Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

chron.zápal moč.ciest a sexuálny život,problém

Príspevok v téme: chron.zápal moč.ciest a sexuálny život,problém
navzdytvojalaska

Ahojte,
v prvom rade by som chcela,aby prispievali do fóra svojimi komentármi iba osoby, ktoré s tými majú skúsenosti svoje vlastné. A prosím iba o seri.odpovede.

Ako sa také niečo dá zvládať? Prosím ako to zvládate vy a Váš partner? Psychicky sme z toho už preč. Navštevujem aj psychológa, ale nepomáha mi.Žiadny výsledok.
Opakovane trpím už 5 rokov na zápaly v spodnej oblasti, mechúra, moč.ciest, každý mesiac(každé dva mesiace) už toľké roky, pochodila som všetky vyšetrenia, pobrala spústu liekov, ATb, dokonca som sa dala aj na tradičnú medicínu,nič, výsledok žiadny. Ja som sa s tým ako tak naučila žiť,ale sme s partnerom veľmi obmedzovaní sexom. Ja nemôžem sexovať, keď to mám a trvá to aj 2 týždne,najmä,Keď je zima vonku, tak pol roka som úplne odpálená,čo sa premieta aj v našej spálni.Keď som chela partnerovi vyhovieť aj napriek zápalom, tak som si viac ešte poškodila a mala som príšerné bolesti počas styku. Vtedy sa nesmie sexovať. Partner je už zúfalý, je mladý,príťažlivý muž,ja tiež, a tvrdí,že to už nemôže vydržať. Obávam sa,že si nájde náhradu. Sme spolu už veľmi dlho,ale nedá sa to už vydržať, sme si istí,že chceme spojiť svoje životy v podobe manželstva,ale toto nás od seba odtrháva. Nečudujem sa mu,že je zo mňa zúfalý,ja som zo seba tiež.Náš sex nestojí za nič, a nikdy ani nestál,lebo od začiatku už ako sme sa dali dokopy,som to mávala, naozaj môžeme iba v lete sexovať,aj to opatrne,aby mi nepoblížil,a vôbec si to nevychutnávame, stále musíme s asprchovať,ja stále jem brusnice, pijem čaje hneď po sexe, máme z toho veľké psychické problémy.Nuž milujeme sa,ale tým pádom to vôbec neklape. Análny sex partner nechce skúšať,hnusí sa mu to. Tak fičíme iba na orále,alebo vzájomnej masturbácii,ale tak sa nedá fungovať. Keď máte s milujúcim partnerom sex iba raz za tri mesiace, na mladých ľudí v 30-ke je to naozaj veľmi zlé,až katastrofálne.
Prosím poradte,ako sa s tým vyrovnať-a ako žiť.Ako toto riešiť. lekári nado mnou iba krútia hlavou, že to snád ani nie je možné. DOpovať sa stále ATB nemienim,a nemôžem, mám z toho imunitu v háji.

Vďaka za každé cenné rady !

navzdytvojalaska

jemu už masturbácia nechutí,nepomáha ani,keď ho ja chcem pekne spraviť, a tiež ani keď mu orál spravím, pomôže to na pár hodín a potom zas chce sexovať normálne. Ja už sa idem z toho zbesnieť.Stále je znechutený a nahnevaný,ja však za svoje zdrav. obtiaže nemôžem. Tvrdí, že nič mu nenahradí klasický sex, ani orál,ani ruka.Mám chuť si to hodiť, pripadám si ako tá najneschopnejšia ženská pod slnkom.

navzdytvojalaska

smradoch
vidím,že si si tm prešla a ďakujem veľmi za siahodlhý príspevok, vážim si tvoj čas, nemohla by si mi dať nejaký tvoj anonymnejší mail? rada by som sa s tebou o tom poroprávala, máme rovnaký problém. Mne by to veľmi pomohlo, si "môj človek".
POzri, nesexovat cez menzes,jest kapucinku tabletky, natierat sa po sexe /ja sa canestenom / natieram, hned sa idem vymočiť,aj sme mali pauzu od sexu mesiac aj viac, to všetko dodržiavame, ale ideme sa z tho aj tak zblázniť. Partner už nie je trpezlivý, a je veľmi nahnevaný, keď náhodou že zas ma to chytí,ako teraz, tak je nasratý,chodí po dome úplne už podráždený, ani sa mu nedivím, môže sa na mňa iba pozerať ani dotknúť sa ma nemôže.
Mohli by sme o tom pokecať súkromnejšie,ak by si mala chuť a čas.Dodržiavam všetko,čo si napísala,okrem toho sprchovania s av ľadovej vode,to kebyže si spravím,tak som asi v nemocnici už, okrem toho-aj mne sa z pošvy premnožujú baktérie,do močáku,len nechápem prečo, som liečená na to canestenom aj ATB, aj všeličím,aj výplachmi, nič mi nepomáha. Aj wobenzym som 3 mesiace jedla vkuse,bezvýsledne.
Som došla si myslím,a rúca sa mi vzťah a tým aj celý život.

