potýčka s priateľom, má muž právo fyzicky ublížiť žene po útoku ženy?

Príspevok v téme: potýčka s priateľom, má muž právo fyzicky ublížiť žene po útoku ženy?
laskonkacitliva

Takže objasním to. Sme s frajerom 4 roky. (22,29). Máme viaceré problémy, ako každý pár, ale plánujeme si spoločnú budúcnosť, aj manželstvo,akonáhle doštudujem výšku. Ja som mala pred ním iba taký divne školský pubertálny vzťah,čo vôbec nebol vážny,takže moc neviem,ako to chodí vo vzťahch. On nemal predo mnou nikoho,iba raz sa bozkával na diskoteke s jednou.vraj nič vážne.On už pracuje, je úspešný chlap, máme sa radi,viem to,ale nezvládame to niekedy. Pri sebe. Je však citovo chladnejši typ, príliš vážny. Furt som na vine iba ja vo všetkom, čo sa odohrá medzi nami. Kedysi sme sa takmer vôbec nehádali,ale posledné dva roky sme takmer každý mesiac v sebe,ale naše hádky sú strašné::( a vážné, nie sú tu iba také miešanice.
nežijeme zatiaľ spolu v jednej domácnosti, mňa vytáča aký je, tvrdohlavec, čo si nikdy neprizná, že má chybu,a musí byť vždy po jeho,sme výbušné povahy, hysterici, obaja, no máme sa radi veľmi. To vieme už dávno o sebe. Ja nemusím jeho bratov, ani otca,(mám na to seriozne dôvody, nielen tak)tak máme večne o tom hádky. Rád sa necháva využívať rodinou. Najmä bratmi,či finančne alebo inak. No on si ich chráni všetkých. Mne to vadí, vie o tom. Tak začnem od začiatku. Sem tam v našich búrlivých hádkach padne nadávka, škaredé slovo, ale snažíme sa to eliminovať, čo najviac. Nechceme si nadávať,ale on je dosť človek,čo používa nadávky, nazval ma už kadejako.čo sa aj hanbím napísať. Ja jeho tiež,ale chceli by sme to zmeniť. Mali sme mnoho potýčok v našich hádkach,ja zvyknem vrieskať ako šialená naňho, on je zväčša ticho, málokedy kričí on. Keď už ale tak to stojí za to tiež. Veľakrát som počas hádok doňho mierne strčila, proste sú medzi nami aj malé fyzické ataky, nikdy však nie,že by sme si ublížili. Žiaľ deje sa to, alebo ja som mu vylepila pred rokom facku, ale slabú,ked ma provokoval, on mne potom,ked som ho provokovala. Alebo ma on potiahol za vlasy, a aj ja jeho. Uzavreli sme to, ze na to zabudneme,ked sme sa provokovali.
Mali sme nádherné obdobie od leta, žiadne hádky,iba láska, neha, fakt sme si rozumeli,bli sme na mnoho pobytoch mimo SR, bolo nám fajn spolu. Žiadne problémy, hádky,kriky, nadávky, nič. No včera som opäť mala jeden zo svojich hysterických záchvatov,po tom čo mi povedal,že jemu je rodina prvoradá a také,začal drístať. ta som dostala hysteriu úplne, ako keby ma kôn kopol. Tak som mu ked sme sli autom vlepila facku slabu, nedokázala som sa ovládať, strašne ma vytáčal svojím sarkastickým smiechom. on šoferoval,tak dostal strašné nervy, že nech sa kontrolujem,že čo robím,ale nč neurobil.Potom sme vystúpili z auta, tak som strčila donho, keď sme sa vadili,ako psy. A on nič, ziapali sme po sebe. Potom sme prišli ku mne domov, a tam to pokračovalo. Sedeli sme obaja na posteli tvárou k sebe a vykladali sme si veci, ako čo do budúcna atd či o má zmysel atd,začal sa mi sklabiť do kscihtu a ironizvoať, že nič neviem,že som nanič, že neviem poriadne upratať,ani zapnúť práčku,ani navariť, že som totálne lenivá a také, tak som schytila plyšového maca,čo mam od neho na posteli a som mu do brucha s nim buchla,ale maco mu nemohol ubližiť,ved je z molitánu,tak sa tak nasral, ze mi schytil zapastia tak silno, a vykrucal mi ich, a sialene mi nadával,ze som pi...vymleta, a podobne.strašne to bolo. a uplne ma prittlačil k posteli, úplne agresívne. Ja by som mu to v živote neurobila,ani m utak neubližila, poškrabal ma nechtami a začínajú sa mi robiť modriny na zapastiach. ze co si o sebe myslím,ze furt ho môžem napádať a že kto som ja, že či som princezná,či čo. tak ma strasne vyprovokoval,tak čo som mala robiť ?I ked nie som zástancom potýčok fyzických,ale to sa už nedalo počúvať.a ved ja som ti skôr s tým plyšákom myslela,zo srandy.vôbec nie zo sily. A on silou na mňa zautočil,až potom keď som mu povedala,že ma to strašne bolí,nech prestane, že au,tka potom prestal,a vybehol z izby preč do kupelne sa schladiť.A potom došiel asi za pol hodiny,ked som ja revala na posteli, že mam mu prepáčiť, že ho to mrzí,čo urobil.ale že ja som zautčila prva,že sa iba bránil.Ja nechcem takýto vzťah, kde sa budeme fyzicky napáadať ani mať takéto potýčky,ale neviem,ako z toho von. Rozísť sa nechcem zataiľ Ved sa to nedeje stále.iba občasne.No neviem,či má chlap právo takto narábať so ženou,hoc ho provokuje, a zautočí nanho prvá. To znamená, že žena ked vlepí mužovi,tak automaticky jej má on vrátiť ?Kto je na vine?ako z toho vykorčulovať s hrdosťou ?prosím poradte nejaké rady.

