chron.zápal moč.ciest a sexuálny život,problém

Príspevok v téme: chron.zápal moč.ciest a sexuálny život,problém
navzdytvojalaska

Ahojte,
v prvom rade by som chcela,aby prispievali do fóra svojimi komentármi iba osoby, ktoré s tými majú skúsenosti svoje vlastné. A prosím iba o seri.odpovede.

Ako sa také niečo dá zvládať? Prosím ako to zvládate vy a Váš partner? Psychicky sme z toho už preč. Navštevujem aj psychológa, ale nepomáha mi.Žiadny výsledok.
Opakovane trpím už 5 rokov na zápaly v spodnej oblasti, mechúra, moč.ciest, každý mesiac(každé dva mesiace) už toľké roky, pochodila som všetky vyšetrenia, pobrala spústu liekov, ATb, dokonca som sa dala aj na tradičnú medicínu,nič, výsledok žiadny. Ja som sa s tým ako tak naučila žiť,ale sme s partnerom veľmi obmedzovaní sexom. Ja nemôžem sexovať, keď to mám a trvá to aj 2 týždne,najmä,Keď je zima vonku, tak pol roka som úplne odpálená,čo sa premieta aj v našej spálni.Keď som chela partnerovi vyhovieť aj napriek zápalom, tak som si viac ešte poškodila a mala som príšerné bolesti počas styku. Vtedy sa nesmie sexovať. Partner je už zúfalý, je mladý,príťažlivý muž,ja tiež, a tvrdí,že to už nemôže vydržať. Obávam sa,že si nájde náhradu. Sme spolu už veľmi dlho,ale nedá sa to už vydržať, sme si istí,že chceme spojiť svoje životy v podobe manželstva,ale toto nás od seba odtrháva. Nečudujem sa mu,že je zo mňa zúfalý,ja som zo seba tiež.Náš sex nestojí za nič, a nikdy ani nestál,lebo od začiatku už ako sme sa dali dokopy,som to mávala, naozaj môžeme iba v lete sexovať,aj to opatrne,aby mi nepoblížil,a vôbec si to nevychutnávame, stále musíme s asprchovať,ja stále jem brusnice, pijem čaje hneď po sexe, máme z toho veľké psychické problémy.Nuž milujeme sa,ale tým pádom to vôbec neklape. Análny sex partner nechce skúšať,hnusí sa mu to. Tak fičíme iba na orále,alebo vzájomnej masturbácii,ale tak sa nedá fungovať. Keď máte s milujúcim partnerom sex iba raz za tri mesiace, na mladých ľudí v 30-ke je to naozaj veľmi zlé,až katastrofálne.
Prosím poradte,ako sa s tým vyrovnať-a ako žiť.Ako toto riešiť. lekári nado mnou iba krútia hlavou, že to snád ani nie je možné. DOpovať sa stále ATB nemienim,a nemôžem, mám z toho imunitu v háji.

Vďaka za každé cenné rady !

Lollka

Ja som raz bola v Nemecku kde som dostala zapal moc. ciest a isla som k lekarovi. Ten mi hned vysetril moc bolo to okamzite bez cakania a za chvilu aj vedel ake bakterie mam a dal antibiotika spec. na ne. Ked som tu mala taky zapal a este horsi, zvysena teplota, krv v moci, lekarka ma vobec nevysetrila a predpisala mi len nejake antibiotika. No len ono bakterii je vela druhov a kazda sa lieci inymi antibiotikami, nie vsetky su ucinne na vsetky bakterie. Nehovoriac o tom, ze zapal moze byt vyvolany aj virusmi alebo plesnou, je to sice malo caste ale su aj take zapaly. A vtedy je brat antibiotika nielenze zbytocne, ale este to aj skodi. Vysetrovali ti niekedy moc? Ak ti predpisovali antibiotika len tak bez vysetrenia tak mam obavy ze ti donicili imunitu uz uplne. A ze sa ti smeju? To je chore, skus si najst ineho lekara. Nech mas akukolvek chorobu ziaden lekar nema pravo sa z teba smiat. Potom dalsie veci, az ti bude partner robit peting prstami nech si predtym umyje ruky, rovnako ty pri masturbacii. Pred sexom sa chod vymocit a obaja sa pred nim umyte, ty aj po nom. Vela pi, hlavne urologickych cajov. Ja som mala chronicky zapal moc. ciest asi 2-3 roky tiez som vtedy mala problemy po sexe ze sa mi to po nom casto spustilo a bola som v podobnom kolotoci jak ty. Ibaze ja som cely cas ziadne antibiotika nebrala a ani som nechodila k lekarovi, lebo som antibiotika odmietala ako som ja hovorila na blbosti. Islo o to ze v detstve a dospievani som bola casto chora a potom som citala ze berieme prilis vela antibiotik a to nam len nici imunitu a mali by sme ich brat len vtedy ked ide o zivot alebo je vazny stav. Ja som ich v 20-ke brat prestala a v dalsich rokoch moja imunita skutocne z roka na rok rastla, bola som stale zriedkavejsie chora a ked aj, tak s lahkym a rychlym priebehom. Preto ked ma trapil ten zapal antibiotika som dlho odmietala a snazila sa vyliecit pitim cajov a brusnicami. Ale nepomahalo to a potom mi jedna znama zdravotna sestra povedala ze tie antibiotika by som brat mala inak tam furt ostanu nejake bakterie a neprelieci sa to poriadne. Ked sa mi ten zapal zhorsil bola som prave v Nemecku a nakolko som mala poistenie isla som k lekarovi tam. Nechala som tam okolo 100 eur ktore mi potom preplatila poistovna doma. A tam mi urobili ten rozbor mocu a urcili bakterie. Antibiotika skutocne pomohli a ja som odvtedy nemala zapal a bolesti ani raz.

