potýčka s priateľom, má muž právo fyzicky ublížiť žene po útoku ženy?

Príspevok v téme: potýčka s priateľom, má muž právo fyzicky ublížiť žene po útoku ženy?
laskonkacitliva

Takže objasním to. Sme s frajerom 4 roky. (22,29). Máme viaceré problémy, ako každý pár, ale plánujeme si spoločnú budúcnosť, aj manželstvo,akonáhle doštudujem výšku. Ja som mala pred ním iba taký divne školský pubertálny vzťah,čo vôbec nebol vážny,takže moc neviem,ako to chodí vo vzťahch. On nemal predo mnou nikoho,iba raz sa bozkával na diskoteke s jednou.vraj nič vážne.On už pracuje, je úspešný chlap, máme sa radi,viem to,ale nezvládame to niekedy. Pri sebe. Je však citovo chladnejši typ, príliš vážny. Furt som na vine iba ja vo všetkom, čo sa odohrá medzi nami. Kedysi sme sa takmer vôbec nehádali,ale posledné dva roky sme takmer každý mesiac v sebe,ale naše hádky sú strašné::( a vážné, nie sú tu iba také miešanice.
nežijeme zatiaľ spolu v jednej domácnosti, mňa vytáča aký je, tvrdohlavec, čo si nikdy neprizná, že má chybu,a musí byť vždy po jeho,sme výbušné povahy, hysterici, obaja, no máme sa radi veľmi. To vieme už dávno o sebe. Ja nemusím jeho bratov, ani otca,(mám na to seriozne dôvody, nielen tak)tak máme večne o tom hádky. Rád sa necháva využívať rodinou. Najmä bratmi,či finančne alebo inak. No on si ich chráni všetkých. Mne to vadí, vie o tom. Tak začnem od začiatku. Sem tam v našich búrlivých hádkach padne nadávka, škaredé slovo, ale snažíme sa to eliminovať, čo najviac. Nechceme si nadávať,ale on je dosť človek,čo používa nadávky, nazval ma už kadejako.čo sa aj hanbím napísať. Ja jeho tiež,ale chceli by sme to zmeniť. Mali sme mnoho potýčok v našich hádkach,ja zvyknem vrieskať ako šialená naňho, on je zväčša ticho, málokedy kričí on. Keď už ale tak to stojí za to tiež. Veľakrát som počas hádok doňho mierne strčila, proste sú medzi nami aj malé fyzické ataky, nikdy však nie,že by sme si ublížili. Žiaľ deje sa to, alebo ja som mu vylepila pred rokom facku, ale slabú,ked ma provokoval, on mne potom,ked som ho provokovala. Alebo ma on potiahol za vlasy, a aj ja jeho. Uzavreli sme to, ze na to zabudneme,ked sme sa provokovali.
Mali sme nádherné obdobie od leta, žiadne hádky,iba láska, neha, fakt sme si rozumeli,bli sme na mnoho pobytoch mimo SR, bolo nám fajn spolu. Žiadne problémy, hádky,kriky, nadávky, nič. No včera som opäť mala jeden zo svojich hysterických záchvatov,po tom čo mi povedal,že jemu je rodina prvoradá a také,začal drístať. ta som dostala hysteriu úplne, ako keby ma kôn kopol. Tak som mu ked sme sli autom vlepila facku slabu, nedokázala som sa ovládať, strašne ma vytáčal svojím sarkastickým smiechom. on šoferoval,tak dostal strašné nervy, že nech sa kontrolujem,že čo robím,ale nč neurobil.Potom sme vystúpili z auta, tak som strčila donho, keď sme sa vadili,ako psy. A on nič, ziapali sme po sebe. Potom sme prišli ku mne domov, a tam to pokračovalo. Sedeli sme obaja na posteli tvárou k sebe a vykladali sme si veci, ako čo do budúcna atd či o má zmysel atd,začal sa mi sklabiť do kscihtu a ironizvoať, že nič neviem,že som nanič, že neviem poriadne upratať,ani zapnúť práčku,ani navariť, že som totálne lenivá a také, tak som schytila plyšového maca,čo mam od neho na posteli a som mu do brucha s nim buchla,ale maco mu nemohol ubližiť,ved je z molitánu,tak sa tak nasral, ze mi schytil zapastia tak silno, a vykrucal mi ich, a sialene mi nadával,ze som pi...vymleta, a podobne.strašne to bolo. a uplne ma prittlačil k posteli, úplne agresívne. Ja by som mu to v živote neurobila,ani m utak neubližila, poškrabal ma nechtami a začínajú sa mi robiť modriny na zapastiach. ze co si o sebe myslím,ze furt ho môžem napádať a že kto som ja, že či som princezná,či čo. tak ma strasne vyprovokoval,tak čo som mala robiť ?I ked nie som zástancom potýčok fyzických,ale to sa už nedalo počúvať.a ved ja som ti skôr s tým plyšákom myslela,zo srandy.vôbec nie zo sily. A on silou na mňa zautočil,až potom keď som mu povedala,že ma to strašne bolí,nech prestane, že au,tka potom prestal,a vybehol z izby preč do kupelne sa schladiť.A potom došiel asi za pol hodiny,ked som ja revala na posteli, že mam mu prepáčiť, že ho to mrzí,čo urobil.ale že ja som zautčila prva,že sa iba bránil.Ja nechcem takýto vzťah, kde sa budeme fyzicky napáadať ani mať takéto potýčky,ale neviem,ako z toho von. Rozísť sa nechcem zataiľ Ved sa to nedeje stále.iba občasne.No neviem,či má chlap právo takto narábať so ženou,hoc ho provokuje, a zautočí nanho prvá. To znamená, že žena ked vlepí mužovi,tak automaticky jej má on vrátiť ?Kto je na vine?ako z toho vykorčulovať s hrdosťou ?prosím poradte nejaké rady.

