Rozhodnutie nemať deti

Príspevok v téme: Rozhodnutie nemať deti
Kristina312

Rada by som vedela,ze aky mate postoj k tomu,ked zena nechce dieťa z vlastneho rozhodnutia? Ja po nich netuzim a nejako ma to k materstvu nelaka. Mam 24 rokov a kazdy mi vravi,ze som este mlada a toto rozhodnutie zmenim. Ale ja viem co chcem a ostatni to nechapu. Odsudzuju ma a vravia,ze nie som normalna. Nie,ja nie som ten typ zien,ktore vidia len peniaze a preto rodinu davaju bokom. Skrátka,mam potrebu pomahat tym,co to najviac potrebuju a necitim sa na to mat vlastnu rodinu. Byvam na dedine,a ked vidim ako tie stare babky nas ohovaraju,ze s manzelom nechceme deti,je mi az zle. Najhorsie na tom je,ze ani vlastna rodina vas nechape a kvôli tomu odsudzuje....Tak teda aky mate na toto vsetko nazor?
Dakujem za odpovede.

keity

Kazda zena nech sa rozhodne tak ako to citi. Ved uz davno to nie je tak, ze je nutne aby bola zena vydata a rodila deti ako na beziacom pase.

Moireal

Jatt,ja by som ti tu tiez mohla vymenovat typy ludi a asi aj konkretnych ludi,ktorych povazujem za nadbytocnych a? Zaujima to niekoho? Tak nechaj zit ludi,ako chcu.

Nemat deti sa da z roznych dovodov. Napr. zdravotnych. Uloha ludi predsa nieje len bezhlave a nezmyselne mnozenie sa ale hlavne vytvorit dychatelnu atmosferu pre vsetkych. No a v tom zlyhavame,cim viac nas tu je,takze...

Podla toho ako o sebe pises,posobis dojmom vlastnej neomylnosti. A ci su ostatni ludia so sebou uplne spokojni? Jasne ze nie,inak by sem nepisali.

Ipsilon

Viete, aký je to slimák s názvom slizniak? Je to slimák, ktorý prišiel o strechu nad hlavou. V lete som jedného musel zabiť. Celé leto ma totižto na každom kroku prenasledoval. Len tak si ležím na deke a zrazu pozerám a ten slizniak mi už odžieral z mojej cibule alebo slaninky?:-)
Niektorí ľudia sú vážne nezamestnateľní, pravopis by sa ešte dal poriešiť nejakým drahším programom, ale uviesť si do životopisu ako predošlé zamestnanie – autičkár, vreckár alebo díler?!:-)
Príde muž ku bezdomovcovi a povie mu: tu máš desať euro a choď si kúpiť cigarety a nejaký chlast. Bezdomovec na to: ale ja nefajčím a nepijem. Muž mu na to povie: tak potom poď so mnou, nech ťa ukážem svojej žene, aby už konečne na vlastné oči uvidela muža, ktorý nefajčí a nepije.:-)
Jatt, nič si z tých komplexov nerob. Rob si svoju robotu, dobre zarábaj, s kartičkou ti už v živote isto niekto rád pomôže:-)
Jatt a ako nazývaš ten nevídaný fenomén, keď sa ti postaví úd? Ja si len poviem: to nie je možné, on ešte žije!

Jatt

Odhliadnúc od nadbytočnosti spomínaných osôb, by si tieto mali položiť otázku ohľadne ich zaopatrenia v poslednej fáze života, najmä v prípade nepriaznivej finančnej situácie. Samozrejme, dnes si neuvedomujú vážnosť a dôsledky svojích rozhodnutí, no tie sa môžu dostaviť o 40 či 50 rokov, kedy nie jedna, nie dve takéto osoby svoje rozhodnútia spomínajú len v kontexte slov ľútosti a spytovania si svojho svedomia.

Čo sa týka mojích komplexov: áno, mám ich pomerne dosť. Ale kto si môže s čistým svedomím povedať, že počet jeho komplexov sa rovná nule ? Je tu niekto azda taký spokojný so svojou osobou a osobnosťou zároveň ? Nie.

ANGEL-DEMON

Mireille..... presne.... ako ked mne povedala známa (ciganka)
ze deti su radost, urob si aspon jedno, ved vychovas, ani chalpa nepotrebujes....

hej??!!!!! tak si to zhrnme... ked robim za minimalnu mzdu... kde mi viac ako polka vyplaty ide na naklady na byt..
momentalne nemam ziadnu rezervu.... mozno 5€ ...
materska je ani neviem kolko ked ma to nezaujima asi 200€ ,..
naklady na byt mam 250€ + potrebujem aj niečo jest...
a kedze mam pracu taku aku mam ze nesedim na riti v kancli kde moze pracovat zena aj do porodu... ja by som okamzite musela prestat pracovat, cize asi PN ,... cize kym by doslo decko o 9 mesiacov , mne by aj exekutor byt zobral....

Moireal

Baby, radsej ani nereagujte. Toto je podla mna tiez jedna z tem na rozputanie vasni medzi ludmi, co chcu a mozu mat deti a tymi co nemozu a nechcu.

Jatt nieje ten, ktory dieta bude musiet porodit a obetovat mu tolko zo seba, preto si vravi. Netreba na to reagovat.
Nech ste vsetci stastni. :)