potýčka s priateľom, má muž právo fyzicky ublížiť žene po útoku ženy?

Príspevok v téme: potýčka s priateľom, má muž právo fyzicky ublížiť žene po útoku ženy?
laskonkacitliva

Takže objasním to. Sme s frajerom 4 roky. (22,29). Máme viaceré problémy, ako každý pár, ale plánujeme si spoločnú budúcnosť, aj manželstvo,akonáhle doštudujem výšku. Ja som mala pred ním iba taký divne školský pubertálny vzťah,čo vôbec nebol vážny,takže moc neviem,ako to chodí vo vzťahch. On nemal predo mnou nikoho,iba raz sa bozkával na diskoteke s jednou.vraj nič vážne.On už pracuje, je úspešný chlap, máme sa radi,viem to,ale nezvládame to niekedy. Pri sebe. Je však citovo chladnejši typ, príliš vážny. Furt som na vine iba ja vo všetkom, čo sa odohrá medzi nami. Kedysi sme sa takmer vôbec nehádali,ale posledné dva roky sme takmer každý mesiac v sebe,ale naše hádky sú strašné::( a vážné, nie sú tu iba také miešanice.
nežijeme zatiaľ spolu v jednej domácnosti, mňa vytáča aký je, tvrdohlavec, čo si nikdy neprizná, že má chybu,a musí byť vždy po jeho,sme výbušné povahy, hysterici, obaja, no máme sa radi veľmi. To vieme už dávno o sebe. Ja nemusím jeho bratov, ani otca,(mám na to seriozne dôvody, nielen tak)tak máme večne o tom hádky. Rád sa necháva využívať rodinou. Najmä bratmi,či finančne alebo inak. No on si ich chráni všetkých. Mne to vadí, vie o tom. Tak začnem od začiatku. Sem tam v našich búrlivých hádkach padne nadávka, škaredé slovo, ale snažíme sa to eliminovať, čo najviac. Nechceme si nadávať,ale on je dosť človek,čo používa nadávky, nazval ma už kadejako.čo sa aj hanbím napísať. Ja jeho tiež,ale chceli by sme to zmeniť. Mali sme mnoho potýčok v našich hádkach,ja zvyknem vrieskať ako šialená naňho, on je zväčša ticho, málokedy kričí on. Keď už ale tak to stojí za to tiež. Veľakrát som počas hádok doňho mierne strčila, proste sú medzi nami aj malé fyzické ataky, nikdy však nie,že by sme si ublížili. Žiaľ deje sa to, alebo ja som mu vylepila pred rokom facku, ale slabú,ked ma provokoval, on mne potom,ked som ho provokovala. Alebo ma on potiahol za vlasy, a aj ja jeho. Uzavreli sme to, ze na to zabudneme,ked sme sa provokovali.
Mali sme nádherné obdobie od leta, žiadne hádky,iba láska, neha, fakt sme si rozumeli,bli sme na mnoho pobytoch mimo SR, bolo nám fajn spolu. Žiadne problémy, hádky,kriky, nadávky, nič. No včera som opäť mala jeden zo svojich hysterických záchvatov,po tom čo mi povedal,že jemu je rodina prvoradá a také,začal drístať. ta som dostala hysteriu úplne, ako keby ma kôn kopol. Tak som mu ked sme sli autom vlepila facku slabu, nedokázala som sa ovládať, strašne ma vytáčal svojím sarkastickým smiechom. on šoferoval,tak dostal strašné nervy, že nech sa kontrolujem,že čo robím,ale nč neurobil.Potom sme vystúpili z auta, tak som strčila donho, keď sme sa vadili,ako psy. A on nič, ziapali sme po sebe. Potom sme prišli ku mne domov, a tam to pokračovalo. Sedeli sme obaja na posteli tvárou k sebe a vykladali sme si veci, ako čo do budúcna atd či o má zmysel atd,začal sa mi sklabiť do kscihtu a ironizvoať, že nič neviem,že som nanič, že neviem poriadne upratať,ani zapnúť práčku,ani navariť, že som totálne lenivá a také, tak som schytila plyšového maca,čo mam od neho na posteli a som mu do brucha s nim buchla,ale maco mu nemohol ubližiť,ved je z molitánu,tak sa tak nasral, ze mi schytil zapastia tak silno, a vykrucal mi ich, a sialene mi nadával,ze som pi...vymleta, a podobne.strašne to bolo. a uplne ma prittlačil k posteli, úplne agresívne. Ja by som mu to v živote neurobila,ani m utak neubližila, poškrabal ma nechtami a začínajú sa mi robiť modriny na zapastiach. ze co si o sebe myslím,ze furt ho môžem napádať a že kto som ja, že či som princezná,či čo. tak ma strasne vyprovokoval,tak čo som mala robiť ?I ked nie som zástancom potýčok fyzických,ale to sa už nedalo počúvať.a ved ja som ti skôr s tým plyšákom myslela,zo srandy.vôbec nie zo sily. A on silou na mňa zautočil,až potom keď som mu povedala,že ma to strašne bolí,nech prestane, že au,tka potom prestal,a vybehol z izby preč do kupelne sa schladiť.A potom došiel asi za pol hodiny,ked som ja revala na posteli, že mam mu prepáčiť, že ho to mrzí,čo urobil.ale že ja som zautčila prva,že sa iba bránil.Ja nechcem takýto vzťah, kde sa budeme fyzicky napáadať ani mať takéto potýčky,ale neviem,ako z toho von. Rozísť sa nechcem zataiľ Ved sa to nedeje stále.iba občasne.No neviem,či má chlap právo takto narábať so ženou,hoc ho provokuje, a zautočí nanho prvá. To znamená, že žena ked vlepí mužovi,tak automaticky jej má on vrátiť ?Kto je na vine?ako z toho vykorčulovať s hrdosťou ?prosím poradte nejaké rady.