trolinger

Si manipulativna. Vyprovokovala si tuto reakciu (a on ta tiez nezbil, iba chytil) a teraz dramatizujes modriny na zlomenom a rozstiepenom zapasti - nastavujes to tak, ako keby to zlomenie a rozstiepenie suviselo s tvojim frajerom. Toto je vrchol manipulacie. Pozeras prilis vela telenoviel.
Velmi dobre ti vyhovuje rola obete, takze si v zivote nenajdes nikoho lepsieho alebo ineho, pretoze potrebujes tuto dramu. Vidno to aj na tom, ako ti niektori rozumne alebo triezvo poradili a ty si melies svoje, ako sa chudatko bojis. Nie, nie si chudatko. Provokujes a potom dramaticky a fatalisticky vykreslujes reakciu, ktoru si za svoju provokaciu dostala. Bez nej by si nedokazala zit.

laskonkacitliva

okrem toho,ako mi moze povedat, ze na prvom mieste je jeho rodinka uzasnych, a az potom ja,ako mne moze povedat, ze som pic vymleta, a ako mi moze povedat,ze im stale cely zivot bude ako pes k nohe,pomahat stale, ja nechapem nromalne, mam na to nervy stale

laskonkacitliva

ludia, vy si asi nie celkom dobre uvedomujete, co mi tu tvrdite, ze je dobre, ze sa stara o rodinu?a nechava sa vyuzivat ?ze ho to robi stastnym? pre kristove rany, koho naplna to,ze niekto z nas vysava energiu, musime stale iba my pomahat niekomu, nieco zariadovat, a riesit, na ukor nasho zdravia, nervov, volneho casu, penazi, a vsetkeho ostatneho?ed to je chore, ja nechcem,aby na prvom mieste prenho boli problémy a starsti a vyuzviania jeho rodinou, ja chcem,aby sa nenechaval vyuzivat, ved to uz hranici s niecim, chcem,aby zacal normalne uvazovat,ako normalny clovek, asi ani vam by sa mile damy nepacilo,kebyze vas muz stale beha k mamicke a k bratom,a starym rodicom,aby ich zachranoval, vozil po nemocniciach, a chodil ich pozerat na navstevy do nemcnic,ked vidite, ze mu to zjavne ubera energiu, aj dzravie aj nervy! je masochista,ale ze az taky ?ako s tym moze niekto suhlasit ?kriste na nebi,mna to vytáča napríklad, ze cele roky 4 nepocuvam nic ine,iba ako ho vyuzivaju jeho dobrotu a tak,ako on vsetky problémy sveta riesi,ved neni boh! pre toto ja pochopenie moc nemam teda.aj ked sa snazim a snazila som sa cele roky, chcem,aby bol oddany mne, nie im

