Dobrý deň prajem, som žiak tesne pred maturitou a stala sa jedna vec. Prišla jedna učiteľka za spolužiakom, či by neradil jednej spolužiačke(jej dcére) na maturite, povedala mu postup a všetko ako má radiť. Rozmýšľam že ju nahlásim, a preto sem píšem, či ju mám nahlásiť a kde. Ďakujem
nahlásiť podvod na maturite?
A teraz si vezmite, že takto sa zachovajú všetci a pri všetkom...nechcem prísť o prácu, tak nenahlásim obťažovanie či šikanu...nechcem prísť o priazeň priateľov, tak im radšej nepoviem akí naozaj sú, len aby som ostal v kolektíve...
Obráti sa to proti nej, pretože spoločnosť skôr uverí väčšine ako jednotlivcovi, ktorý nemá dôkazy.
Nikdy sa táto spoločnosť nezmení ak budú ľudia takí sebeckí
ako hovori adria, o nic nejde. ja som sa nedavno podobne ozvala a vsetko sa obratilo proti mne, ja som bola ta najhorsia. uz by som to nespravila.
semtex, ako som uz nizsie pisala, ak nema dokazy, svedkov ai - tak chalan na to iba doplati. Naco sa hrat na hrdinu tam, kde o nic "nejde"?) Ja uz som si presla roznymi kauzami a neodporucam mu to
Ak nemáš svedkov, tak jej nedokážeš nič. Ak máš, tak to je iné.
Potom všetci nadávajte ako je všetko prehnité a skorumpované. S takýmito vecami sa musí vysporiadať každý vnútorne sám iba potom príde zlepšenie v spoločnosti. Mladý muž, raz Ťa môže hypoteticky tá super spolužiačka súdiť keď ju mamička pretlačí a ver tomu, že ona ju bude tlačiť budeš mať napr. v takú sudkyňu dôveru?Ja by som veru nemal. Zachovaj sa zodpovedne voči svojej budúcnosti a budúcnosti tvojej generácie. Stredná a stará generácia je už zhnitá tá musí len natvrdo povedané vykapať. Samozrejme česť výnimkám.
princ, to mas tiez pravdu, obvykle zastavam ine stanovisko, ale tu by som to fakt neradila
urcite nehlas, urobia ti take peklo, ze nezmaturujes ty a tak budu proti tebe, ze budes mat horky pocit na jazyku az do staroby
to este uvidis na vyske, za co davaju znamky a potom korupciu a klientelizmus ked budes v praci a ked budes sledovat politiku, tak neviem komu pojdes nahlasit podvody...
a to sa tyka asi pisomnej, ze, to si neviem predstavit radit
To je veľmi nepríjemná vec. Hlavne keď niekto naozaj strávi hodiny nad učivom a poctivo študuje a potom príde niekto kto dostane všetko ako na podnose a často dosiahne ešte lepší výsledok. Ak sa tá slečna tvári že má všetko vybavené tak by som jej v tom vymáchal čumák. Ak sa učí tak ako ostatní a možno tú pomoc ani nebude potrebovať tak by som to neriešil.