Messje

ferihitka
Ty necitas?Ved ti tu 98% ludi píše ze
TVOJE CHOVANIE NIE JE MORMALNE!!!!
Mas problem dievca nielen s hlavou ale aj s citanim a chapanim.

laskonkacitliva

nie sme ziadny experiment,vyskum,nič, holy real.
Bubbii smajle som pridala preto,lebo vies, tazko chori ludia :D no ako sa to vezme hah...hypochondri vacsinou,pripadne ludia co si to vsetko zapricinili sami, tie choroby,a takych teda ja nelutujem.
vobec to nie je nemiestne,ja viem,co tymmyslim.

takze mi naznacujete, ze jeho chovanie nie je normalne, no super.tak niekto tu tvrdi,ze ano, druhy, ze nie. parada.

a viem,preco hovorim aj to, ze som mu oporou najviac ja za tieto styri roky, lebo viem, ako sa k nemu chovala rodina, bezcitne, chladne, nemal v nich lasku,ani zazemie,ani financie ani nic,dysfunkcna rodina,preto sa mu teraz veeelmi cudujem, ze za nimi beha ako poskok

Lary

Keď ti tu ludia povedia že on sa nemôže fyzicky bràniť tak mu to povieš a budeš ho biť len ty ?Veď ťa provokoval taj čo!A ak ludia povedia že je to normàlne tak sa budete tĺcť hlava nehlava.A ak ťa ludia na tomto fórume presvedčia že je to choré ako sa k sebe spràvate dàš mu to prečítať ,porozpràvate sa o tom a budete sa k sebe chovat normàlne.JESS vybavené pome na ďalšiu tému.

Sevrin

Vy dvaja budete zrejme súčasťou nejakého sociálneho experimentu a sem si si prišla urobiť prieskum, lebo neverím, že tento vzťah by mal mať nejakú zmysluplnú budúcnosť. Rozchod - ak by to aj nemalo byť najlepšie riešenie - určite bude najracionálnejšie. Viac k tomu nie je čo dodať.

Bubliii

No, samozrejme, že to nie je normálne správanie, to hádam vieš(?). Pridávať smajlíky ku ťažkým chorobám pôsobí ozaj nemiestne.. to som ti presne písala predtým, že on chce, chápeš? Má rodinu rád a považuje za normálne pomôcť. Aj finančne. Kiežby bolo viac ľudí v tomto ako on. A neprivlastňuj si prosím ťa, všetky zásluhy, ty si s ním 4 roky, matka ho porodila, rodičia vychovali, oni ho poznajú skoro 30 rokov...
A teraz už naozaj končím, lebo sem písať - to je ako hádzať hrach o stenu.

laskonkacitliva

jaj,takže to neni prejavom nasilnickeho spravania unho, mozem byt kludna uplne ? je to bezne chovanie chlapa ?:) ok?mozem pokojne spavat ?
mam to proste brat tak,ze sa stalo, ze ide sa dalej ?