lilipop

Prestan tvojmu priatelovi hovorit co ma co nema...tisic krat ti povedal,ze rodina je na prvom mieste.Ma to v povahe pomahat.Mozno ho to naplna...robi stastnym a ty mu to zakazujes.Zakazujes...provvokujes ...on nevie ako z konopy .Zacne sa ti vysmievat a bac...je to tu,ty si uz vytocena...ale zacina to u TEBA...moje zlate...a pise ti to tu vela ludi.Rob s tym nieco.Lebo ,zial tak to chodi ,ze ked mas to najlepsie a prides o to ...tazko najdes podobneho ,ako bol on.Skus dat do vztahu harmoniu...pochopenie...skus to...

Messje

Ferihitka ferihitka
Tolko tem si tu uz zalozila a vzdy reagujes rovnako
Melies dookola to svoje ako pokazeny gramofón nech dostanes tisice rovnakych odpovedí
Si chora a mas choru mysel.Skonci vztah a daj sa liecit lebo tvoje reakcie na tvojho priatela uz zachadzaju prilis daleko.Teba asi naozaj uzemni len poriadna facka ak nie vyprask.To je jedine co ti pomoze sa poriadne spamätať
Psychopati tiez na vonok pôsobia ako mili ludia kym si ich clovek nepusti k telu
Tak si sa odprezentovala .Ako mila osobka :-D

laskonkacitliva

ja sa strasne bojim teraz, aj jeho,jeho reakci, jeho agresie, aj seba sa bojimja neviem,ako mu mam teraz doverovat znova, pamatam si,ked mi strelil zaucho,prvykrat,pocas hádky,tak som sa spamatavala asi pol roka z toho,a teraz tiez neviem,ako mam fungovat dalej, trapim sa, siužuje ma to, citim sa taka posliapana, akoby zbitý pes, ani neviem zaspat, stale sa mi to premieta pred ocami, ta strasna situácia,vsetky tie slova zurivosti,co mi povedal,mam z toho taky sok, ze...
neviem,co mu mam teraz povedat,ked zajtra sa mame stretnut,a ja neviem,ako dalej,zatial si iba piseme sms a na nete,ale nebavime sa o tom,co sa udialo, no ja sa praveze chcem o tom bavit.ved je to zivotne dolezite.On to poklada,ako za neico,co sa uz udialo,a nechce to dalej riesit, totalna pasivita,prenho je to uzavrete ,stalo sa, ano,pobili sme sa, skocili sme si do sbea, do vlasov, ponadavali sme si, ide dalej, no ja to nedokazem,ja som labilny clovek,a mne sa to furt premieta co urobil,ako na mna zautocil,neviem,ci jemu sa premieta to,ako som zautocila ja nanho,ale mam z toho proichodne zmiesane pocity,ja netusim,ako dalej zit takto,a co mu mam povedat zajtra, ako to poriesit cele.
mam v hlave strasny chaos a prazdno.:(poradte co s tym

