Takže objasním to. Sme s frajerom 4 roky. (22,29). Máme viaceré problémy, ako každý pár, ale plánujeme si spoločnú budúcnosť, aj manželstvo,akonáhle doštudujem výšku. Ja som mala pred ním iba taký divne školský pubertálny vzťah,čo vôbec nebol vážny,takže moc neviem,ako to chodí vo vzťahch. On nemal predo mnou nikoho,iba raz sa bozkával na diskoteke s jednou.vraj nič vážne.On už pracuje, je úspešný chlap, máme sa radi,viem to,ale nezvládame to niekedy. Pri sebe. Je však citovo chladnejši typ, príliš vážny. Furt som na vine iba ja vo všetkom, čo sa odohrá medzi nami. Kedysi sme sa takmer vôbec nehádali,ale posledné dva roky sme takmer každý mesiac v sebe,ale naše hádky sú strašné::( a vážné, nie sú tu iba také miešanice.
nežijeme zatiaľ spolu v jednej domácnosti, mňa vytáča aký je, tvrdohlavec, čo si nikdy neprizná, že má chybu,a musí byť vždy po jeho,sme výbušné povahy, hysterici, obaja, no máme sa radi veľmi. To vieme už dávno o sebe. Ja nemusím jeho bratov, ani otca,(mám na to seriozne dôvody, nielen tak)tak máme večne o tom hádky. Rád sa necháva využívať rodinou. Najmä bratmi,či finančne alebo inak. No on si ich chráni všetkých. Mne to vadí, vie o tom. Tak začnem od začiatku. Sem tam v našich búrlivých hádkach padne nadávka, škaredé slovo, ale snažíme sa to eliminovať, čo najviac. Nechceme si nadávať,ale on je dosť človek,čo používa nadávky, nazval ma už kadejako.čo sa aj hanbím napísať. Ja jeho tiež,ale chceli by sme to zmeniť. Mali sme mnoho potýčok v našich hádkach,ja zvyknem vrieskať ako šialená naňho, on je zväčša ticho, málokedy kričí on. Keď už ale tak to stojí za to tiež. Veľakrát som počas hádok doňho mierne strčila, proste sú medzi nami aj malé fyzické ataky, nikdy však nie,že by sme si ublížili. Žiaľ deje sa to, alebo ja som mu vylepila pred rokom facku, ale slabú,ked ma provokoval, on mne potom,ked som ho provokovala. Alebo ma on potiahol za vlasy, a aj ja jeho. Uzavreli sme to, ze na to zabudneme,ked sme sa provokovali.
Mali sme nádherné obdobie od leta, žiadne hádky,iba láska, neha, fakt sme si rozumeli,bli sme na mnoho pobytoch mimo SR, bolo nám fajn spolu. Žiadne problémy, hádky,kriky, nadávky, nič. No včera som opäť mala jeden zo svojich hysterických záchvatov,po tom čo mi povedal,že jemu je rodina prvoradá a také,začal drístať. ta som dostala hysteriu úplne, ako keby ma kôn kopol. Tak som mu ked sme sli autom vlepila facku slabu, nedokázala som sa ovládať, strašne ma vytáčal svojím sarkastickým smiechom. on šoferoval,tak dostal strašné nervy, že nech sa kontrolujem,že čo robím,ale nč neurobil.Potom sme vystúpili z auta, tak som strčila donho, keď sme sa vadili,ako psy. A on nič, ziapali sme po sebe. Potom sme prišli ku mne domov, a tam to pokračovalo. Sedeli sme obaja na posteli tvárou k sebe a vykladali sme si veci, ako čo do budúcna atd či o má zmysel atd,začal sa mi sklabiť do kscihtu a ironizvoať, že nič neviem,že som nanič, že neviem poriadne upratať,ani zapnúť práčku,ani navariť, že som totálne lenivá a také, tak som schytila plyšového maca,čo mam od neho na posteli a som mu do brucha s nim buchla,ale maco mu nemohol ubližiť,ved je z molitánu,tak sa tak nasral, ze mi schytil zapastia tak silno, a vykrucal mi ich, a sialene mi nadával,ze som pi...vymleta, a podobne.strašne to bolo. a uplne ma prittlačil k posteli, úplne agresívne. Ja by som mu to v živote neurobila,ani m utak neubližila, poškrabal ma nechtami a začínajú sa mi robiť modriny na zapastiach. ze co si o sebe myslím,ze furt ho môžem napádať a že kto som ja, že či som princezná,či čo. tak ma strasne vyprovokoval,tak čo som mala robiť ?I ked nie som zástancom potýčok fyzických,ale to sa už nedalo počúvať.a ved ja som ti skôr s tým plyšákom myslela,zo srandy.vôbec nie zo sily. A on silou na mňa zautočil,až potom keď som mu povedala,že ma to strašne bolí,nech prestane, že au,tka potom prestal,a vybehol z izby preč do kupelne sa schladiť.A potom došiel asi za pol hodiny,ked som ja revala na posteli, že mam mu prepáčiť, že ho to mrzí,čo urobil.ale že ja som zautčila prva,že sa iba bránil.Ja nechcem takýto vzťah, kde sa budeme fyzicky napáadať ani mať takéto potýčky,ale neviem,ako z toho von. Rozísť sa nechcem zataiľ Ved sa to nedeje stále.iba občasne.No neviem,či má chlap právo takto narábať so ženou,hoc ho provokuje, a zautočí nanho prvá. To znamená, že žena ked vlepí mužovi,tak automaticky jej má on vrátiť ?Kto je na vine?ako z toho vykorčulovať s hrdosťou ?prosím poradte nejaké rady.