Bubii ved mas pravdu, ale oni su vsetci tazko chori,pocnuc otcom, starymi rodicmi, bratmi, vsetkymi... :D
lenze vies v com je hacik? ze v zivote ked farjer mal problémy, tak mu NIKTO z nich neposkytol pomocnu ruku, iba JA, a vsetko,co dosiahol tak sam od seba, to, ze je top manazer v jednej z najuspesnejsich spolocnosti na sr,tak za to si on moze sam, nikto mu nepomahal nikdy, ja sa stale staram onho, uz stvrty rok, v kazdom ohlade.dokonca moj ocko mu pozical na zaciatok peniaze nejake,
od rodiny tej podpory vela neuzil,preto ja nechapem za co sa im citi taky zaviazany a necha sa neuzivat.Ja by som sa na ich meiste hanbila. Vy tu na fore zial neviete vsetky okolnosti v jeho rod. pomeroch.potom by ste asi inak hovorili. Treba okna vymenit na byte,ON, jeho financie, treba vymalovat,on, treba zaviezt on, treba pozicat peniaze on, a zas len on ak za niekym treba behat do nemocnic,stale on.

Bubliii

Ku tej rodine ešte.. ty vidíš využívanie, on vidí podporu. Má svoju rodinu rád, CHCE jej pomôcť (toto je to, čo ty nevidíš - ty vidíš opak), ak sa u nich rieši nemocnica, asi je tam niekto ťažko chorý, tak ich chodí podporovať, lebo vie, že zrejme niektorý člen už s nimi dlho nepobudne. Čo ti prosím ťa na tomto vadí?? Mnoho ľudí už rodinu nemá, alebo s nimi nemôže tráviť toľko času, koľko by chcelo. Kde tam vidíš niečo nenormálne? Ty si asi nemala dobrý vzor v detstve, keď to proste odmietaš pochopiť a hlavne AKCEPTOVAŤ. Ja v tvojich príspevkoch vidím "já, já, já, jenom já", nikdy nie my, nikde žiadna láska, len hádky, bitky.. bojíš sa, že ťa bude biť? Veď už sa stalo. Ja fakt neviem, čo vás tie roky držalo pri sebe (asi sex, tipujem..) A naozaj sa objednaj na vyšetrenie k lekárovi. Máš príznaky psychopatického správania, mala som pár takýchto prípadov v okolí. A tiež si to odtrpeli najbližší, navonok tí jedinci pôsobili ako zdraví šťastní ľudia.

neviem111111

boze, ty si taka hlupa, ja uz nevladzem z toho. chces, aby sa choval ako chces ty. ale on nie je hracka, uvedomujes si to? je to dospely samostatny clovek, ktory sa moze chovat ako sa mu zachce. on nie je tvoj majetok, tvoja hracka, ani tvoj pes, ktoreho si vycvicis. tak uz to konecne pochop a ukonci tento chory vztah a vyhladaj odbornu pomoc.

Hracc

Keby sa zachoval ako nasilnik, tak ti streli par faciek alebo pasti, pripadne zhodi na zem. On ti chytil ruky aby si do neho viacej nezabrdala a potom sa ti prisiel ospravedlnit...

laskonkacitliva

trolling to je blbost, si myslis,ze ja som chcela,aby mi toto urobil? comam povedat,ze ma jeho reakcia neboli a nemam tam modriny ?a on dobre vie,ze som dvakrat mala s tym zapastim problemy, raz bolo zlomene,a raz rozstiepene, nic nefabulujem a dramy nechcem, nenudim sa tak v zivot. mozzno som trosku manipulativna,leb ochcem,aby sa choval,ako chcem ja,a ako je to k spokojnosti, v tom mas pravdu,ale necutim sa ako chudera, praveze naopak, mna len sere, ako sa zachoval,ako nasilnik,