Lilipop

Takuto povahu ma moja svokra....stale si len to svoje,nedajboze ze ma iny pravdu,robi z druhych chorich,nesvojpravnych atd.Ona je najlepsia a vsetko vie...pomaly som ,ako etna...vies...ale k tebe...vaz si co mas,skutocne ...a rokmi budes mudrejsia snad a pochopis kde sa stali chyby...a hlavne s kludom agresivita nikde nevedie...nebud spustacom...vidis...ja mojej svokre s kludom poviem ,porozpravam sa a stale je taka ...nebud ako ona

laskonkacitliva

nevravim,aby sa mal nechat otlkat,lebo nikto nikoho neotlka predsa,ja som ho nikdy neotlkala,ani som nanho nesla so zbranou,ani nic, dokonca som ho neudrela ani nijakym predmetm,ani som ho nekopala,sotva som sa ho vzdy dotkla.
a preco by malo byt moje zmyslanie zle a pre psychiatricku komoru ?nechapem
reprodukovala som vam len state co citam teraz v knihe,aby som sa rozvijala dusevne a aby som odpustila sebe aj jemu. nacerpala mozno inspiraciu,ako dalej.lebo sama neviem,co si pocat

domidomi123

"asi zijem v inom svete,kde zena hysterci bije svojho muza a on sa necha "

Ty si chora. Preco by sa mal nechat otlkat? Na jeho mieste by som ti uz jednu dobru strelila alebo sa s tebou rozisla. Mala by si vyhladat odbornu pomoc, ale tvoje rozmyslanie nie je normalne.

laskonkacitliva

ja som tiez asi vychovana ako stara skola v tomto, moj otec aj dedko mi vbijali do hlavy,ze zena by sa tiez nemala ani kvetom udriet,v nijakom pripade, ale jarmila suhlasim s tebou,len potom uz neviem,ako to je,ked zena trochu vyprovokuje muza a zautoci akoby nanho,ci sa aj vtedy to tak byt ma,ci nema, to nik nevie povedat,mozno nejaky psychiater,alebo kto.alebo knaz. ktovie,ale ja si tiez zastavam nazor,ze chlap by nemal zenu udriet ani ju nijako nasilim jej nieco fyzicky urobit,lebo to z neho robi nasilnika a chrapuna,ja asi zijem vo filmoch a ruzovych knihach, a najma svk muzi su nasilnici dost,kazda piata,ved viete, asi to co videli odmala,to robia,ale to ich neomluva.asi zijem v inom svete,kde zena hysterci bije svojho muzaa on sa necha bt,pripadne ju pobozka,asi to takto nefunguje vo svete,ako si predstavujem. ale ja by som to aj tak chcela,aby bol chlap dzentlmen, a nie aby ma bil tiez,ako ja jeho.sice ja nie som vzdy nezna,ale prijala by som si,aby tiez bol muz tak dzentlmen,ako v knihách,

inak momentálne citam jednu knihu od knaza jedneho, ktoreho uznava cely svet a tam pise, ze kazdy z nas tak ako nie sme vsetci uplne fyzicky zdravi,tak nie sme ani dusevne a ze vsetci rovnako. ze v kazdom z nas je kusok henvu a psychopatie,a ze je to normalne, ze to boh tak dal od narodenia nam do vienka, ze sa aj vieme hnevat na druhýchh a tak, len treba vediet svoj hnev ovladat :) posnazim sa o to, len neviem,ako co mam frajerovi povedat, nakoniec sa vidime az cez vikend, nie dnes.:( tak len piseme,ale aj tak. nebavime sa o tom, no napial mi,ze "lubim ta velmi", včera vecer,on sa uz nehneva, nevie uz o com sme sa ani pochytili,a ja to furt mam pred sebou

mobko

Jarmila, to platilo o ženách z minulosti, ktoré boli zväčša nežnejšie a milšie, nie o dnešných agresívnych hysterkách. Vysvetlíte mi, prečo by si mal muž nechať blížiť ? Či muž je z ocele a necíti bolesť ? Samozrejme, odpovede sa už nedočkam, pretože s vysvetľovaním 100-ročných frázičiek už býva nemalý problém.

jarmila1

Zalezi od toho preco a ako udrela zena svojho chlapa. Ale co viem, tak muz by nemal zenu ani kvetom udriet. A je jedno o co ide.

laskonkacitliva

ja nekomolím nič, nechapem o co tu ide, hm? aké mena,ci co?
a čitat viem, to co su tu za hluposti na moju adresu popisane ?uz nemate o com inom pisat ci ?:)

trollinger

Že vraj vzdelaná :D a pritom čítať nevie. Najprv "skomoľuje" mená a o pochopení písaného textu ani nehovorím.