karol321

Nevzdávaj sa! určite existuje spôsob ako sa z toho dostať, ktorý ti však neviem poradiť ale raz sa z toho dostaneš, a myslím si že partner ti v tom dosť nepomáha chápem ho na jednej strane som tiež chlap ale ak ta naozaj ľubi tak ta neopustí kôli nefunkčnemu sexualnemu životu su aj iné spôsoby ako mať spolu sex Ale ked ma odpor. tak ma smolu su chlapi ktori by dvakrat netrebalo presviedcat...Ok nechcem to rozvadzat len sa mi faktz nepozdava ten tvoj frajer podla mna láska je o niecom inom, nie ze ked partner ochorie tak sa nanho vykaslem a najdem si novehe.

Fantasyi

Ty mas zapal a on ti robi oral? Hmm to je dost nechutne teda, mu nevadia tie bakterie?
Mimochodom brusnice ti na zapal vobec nepomozu, to by si ich musela jest tony denne. Skus normalne si robit aj caj z oregana, to je korenie. Pokial budes ale sexovat naostro kedykolvek a chodit holou suskou v zime, tak ti nepomoze nic.

navzdytvojalaska

joj baby,
a to ako sa mam odstahovat do miami,ci kam?ved nemam na to financie, ani partner. ci kde je celorocne teplo?jedine kdesi tam.alebo egypt,ale nemame z coho zit,prakticky.
v cechach /rakusku to by som sa asi vazne nedoplatila,nemam tam poistenie. rozmyslala som nad CR,ale nemam tam poistku, nepreplatia mi žiadny lekársky vykon.pytala som sa. Ale aj tak je medicina v tomto v plienkach, urologovia su zo mna pass.
Ved ja uz nemam peniaze ani, vsetko,co zarobim80% ide na pripravky, brusnice, vselijake lieky, uz nemam ani floka.Vazne. Preto som aj psychicky v p...
Lebo to uz neviem zvládat. Nech je ako chce, vyskusala som vsetko dostupne, nepomohli mi. Nejde len o psychiku, predsa ja nejdem nikdy do milovania s partnerom s tým,ze ma to chyti,ale chyti ma to,nenavidim sa. Mozno si to aj hodim, ktovie, Ale raz isto,som povedala partnerovi aj rodine,ze ked sa raz zabijem,tak vedia preco.
Uz nemam zmysle zivota, ziadny, uz min. stvrty rok. To je moc aj na kona.
Mne uz nepomohli na to ani liecitelia,ani lieky,ani imunoterapia,ani chemoterapia dokonca.Takze je to beznajdene so mnou.
Ked som mala zapal a uzivala som ATB, vydrzali sme bez sexu s partnerom, snazili sme sa, pocas uzivania(ale mne davali vzdy ATB max na tyzden),a pocas toho týždna niekedy mi partner spravil oral,alebo aspon rukou ma spravil,a aj po tom sa mi dokonca pohorsilo:(Mne uz vazne vsetko skodi. AKo pri ktorých ATB sme vydrzali,uz viem,ze som mala vydrzat bez sex. aktivity pocas uzivania a este par dni po tom.Ale nie vzdy sa to dalo pre onje. priciny.(vtedy sme s partnerom boli od seba 800 km a ked sme sa videli raz za pol roka a zrovna som bola chora,tak co uz, musela som s nim spat)Teraz je to uz lepsie,ale aj tak. Uz sa prestahoval na SR ku mne do bytu.Nastastie,ale aj tak je to paz. Sme nervozni obaja z toho velmi.

Ale je mi to divne aj tak cele.

Fantasyi

Skus caj Macaci pazur, je to to najsilnejsie na rozne zapaly, bakterie, virusy, co poznam. Kazdy den, dlhodobo.
No sexovat bez kondomu so zapalom mocovych ciest neodporucam. Vy si ten zapal totiz pinpongujete medzi sebou. Cize ty sa nestihas ani uzdravit. Minimalne mesiac bez sexu. Ked si brala ATB tiez si nevydrzala a sexovala?
Zeny, ktore spavaju s partnerom bez kondomu trpia niekolkonasobne viac na rozne infekcie a zapaly.
Bavlnene nohavicky nosit, ziadne tangace, bakterie z konecnika sa dostavaju do vaginy. Ziadne cukry a sacharidy v strave. Ale dlhodobo, tvoj stav sa moze upravit jedine po niekolkych mesiacoch.

poradimti

Poviem ti este to, ze ty si si to uz nastavila v hlave, ze mas zapal a mas ho navzdy. Psychika je velmi dolezity faktor a spustac ochoreni. Nemozes sa tomu poddat. Ty si potrebujes dat do poriadku psychiku a uvidis, ze sa ti vyliecia aj mocove cesty. Mozeme pokecat ak chces mailom a tak. Vsetko zacina v hlave. Choroba aj vyliecenie.

Alessandra999

Nezúfaj, každý problém má svoje riešenie. Len sa netreba vzdávať. Chápem, že si v ťažkej situácii a že sa to ťahá už roky.
Toto jediné má napadlo, inak ti pomôcť, poradiť neviem, sama si vyskúšala už veľa vecí.

Časom, ak budeš chcieť a mať na to financie, mozez skúsiť I ten fibroblastovy rast. faktor.
Ja som ti len chcela dať informáciu (radu ) Ze existuje niečo také.

Prajem Ti nech sa to čím skôr vyrieši. :)