Mám otázku, mám dve nevesty. Už dlhšiu dobu mi vŕta v hlave či jedna z nich nieje anorektička. Nechcem sa pýtať syna pretože na moje otázky reaguje niekedy dosť podráždene a keď sa spýtam takúto tak neviem čo by povedal.
Obe nevesty sú štíhlej postavy. Jedna má jedno dieťa a druhá ešte nemá žiadne. Tá druhá má trápi že neje. Ona aj je ale strašne málo. Je taká vychudnútá na to aká je vysoká, strašne malú riťku má, chudučké nožky, útly driek. No proste má výšku cca 175 cm a je samá kosť. Prvá nevesta je menšia, štíhla ale normálne štíhla.
Keď prídu k nám na návštevu tak tá prvá je s chuťou, skoro všetko čo jej ponúknem spapá, či sladké, či slané, kyslé nemá problém, no chutí jej nebudem klamať a ja mám radosť že jej chutí z mojej kuchyne :) Rada varím aj pečiem. Ona si dá chlebíčky, polievku, druhé jedlo aj koláč, bábovku či tortu. Hocičo čo jej ponúknem spapá. Je taký jedák :) Ale ja som rada že jej chutí.
No tá druhá má trápi, nechce nič čo máme na stole. Myslela som že má pochybnosti o hygiene či ju dodržiavam ako varím viete niektorí sú nato citlivý ale videla ma ako varím že dodržiavam hygienu rúk, príborov, táciek, mám čisto na drese takže pochybnosti by mala stratiť. Ale ona nechce nič. Len čaj alebo vodu. Keď si zobne tak zopár keksíkov alebo sušienok, jednu buchtu či jeden koláč. Pýtala som sa jej či je vegetarianka alebo vegánka či niečo podobné. Tak nie, nieje. Vyhovára sa že jedla doma. Ale stále sa naje doma keď idú k nám na návštevu? Ani zdrav. problémy nemá s trávením ani dietu nemusí držať sme sa so synom rozprávali o tom. Syn že nechaj ju, nechce tak nechce. Lenže mne to príde trápne že ostatní jedia a ona len sedí a občas zobne a sedí. Už rozmýšľam že má anorexiu alebo bulímiu. Nieje predsa možné aby jej stačil jeden keks či jedna buchta na obed. A je hlúpe sa doma najesť keď idem niekam na navštevu kde sa jesť bude. A ona neje ani keď máme nejaké posedenie rodinné, viete svadbu, narodeniny, krstiny atď.
Čo si o tom myslíte? Nechať to tak neriešiť? Ale sa bojím či nebude mať zdrav. problémy keď neje.
Je či nieje?
Svokra,
to, že si robíš starosti o nevestu znamená, že Ti na nej záleží. Skús sa o tom diplomaticky porozprávať medzi štyrmi očami so synom, príp. s ňou. Ak sa dôveryhodnej odpovede nedočkáš, tak to nechaj tak a jedlo núkaj len raz. Budeš sa musieť naučiť prijať tento fakt a zmieriť sa s ním. Možno je len taká povaha, že jedlo u druhých odmieta a jedáva len to, čo si sama navarí, možno je anorektička, možno trpí nechutenstvom,...
Len Ty sama musíš vedieť, ako to s ňou naozaj je, či sa takto správala aj predtým, či sa niečo zmenilo...
My tu môžeme len hádať. Jedno je však isté, že sa nevhodne správa na návšteve u matky svojho manžela.
321kvetka123
aha, cize keby vas syn ma nevestu, co dostane rakovinu (nic take samozrejme, neprajem, len cisto hypoteticky reagujem na vasu poznamku), tak mu prikazete sa rozviest len preto, aby Vas syn nemusel riesit manzelkino ochorenie a aby bol stastny?
su to dvaja dospeli ludia, tak je to snad na nich, ako budu zit, co maju robit atd, syn uz predsa nema 5 rokov, tak ak by aj nahodou mala jeho manzelka takyto problem, tak o tom isto vie, ak s nou byva v jednej domacnosti, vtedy sa to uz zakryt neda a teda predpokladam, ze ako dospely uvedomely muz to uz s nou isto riesil a tak pchanie sa svokry do stravovania jej nevesty mi pride ako nonsens...
sudokpiva, dakujem, asi tak nejak to bude, ovplyvnuje to vsetko. vela ludi zije len zo sladkosti ako su horalky.
auderyu:
nedá mi nereagovať na tvoju vetu v príspevku, že pani sa nemá starať o tú plnoletú osobu.
Ja síce neviem, koľko máš rokov a či máš deti a ak máš, tak aké sú staré, ale ako matka dospelého syna ti poviem, že rozhodne MANŽELKA môjho syna by mi nebola ľahostajná už len z toho titulu, že je to žena, s ktorou chcem, aby bol syn šťastný a nie aby riešil napr. jej anorexiu a podobné záležitosti.
Čiže otázka panej, ktorá založila tému si myslím, že je namieste a je úplne prirodzené, že ak je to dobrá svokra, záleží jej aj na neveste, nielen na synáčikovi.
a pokojne to moze byt aj fobia socialna ked sa postihnuty hanbi jest pred druhymi a teda radsej neje.
a ano anorekticky casto cvicia a trenuju aby boli stihle skor chude este viac. Prehanaju to so sportovanim.
br
len tipujem, napr. ochorenie stitnej zlazy, ochorenie zaludka, tenkeho creva, anemia, nedostatok vitaminov B, D, mineralov, ochorenie obliciek, pecene, rakovinove ochorenie napr. leukemia, je kopa ochoreni ktore sa prejavuju nenapadne nechutenstvom, slabostou, unavou, ospalostou, problematickym travenim. Ale taketo priznaky mozu byt sposobene aj nedostatocnou stravou pretoze telo nieje dostatocne zasobene zivinami. Z toho mozu vypadavat vlasy, lamat sa nechty, kazit zuby, supat koza, boliet kosti, klby atd.
taktiez anorekticky prehnane cvicia, pravidelne si kontroluju vahu, kontroluju seba pred zrkadlom, je pre nich typicky nahly pokles vahy, vyblednuta pokozka, lamavost nechtov a celkovo vyzeraju zubozene... treba googlit info o tom...
to, ze je pani v rokoch, ju neopravnuje, aby sa starala do cudzieho plnoleteho cloveka... len tak pre zaujimavost.. keby bola anorekticka tak uz vidim akoby si dala buchtu alebo kolac!!! ved tie sa boja, ze priberu co i len gram.. anorekticky jedia ovocie/zeleninu/polystyreny a v extremnych pripadoch ani to a pojedaju napr. vlasy lebo su nestravitelne len aby si zaplnili zaludok na dlhy cas - treba si o tom daco nastudovat a nie hned niekoho, kto si do seba nestrci vsetko co je na stole, obvinovat z niecoho, o com nemate ani potuchy co je...
sudokpiva, prosim ta a co by to mohlo byt, keby boli odpovede na tvoje otazky ano? ta anorexia ci nieco ine? dik.
Audreyu
to, že ti niekto brnkol na citlivú strunu ešte neznamená, že sa tu máš takto rozčuľovať a písať neslušné slová. Táto pani je vo veku tvojich rodičov alebo ešte staršia a teba ona ničím nenúka, tak sa uvedom. Okrem toho anorexia nie je vôbec sranda, veľa dievčat si s tým narobí kopec problémov, ktoré sú často nezvratné napr. nevedia otehotnieť, narušia si metabolizmus...už tie menej závažné sa odzrkadlia na ich výzore-nekvalitné vlasy, pokazené zuby, nezdravá pokožka atď.