potýčka s priateľom, má muž právo fyzicky ublížiť žene po útoku ženy?
nie je to zvyk,preco sme spolu, mame sa radi, nebudem to dokolecka opakovat, ano, nasral ma, vytocil ma, nenecham sa vytacat, on vie, ze co ma vytaca aj tak to robi, mrzi ma,co som ja urobila v premavke najma,ale vobec to nebola taka facka, skor tapka,aby sme tu teraz z toho robili dopravny priestupok, ani sa mu hlava nepohla ked soferoval, nemalo dovod sa nic stat, jedine, ze sa mohol zlaknut,ale tak cakal to,ked s ami vyskieral do ksichtu, nic menej na tom,nemala som to robit,len on je taky provokater,ze si to ani neviete predstavit,on vie, ze vzdy,ked ma takto bude provokovat,som schopna cokolvek,aj mu facku dat, vtedy mi je vsetko jedno.
aj ked viem,ze by som sa mala ovladat, nechcem riesit problemy bitkou. teraz ma tu vsetci odsudzujete, ale neboli ste v mojej situacii, ako on dokaze mna vytacat a provokovat,do nepricetna.Uplne!
ide o to, ze ja som mu neublizila ani raz za tie moje "ataky " ani RAZ ! a ja mam po nom spomienky na zlomenom a rozstiepenom zapasti v podobe modrin !a bolest citim doteraz,nema pravo vyuzivat sviju silu voci mne,ja som ho nikdy silou nebila,aj ked ma toho dost a neviem co, da sa to vzd yinak riesit,si aspn ja myslim
no dievca, ty si pripad pre psychiatra, ja by som ta vysluhal uz davno, za to ako sa spravas, tak ty ho bit mozes ale ked sa on konecne zacne branit, tak nema pravo?! sa spamataj sama.. ty ho vyfackujes a on co?! sa ma kukat iba? dievca, dievca, ineho chlapiska ti treba, co ta vycvici, na jeho mieste by som ta davno poslal ,, svinskym ,, krokom prec
presne ako ti tu pisali to nieje vobec laska ale zvyk ved si precitaj co si napisala v uvodnom prispevku keby si nezaujata osoba a mas to posudit myslis ze tak ako sa vy dvaja spravate sa spravaju ludia co sa maju radi? vy ste spolu zo zvyku aby ste niekoho len mali ale nie zo stastia.
som studovana, chodim na vs, :D :D táto veta ma zabila :D
tu nejde o to že či mu to ublíži, tu ide o to že už na to nemá nervy :D nečudujem sa mu, ja by som ťa už dávno poslal do preč :D
Du tötest NICHT! Andere Länder, andere Sitten, wenn du das direkt von Mir hören willst. Und machen Sie, bitte, kein Unsinn und machen endlich mit Ihren Feinden ein FriedensAbkommen. Nur Hass, Rache, aber bis wann? Unendlich?
Please, peace.
A to čo je za výhovorku, že "nebola až taká premávka"?! Ale mi stúpol tlak z teba! Možno keby si niekoho takto zmrzačila a on by ťa ťahal po súdoch, to by sa ti už otvorili oči?! Eh, mentálne ste fakt ako malé decká, čudujem sa, že ozaj ešte nikto z vás (ani okolo vás) neprišiel k úrazu. Fakt máte veľmi veľmi nezdravý vzťah. Choďte radšej od seba, obom vám to prospeje a o pár rokov sa môžeš zamýšľať, čo by bolo keby.. Inteligentní ľudia o problémoch navzájom diskutujú, nebijú sú a nevyhrážajú!