smradoch

no teraz citam, aj co si pisala nizsie, kamo, presne rovnake pocity som mala naozaj, strasne vela som sa naplakala kvoli tomu. Trpezlivy partner je v takejto situacii uplny poklad.
Pocuj, nevzdavaj sa, ja som vyskusala VSETKO skoro:
manosu, uroval, brusnice, caje, lieky, urologa, kondomy, nalievanie sa cajmi debilinami... A fakt som neverila, ze daco pomoze. Ale stopercentne mi pomohla ta kombinacia, ktoru som spominala vyssie. Otuzovanie je najprv kus neprijemne, ale ked vydrzis mesiac a budes si tu vodu schladzovat postupne, tak neprechladnes, zvyknes si a dokonca ti to zacne po case chybat. Skus to, podla mna je to vseobecne podcenovana vec, ale na imunitu zazrak. Pekny vedlajsi ucinok je aj to, ze som nebola chora uz ani nepamatam, ked okolo mna kazdy kasle, ja som stale celkom ok. :)
Kapucinka ma tiez zmysel z dlhdobeho hladiska, preto necakaj, ze zaberie po mesiaci. Teraz si cela rozhadzana aj z ATB a pod. Z gynekologickeho hladiska si na tom ako? Nemas nejak premnozene bakterie v posve a pri styku sa ti dostanu do mocaku? Lebo mne sa to dialo casto kvoli tomu.
Ta dlhodobost je ozaj dolezita a preto je fajn si teraz naozaj dohodnut abstinenciu od styku, ktora sa ale bude dat zvladnut lepsie, lebo to bude napr. casovo ohranicene a medzitym sa budes liecit a ked to bude po vzajomnej dohode, tak odpadne ten psychicky tlak. A intimitu si uzivajte urcite inak, uvidis, ked to zvladnete, tak sa budete mat este radsej :)

smradoch

Necitala som odpovede, ale uz v inej teme som jednej kocke radila, lebo s tym mam svoju dlhorocnu skusenost. Teda s tymi zapalmi a dostala som sa z toho. Teraz sexujeme naplno cca kazdy druhy den a nevracia sa mi to (klop klop). Naozaj, mega zlepsenie u oboch (lebo aj moj drahy uz bol v krci, bal sa cokolvek zacinat, o sebe ani nehovorim, totalne protichodne pocity, vycitky sebe samej, ked som sa zapalu neubranila. Ale toto mi FAKT pomohlo (za rok cca.).
1. otuzovanie, uz rok si davam kazdy den rano ladovu sprchu, zacala som postupne.
2. brala som kvapky z kapucinky lekarskej (dovtedy som brala rozne caje, brusnicove tabletky a vsetko mozne, aj urovaxom, ale nepomohlo, az ta kapucinka) - je to prirodne antibiotikum, ktore zabera na bakterie v mocovopohlavnom a dychacom systeme, aj na tie, na ktore uz nezaberaju normalne atb. - poradil mi to kamos, ktory mal zapaly a po liecbe v nemocnici bral tuto bylinku v tinkture dlhodobo. Mensia davka je na prevenciu - kazdy den, kludne aj pol roka, ja som to brala ozaj pol roka kazdy den, potom pauza, teraz preventivne zasa. Niekedy, ked nestihnem cez den vela pit, tak si spravim pol litra vody a do toho si dam 25 kvapiek tej tinktury a vaccinou to posobi ako prevencia.
3. dali sme si chvilu pauzu so sexom - iba oral atd., cca tri mesiace... to velmi napomohlo psychickemu stavu, uvolnila som sa, necitila som ten tlak...
4. zacali sme pouzivat silikonovy lubrikacny gel z lekarne (ten velmi pomohol, lebo bez lubrikantu to trocha drhlo, aj ked normalne byvam vlhka, az teciem... ale lubrikant zabranil tretiu penisu pri usti mocovej trubice a nedavala som si ho ja, ale partnerovi)
5. a hned po styku sa natriem takym gelikom (femagel) s teatree olejcekom, ktory posobi preventivne proti mnozeniu bakterii, pretoze ja som zapaly mocakov casto chytala aj z bakterii v posve, ktore sa mi premnozili po styku, vzdy sa mi pod vplyvom spermii rozhodilo pH.
6. pomohlo aj cikat po sexe, takmer hned. (nie moc sexy, ale tak co uz :D)
7. prestali sme so sexom (sice s kondomom) pocas menstruacie. Je to riziko, ked ma clovek sklony k zapalom.

