Je či nieje?

Príspevok v téme: Je či nieje?
svokrajej

Mám otázku, mám dve nevesty. Už dlhšiu dobu mi vŕta v hlave či jedna z nich nieje anorektička. Nechcem sa pýtať syna pretože na moje otázky reaguje niekedy dosť podráždene a keď sa spýtam takúto tak neviem čo by povedal.
Obe nevesty sú štíhlej postavy. Jedna má jedno dieťa a druhá ešte nemá žiadne. Tá druhá má trápi že neje. Ona aj je ale strašne málo. Je taká vychudnútá na to aká je vysoká, strašne malú riťku má, chudučké nožky, útly driek. No proste má výšku cca 175 cm a je samá kosť. Prvá nevesta je menšia, štíhla ale normálne štíhla.
Keď prídu k nám na návštevu tak tá prvá je s chuťou, skoro všetko čo jej ponúknem spapá, či sladké, či slané, kyslé nemá problém, no chutí jej nebudem klamať a ja mám radosť že jej chutí z mojej kuchyne :) Rada varím aj pečiem. Ona si dá chlebíčky, polievku, druhé jedlo aj koláč, bábovku či tortu. Hocičo čo jej ponúknem spapá. Je taký jedák :) Ale ja som rada že jej chutí.
No tá druhá má trápi, nechce nič čo máme na stole. Myslela som že má pochybnosti o hygiene či ju dodržiavam ako varím viete niektorí sú nato citlivý ale videla ma ako varím že dodržiavam hygienu rúk, príborov, táciek, mám čisto na drese takže pochybnosti by mala stratiť. Ale ona nechce nič. Len čaj alebo vodu. Keď si zobne tak zopár keksíkov alebo sušienok, jednu buchtu či jeden koláč. Pýtala som sa jej či je vegetarianka alebo vegánka či niečo podobné. Tak nie, nieje. Vyhovára sa že jedla doma. Ale stále sa naje doma keď idú k nám na návštevu? Ani zdrav. problémy nemá s trávením ani dietu nemusí držať sme sa so synom rozprávali o tom. Syn že nechaj ju, nechce tak nechce. Lenže mne to príde trápne že ostatní jedia a ona len sedí a občas zobne a sedí. Už rozmýšľam že má anorexiu alebo bulímiu. Nieje predsa možné aby jej stačil jeden keks či jedna buchta na obed. A je hlúpe sa doma najesť keď idem niekam na navštevu kde sa jesť bude. A ona neje ani keď máme nejaké posedenie rodinné, viete svadbu, narodeniny, krstiny atď.
Čo si o tom myslíte? Nechať to tak neriešiť? Ale sa bojím či nebude mať zdrav. problémy keď neje.

celebrita FB

Vôbec nemusí mať anorexiu. Je možné, že je štíhla preto, lebo má tenké kosti. Asi sa nechce prežierať a stráži si váhu. Alebo má svoj pravidelný režim, že sa naje doma a potom už dlhé hodiny nič nepotrebuje. Je síce pravda, že zo slušnosti by si nejaký jeden pagáčik alebo chlebíček zobrať mohla, ale ak nechce, netreba ju nútiť. Jedlo nie je stredobodom jej vesmíru. Keď ti chýba pochvala z jej strany a pocit užitočnosti, aby ti stúplo sebavedomie, tak skús nájsť niečo iné, čo keby si urobila, by ju potešilo. Napríklad jej navrhni, že jej cez jarné prázdniny postrážiš vnúčatá. Alebo zisti, aké seriály pozerá a pozeraj ich aj ty, aby si sa s ňou mala o čom rozprávať, a tak, zisti, o čo sa zaujíma a zaujímaj sa o to aj ty. Alebo jej navrhni nejaký spoločný výlet, prechádzku, dones program kina, nech si vyberie nejaký film a zájdete do kina... to je jedno, fantázii sa medze nekladú.

absolut

vela ludi je na roznej diete, maju zasady, niektori su zas velmi priebercivi, pricin moze byt mnoho. vselikde je vidno ako cudacky sa ludia stravuju..
alebo moze mat kludne nejaky blok alebo fobiu alebo aj tu anorexiu. snad si to vyriesia aj sami, aj tak by si tomu nepomohla.

nessen

Ano citam a ano stojim si za nazorom. Svokra nie je taka blizka rodina ako RODICIA, MANZEL prip.surodenci. A nie nevesty ale svokry su problemove vo vacsine rodinach, lebo sa neustale staraju do zivota ,, mladych ,, , hladaju chyby na nevestach (zatoch), ziadna im nie je dost dobra, a hlavne zobrali im ich synacika. To je 90 % pripadov. Takze tato pani by sa mala starat v prvom rade o svoje problemy. Zrejme aj syn je na nu uz alergicky. Proste jej jedna nevesta nevyhovuje, tak na nej hlada vsetko zle.