A týmto som skončila, ďalšie príspevky by boli iba plytvanie energiou, či už si ferihitka, alebo nie, alebo si z nás zase niekto robí dobrý deň...
Muz ma pravo svoju zenu zabit tak radsej drz usta a sa modli k Alahovi aby toto necital.
adria dakujem za koment, nuz neviem,co dalej, obavam sa,ze t fakt rperastie do niecoho este horsieho, a co ked budeme mat deti raz a budeme spolu zit.neviem,ako toto dopadne.ale asi nam to dovtedy ani nevydrzi:(ako tak vidim, takto zit..ze sa uz teraz fackame a skrabeme,a nadavame si, to je strasne, ja som si fakticky nikdy nemyslela,ze takto dospejem(e)
ja viem,ze fackat ho za premavky bol blud,ale az teraz si uvedomujem mozne dosledky svojho nevhodneho chovania.ale tak zas nebola az taka premavka, a vedela som,ze mu tym nič neurobim, nechcela som nikoho ohrozit.asi som blba,ale ja som sa nevedela ovladnuť.ked sa mi rrehotal do ksichtu,ked ja som mu rozprávala vazne veci a pomaly som a revala,a on sa skeril,to by nasralo kazdeho.
nazry chlapov som citala,ze som si zasluzila.ze mam teraz modriny, sak ja viem,ze asi som si to zasluzila,no aj tak som od neho taku surovost nikdy necakala,mne sa on furt nezda takyto surovy,a najma nie ku mne.
ta surovost ma najviac zranila,ja som jemu nikdy neublizila takto,ved to ani nejde, sak som slaba zena a on bez problémov,a keby neboli nasi na ceste domov,ta urcite ma bije hlava nehlava.som si ista.
adria, tiez som kazdym jej komentarom stale viac presvedcena o tom, ze je to ona (aj reakciou ze neviem kto je feriha - akoze schvalne skomolila nick, ze nevie kto to je). minule sme jej prisli na nejake diery v pribehu, ktory stale menila, aby mohla odbijat nase riesenia, tak prisla s novym nickom.
laskonka, zbytok nicku radsej vynecham (citliva), lebo to vobec nekoresponduje s tym, aka si. Aj tak si vsak stale myslim, ze si to ty, Ferihitka......
Takze ty potrebujes pocut nazor muza, ci ma muz pravo ti toto vratit?? Ci ako to muz preziva??
Tu ti pisal reakciu uz nejeden muz.
No asi si to radsej nechcela vidiet, lebo ti ich nazory zrejme nevyhovovali.
Urobila by si najlepsie, keby si sa spytala nazor muza a to rovno svojho otca. Co by ti on na to povedal??
Ty si videla doma, zeby tvoja matka fackala ai tvojho otca? Zda sa ti toto tvoje spravanie normalne? Si dospela zena. Tak sa podla toho aj adekvatne spravaj. Hovori sa, ze co nechces, aby ini robili tebe, nerob ani ty im. Takze ak nechces byt bita fackana ai, nerob to ani ty jemu!
A dalej. Si sliepka?? Fackat niekoho pocas jazdy soferovania?? Kaslat na to, ci by si ty umrela alebo ostala zdemolovana invalidna ai po havarke, ale vacsinou to byva tak, ze ten co havarku sposobil vyviazne bez skrabancov a nevinne obete si to odnesu stratou zivota ci zdravia. Ty si totiz neohrozovala iba svojho partnera ci seba, ale aj ostatnych soferov, ucastnikov premavky ai, ktori kvoli takejto blbke ako si ty, mohli dopadnut fakt zle.
Tak sa uvedom.
A ak si tak velmi nestastna vo vasom vztahu, preco v nom stale zotrvavas?? Si masochistka ci ine? Takze ak nechces byt v tomto vasom "vztahu", tak sa jednoducho rozidte ako dvaja dospeli ludia. A je po probleme. Ale ty to neurobis. Neviem, co drzi jeho pri tebe, ale zrejme aky isiel, taku nasiel... No ver, vsetko ma svoj limit a strop. Takze raz pohar skutocne pretecie, trpezlivost skonci a bude koniec, ci to budes chciet alebo nie. Uvedom sa. Vy sa navzajom iba zrkadlite. Takze dostavas a vracia sa ti iba to, co sama vysielas a davas