Chce to velku davku trpezlivosti a aj trocha abstinencie od sexualneho styku, je to beh tak na pol roka/rok, ale oplati sa, nas sexualny zivot je opat v poriadku (a to som uz revala kazdy mesiac, ked som dostala zapal a neverila som, ze sa to da niekedy dokopy...).

Takze, hor sa do toho, ono vsetky tie veci, co som popisala, su lacne a dostupne, hlavne to postupne otuzovanie, kapucinka (ta fakt pomaha) a tie gely stoja jednorazovo viac, ale vydrzia dlho.
Drzim velmi palce. Velmi ti rozumiem.

navzdytvojalaska

Ja partnera chápem, nadovšetko sa ľúbime, a preto jeho rozhodnutie akceptujem:(nech už sa rozhodne ako chce, keď nechce byť so mnou, pochopím ho, odmieta iné druhy sexu okrem orálneho a vlastne ani mne nie je dvakrát pochuti Análny sex.
Keď som bola aj v zápalovom štádiu,tak sme mali vzájomnú masturbáciu,ale viem už teraz,že to bola chyba. Vždy si však umývame seba aj ruky,aj partner má krátke nechty.Už teda nevieme,kde je problém.
My sme taký, že sa snažíme to neriešiť a vychutnávame si tú vzájomnú lásku a harmóniu, lebo nám inak je spolu krásne, máme prakticky skvelý vzťach, ale dobre viem,že on to tiež ťažko znáša.
Je mi partnera veľmi ľúto, chápem ho, aj mne vadí,keď nemôžeme sexovať naplno.
Lolka V nemecku som nebola,ani sa nechystám, ale super, že ťa vyliečili. Môžeš byť spokojná. Ja som také šťastie nemala. Ani na lekárov.
Ale dodržiavam,čo píšeš presne, už to mám naštudované štyri roky.
Aký inak môže byť vírus tam dole a nie baktéria?O tom som ešte nepočula.

Lollka

Na ten oral a robenie rukou si tiez davaj velky pozor, usta su plne bakterii a ty si na to momentalne citliva tak nech si predtym umyje zuby a vyplachne usta ustnou vodou. Pred robenim rukou umyt ruky. Ja som na toto doplatila po rokoch od toho vyliecenia v Nemecku ze priatel mi to chcel robit rukou ale mal dlhsie nechty bal sa ze ma zrani. Tak si ich ostrihal a opilnikoval a potom si neumyl ruky ani jedneho z nas to nenapadlo a robil mi to rukou. Len na tych nozniciach alebo pilniku musela byt bakteria a ja som potom dostala tak vazny zapal moc. ciest aky som este nemala, moc obsahoval viac krvi ako mocu, neznesitelne bolesti, celu noc som vtedy nespala. A zvysena teplota. Dala som si po rokoch radsej zase predpisat antibiotika lebo som sa bala ze mi to zase prejde do chronickej formy a bola som prekvapena ze lekarka mi ani nevysetrila moc, ani ma poriadne nevypocula a hned mi predpisala nejake antibiotika. No nepacilo sa mi to. Neviem ci pomohli tie antibiotika alebo to, ze som sa tolko nalievala cajom az mi z neho bolo zle ale rychlo sa to zlepsilo, v kazdom pripade akutna choroba sa lieci jednoduchsie ako chronicka.

kafe

laskonkacitliva alias ferihitka :D ty si fakt neprehliadnuteľná!! Ja ti prajem pevné nervy tebe i tvojmu partnerovi. Už nespáva v izbe s bratom a jeho frajerkou, tak máš o problém menej a dôvod na radosť. Drž sa slečna. Je pekné ťa čítať a sledovať ako sa máš.