neskusala si imunologa? lebo podla toho co pises urcite nemas imunitu v poriadku a mala by si s tym nieco cim skor robit. ja som na imunologii stravila nejaky ten "piatok" a mozeme ti povedat, ze jedine co mi zabralo bolo uzivanmie wobenzymu , odvtedy mam nastastie pokoj....

Tomas12345

ahjaj

"v letnej sezóne vrcholia vírusové a bakteriálne ochorenia tráviaceho traktu práve z baktérií, ktoré sa v teple množia."

Tráviace ochorenia vrcholia v lete preto lebo sa jedlo nenecháva v chladných priestoroch a pochopitelne sa preto i skorej pokazia a to hlavne u vajíčok a mliečnych výrobkoch u ktorých zlé skladovanie a to predovšetkým v lete moze sposobit salmonelozu, a ostatne crevne choroby. Nie je to však len o skladovaní, ale aj o nedostatočne tepelnej úprave jedla a neumývaní rúk. Pri vhodnom skladovaní a tepelnej úprave by crevné choroby v lete nehrozili.

"Zahriate izby v zime tiež pôsobia na imunitu negatívne, vysušuje sa totiž sliznica - tým pádom neplní obrannú funkciu proti baktériám a keďže sa málo vetrá, baktérie ostanú v izbe a ľudia sa jeden od druhého skôr nakazia"

Pokial nechytajú infikované predmety a nedávaju si neumyte ruky do úst nenakazia sa, dovod je nasledovný : Baktérie a vírusy sa v teplom prostredí držia pri zemi, na povrchu a nešíria sa volne vzduchom, vzduchom sa šíria len v chladnom prostredí. Kedže sa šíria len po povrchu, nakaziť sa dá len dotknutím sa infikovaného miesta a následne si dať špinavé ruky do úst alebo špárať si rukami v nosovej sliznici.

"Imunitnému systému dávajú zabrať väčšie výkyvy teplôt na jar a na jeseň. Vtedy je aj chrípkové obdobie a sú časté aj choroby z prechladnutia - t. j. vystavením nedostatočne oblečeného jedinca dlhodobejšiemu chladu sa preťaží imunita, ktorá nezabojuje proti bežným baktériám a tie sa potom v organizme premnožia a človek ochorie."

Hlavná príčina ochorení cez zimu, jar a jesen je studené počasie kedy sa baktérie a vírusy pohybujú vzduchom a človek tak ovela lahsie ochorie než v lete kedy sa baktérie a vírusy držia na povrchu.

Ano, je pravda že výkyvy teplot znižuju imunitu, no pokial do nosovej sliznici, či úst nevletí baktéria, človek neochorie. V lete tiež dochádza u človeka k prudkým výkyvom teplot, kedy človek z horúceho vonkajšieho prostredia príde do vyklimatizovanej miestnosti, alebo po opalovaní sa sa ide okupat do studenej vody ktorá má v lete okolo 15 stupnov Napriek tomuto však v lete počet chrípkových ochorení je minimálny, čiže na príčine nie je oslabená imunita z výkyvov teplot, ale fakt že v zime sa oveľa lahšie ochorie kedže sa vírusy pohybuju vzduchom, zatial co v lete sa tak nedeje.

Defcon

Mas nulovu imunitu a mas zapaly oci, mocove cesty, kasel, chripku.... nerad ti kazim den, ale zapaly su prejavom imunitneho systemu. Skor si to prehnala s posilnovanim imunity a teraz tvoj imunitny system funguje presne tak ako si chcela, tj silno. Prestan brat hluposti na posilnovanie imunity.
Imunitny system nie je sval aby si ho posilnovala

ahjaj

"Prečo počas letnej sezony je minimum virusovych a bakterialnych ochorení"
v letnej sezóne vrcholia vírusové a bakteriálne ochorenia tráviaceho traktu práve z baktérií, ktoré sa v teple množia.
Zahriate izby v zime tiež pôsobia na imunitu negatívne, vysušuje sa totiž sliznica - tým pádom neplní obrannú funkciu proti baktériám a keďže sa málo vetrá, baktérie ostanú v izbe a ľudia sa jeden od druhého skôr nakazia.
Imunitnému systému dávajú zabrať väčšie výkyvy teplôt na jar a na jeseň. Vtedy je aj chrípkové obdobie a sú časté aj choroby z prechladnutia - t. j. vystavením nedostatočne oblečeného jedinca dlhodobejšiemu chladu sa preťaží imunita, ktorá nezabojuje proti bežným baktériám a tie sa potom v organizme premnožia a človek ochorie.

horacios

a co si skusala na posilnnie? niekyd nesatci iba ist do obhcodu a jest vela zeleniny a ovocia- skoc do lekarne a vyskusaj wobenzym ;)

Tomas12345

Pag :

Teplo nemá so šírením chorôb vôbec nič spoločného, je to presne naopak, zima je oveľa horšia. Prečo počas letnej sezony je minimum virusovych a bakterialnych ochorení zatiaľ čo v zime tento počet dramaticky stúpa ?

Sisulinkaa

Ahoj, skus si zohnať nejaké prírodne propolisove tabletky. Ja som ich užívala keď som mala problémy s angínami, nechcem pisat konkrétnu značku, aby nebolo že robím reklamu..ak nemáš alergiu na včelie produkty, tak za skúšku nič nedáš :)

Pag

Ono, treba si v bytoch pravidelne vetrať, lebo v teple, keď je teplúčko, priam horúco, tak sa baktérie množia jedna radosť, nehovorím o syfilise, to nie. Aj brat tak žije, bolo mi to veľmi nepríjemné takto sedieť v takom teple, aj kanvica sa mu pokazila, keď mi išiel urobiť kávu, pravdepodobne kvôli tej horúčave! Náhody neexistujú! Ale divné je to, že v tom byte nemajú žiadnu kôlničku na drevo alebo na uhlie. Ani piecka? Nič? Ako im to môže fungovať?!