0vecka

no imho podla mna do toho svokru vobec nic nieje a ja osobne by som sa tejto teme vyhybal. Aj kebyze zistis ze je tak co potom?

a_dr1a

Nessen. Ved prave: "vy nie ste najvhodnejsia osoba, ktora by to mala nejako riesit... ma predsa manzela a svoju rodinu, a prave oni su ti, ktori by sa do toho mali angazovat..."
Citas sa?? Ona ma manzela a svoju rodinu...
Toto mnohe zeny stale nechapu. Ked sa vydaju, tak manzelova rodina je uz aj jej rodina. Ale vacsina zien to berie ako ty a potom vacsina zien nadava na svokry.A aka akcia taka reakcia, ake pozicaj tak take daj) S takymto pristupom si za to mozu zeny same....
Delenie moja tvoja ai rodina. Ale vacsine zien sa paci brat z manzelovej rodiny ai vyhody z nej mat. Aby mal muz dom byt auto ai ai - to jeho rodina, ale vyuzivat vsetko toto, to uz ako keby bola jej rodina))

a_dr1a

Rozhovor je fajn, ale treba nan najmenej dvoch. Vy zrejme toho partnera na rozhovor nemate. Syn je podrazdeny a zrejme sa o tom bavit s vami nechce (ta podrazdenost tiez z niecoho prameni a ma svoj dovod opodstatnenie) a zas nevesta? Zalezi na tom, ake mate vztahy. Aby to nebrala ako atakovanie ai. Potom by sa navstevam u vas radsej vyhybala a nechodila k vam vobec. Pred svadbou aka bola? Jej rodina a hl.mama? V rodine su zvacsa vsetky odpovede.
Vy ju zo slusnosti raz ponuknite a dost. Bud si vezme alebo nie. Ona bude hladna nie vy. Chapem ze vas to trapi kvoli prip.otehotneniu vnucatam jej zdraviu a celkovo vztahu manzelstvu vasho syna. Ale ON by to mal riesit. Pozrite. Pravda je taka, ze vas syn si ju vybral. Keby bola baculka moletka, asi by si ju nevybral, vy by ste zas riesili jej zravost ai, a aby schudla.
Co si vybral to ma. Ide mu o stihlu?-tak ju ma. Ja mam kamosky aj modelky a ked vidim ako doslova zeru blbe jablko co su vyhladovane az im stava z neho steka po brade krku tak pahltne ho jedia,mam dost. Ale tak dnes je trend byt stihla. Vsugeruvava sa ludom hl.zenam, ze ak nebudu stihle=nie su krasne, ziadane, muzi o ne nebudu mat zaujem, nebudu mat vztah, ze si skor najdu pracu ai ked su stihle. Taka je doba. Dopyt a ponuka. Ako ovce....

nessen

nevesta - svokra vacsinou problem... na vasom mieste by som sa do toho vobec nestarala... sama pisete, ze syn na vase otazky reaguje casto podrazdene - preco asi? ... zrejme ste prilis ,, starostliva ,, ... a uz aj jemu s tym idete na nervy... ak by aj nevesta problem mala, myslim si, ze vy nie ste najvhodnejsia osoba, ktora by to mala nejako riesit... ma predsa manzela a svoju rodinu, a prave oni su ti, ktori by sa do toho mali angazovat... a este je dost pravdepodobne, ze ani ziadny problem nema a je len vo vasej hlave, takze radim vam - nestarajte sa do nevesty

audreyu

ja vam vkladam svoje slova do ust.. tak si este raz precitajte, co ste napisali a potom hovorte.... citujem:

,,chcem, aby bol syn šťastný a nie aby riešil napr. jej anorexiu a podobné záležitosti.""

nehovori sa pred oltarom nahodou nieco o tom, ze v zdravi aj v chorobe?

a mate pravdu, ludom na nizsej mentalnej urovni, co vidia, len to, ze vsetci sa musia spravat podla ich predstav, clovek nevysvetli..

vidiet, ze ste stara skola a neviete prijat fakt, ze niekto sa vymyka "beznemu" standardu.. isto ste aj proti homosexualom a povazujere to za ochorenie (to len na margo tych zastaralych nazorov)

je mi v podstate sumafuk ci rozbijete synovi vztah riesenim stravovacich navykov dospelej osoby, chcela som len na to poukazat z druhej strany, ako to moze byt, ze nie vzdy hned niekto kto nevyzere polku chladnicky je anorekticka, ale tak ked to nechapete, tak to uz je vas problem nie darmo sa hovori, komu niet rady tomu niet pomoci...

stojte si za svojim, nutte ju pri kazdej navsteve zrat, stale to rieste dokola a dokola a dokola, nezabudnite kazdemu naokolo pri kazdom stretnuti hovorit, ze mate nevestu anorekticku, az raz chuda dievca zdubka prec a konecne najde muza, ktory bude mat normalnu chapavu matku :) alebo synovi dojdu nervy a viac ich tam neuvidite...

pekny den

Kycera

Dievča zlaté,
máš problémy s chápaním?! Prečo mi vkladáš do úst svoje slová? Máš hádavú náladu? Čo sa tej úrovni týka, tak tam máš pravdu! NIE sme na rovnakej mentálnej úrovni!

audreyu

Kycera nevhodne sa sprava? akoze preco? lebo nezje tolko co ostatni? akoze co ma nasilu do seba napchat, aby boli vsetci spokojni a potom sa zgrcat? tiez nazory na urovni...