pacifista tak v hranicných situáciach som nikdy nebola takato, to spravil zo mna on, takuto hysterku,vzdy som bola kludny typ cloveka,ale jeho reci ma privadzaju do sialenstva velakrat,dokaze ma tak vypenit, ze tak sa zacnem spravat ako utrhnutá z retaze. Hoci nechcem sa tak správať. Neviem,asi ma nechápete dobre,ak ste si tym neprešli. Ja strasne praveze odsudzujem takych ludi,co sa nevedia kontorlovat,biju sa ai.
ja mam zaujem to snim riesit, ved aj v minuosti,ked sme s tym zacali tymito atakmi,pripadne nadavkami, ono to proste postupovalo, obcasne sem tam nadavka na nieoho adresu, otom castejsie nadavky, potom krik, potom potiahnutie za vlasy, a potom drobne ataky,a otom facky,a potom vsetko dokopy.strasny vyvin,uvedomuejm si,ako to vyzera zvonku,ked to citate vy vsetcia tu..ale je to tak.Vyvija sa to pocas tych 4 rokov.
ja mam zaujem to vyriešiť, k spokojnosti medzi nami,ale neviem,ci neni prilis pozde, no snazim sa, aj teraz sa snazim, som mu napisala,ze som zufala z toho,ze ma to mrzi prekliate,a ze je mi luto,ako to dopadlo a ako sme sa ranili,a ze sme si pokazili novy rok a bla bla,ale neviem,co ine s tym mam urobit,Napriklad pol roka som sa fajn velmi ovladala,ked bola hocijaka prekerna situácia,ale proste raz za čas ma totok chyti..a potom to takto dopada,a on tiez sa nevie kontrolovat !

pacifista

laskonkacitliva

ty sa iba hras na milu a citllivu. Je to maska. V tazsich situaciach sa ukazuje podstata cloveka. Este ste ani nezacali zit spolu a mate problemy. Co myslis, ze sa stane, ked budete spolu byvat ? Skocite si do vlasov kazdy den. A ak by sa narodilo dieta ? Asi sa pohlusite...

Ty ho dlhodobo podrypavas, provokujes. Urobite si jeden druhemu zle a celu minulost posuvate vpred a beriete si so sebou. Nediv sa tomu, sama si za to mozes. Ak si ta nevazi, nemusis si kydat na hlavu, ale ani nemusis na neho utocit. Uz mate natolko nastrbeny vztah, ze si nechas kydat na seba a on vidi, ze nechas na seba kydat. Tak si ta aj prestava vazit.

Zamysli sa nad tym, ze ak obaja nemate volu to zmenit a ste taketo povahy, tak v realite mozete byt maximalne milenci, ale nie partneri do zivota. Este vam ani nezacal poriadny problem a vytvarate si ho. Ste obaja nedozreti pubertiaci. Iny chlap, by taku sekeru uz davno kopol do pozadia a ina zena by uz pri takom chlapovi nebola, ak jej povystrajal to, co si pisala. Ak na tom nemienite obaja vazne pracovat a nie iba o tom kecat, tak je lepsie ist od seba, kym je cas. S vasou diagnozou sa zda, ze to uz bude len horsie a horsie, ak ste doteraz nenasli sposob, ako sa znormalizovat.

laskonkacitliva

pacifista rozumiem.tomu,co pises. A velmi ma to mrzi, nie,nie som nebezpecna osoba,boze:( To ani nehovor take veci, mam z toho strach,ja som mily clovek,keby tu teraz zaclai pisat moje kamošky,alebo rodina, povedia,ze milsieho cloveka,ako ja nepoznaju,to vazne vravim.
a okrem toho- on ma začal urazat ako prvy, smiat sa mi, ponizovat ma,a dokonca mi nadaval, a hrubo
A nakoniec,ako mi spravil modriny na rkach,tak aj mi povedal,ze som jebla a vymleta pic...
ja somho nijako neurazala pocas toho oneho dna a potycky.on mna
tieto nadavky mi este horsie padaju,ako to,ze mi spravil modriny asi. nadavky neznasam

pacifista

laskonkacitliva

dievca zlate, ty bud rada, ze si este takto dobre dopadla. Ziadny clovek nema prave fyzicky utocit na druheho. A ak niekto fyzicky, ci psychicky utoci na druheho, nemoze sa divit, ze sa mu to vrati.

Ty si labilna, dokonca nebezpecna osoba. Aj ktorykolvek pacifista, alebo sofer, ktory nema rad nasilie, by vo vacsine pripadov do teba skocil, alebo by si dostala laktom, do tvare, ci nieco podobne, ak by si zautocla na sofera, veduceho vozidlo.

Uvedomujes si ty, ze ste sa mohli zabit obaja ????

Co nechces, aby tebe robil druhy clovek, nerob ty jemu. Aj utok je za istych okolnosti obranou. Tak sa nediv, ze zoznes, co si zasiala.