Zmenit podvedomie, da sa to?

Príspevok v téme: Zmenit podvedomie, da sa to?
MartinM

Mam problem s podvedomim. Teda aspon si myslim ze problem je tam. 7 rokov dozadu som mal dlhodoby stres, lebo som sa obaval rakoviny. Proste myslienky ako som na tom zle, cital som zdravotne webky, zamotaval sa v priznakoch....taka hypochondricka klasika. Tu rakovinu som si casom racionalne vysvetlil a prestal to byt problem. Ale odvtedy sa mi objavuju ine formy strachu. Najcastejsie su pocity, alebo myslienky, ze co ked sa mi nieco stane, sa zblaznim, alebo v zblazneni niekomu ublizim ( ale iba blizkym, manzelke, synovi, pri cudzich ludoch to nemavam ). Tieto myslienky ma nenicia stale, ale ako som si vsimol spustaju sa vo viac stresovom obdobi a zvacsa na jesen a zimu. Teraz to napriklad mam dost intenzivne. Prave sme sa vratili z vyletu cela rodina. Bola sranda, veselo, ale na kopci ma to z nicoho nic zase napadlo a premkol ma strach. Viem ze to je uplny nezmysel, iracionalne, ale aj po tolkych rokoch sa toho zlaknem. Celou cestou domov som siel ako zbity pes. Unavuje ma hlavne to, ze viem ze to je blbost a neviem to dostat pod kontrolu.
Na inom fore mi niekto povedal, ze v podvedomi ostal zacykleny strach z tej rakoviny a on spusta sam od seba tieto hrozostrasne myslienky a pokial to podvedomie nezmenim bude ma to stale prenasledovat. Otazne je ci sa to da a ako? Napadlo ma vzdy pri impulze strachu zamenit tento stav za prijemny. To mi funguje, ale je to otrava sa stale takto kontrolovat. Myslite ze casom by sa to tymto systemom opravilo? Alebo mam si prijemne stavy navodit pred spanim? Ako nemam problem tie zle myslienky potlacit, ale ako hovorim je to boj a rad by som vedel ci mam takto sancu sa toho zbavit. Dakujem za kazdu pomoc.

Omen

Lucia, nuž je veľký rozdiel v tom POZNAŤ cestu a KRÁČAŤ po nej! Strach patrí medzi tie negatívne pocity, ktoré poškodzujú zdravie. Odporúčam ti vyskúšať etikoterapiu.o

Kubo11

Už to tu raz bolo napísané:
Hypnoterapia je neuveriteľne efektívny nástroj, ktorý pomáha preprogramovať podvedomú myseľ na jej najhlbších úrovniach.
Táto zmena podvedomia je dôvodom, prečo hypnóza funguje aj u ľudí, ktorí už vyskúšali všetko ostatné.
A ešte niečo k tej motivácií, prečo u niekoho nefunguje, dobre popísal M.Lajprík:
tranzformacia.sk
Odkazy na príspevky:
syndrom - nečítajte dezinformačné weby.
xlo - každý je zhypnotizovateľný, okrem ľudí so silnou mentálnou retardáciou a urč. psych. poruchami. Ale na hypnoterapiu nie je podmienka byť v hlbokom tranze.
Ipsylon - naše podvedomie nemá zmysel pre humor.

Lucia012

Pozdravujem Martin!
Chcela by som sa opýtať ako sa cítite teraz? čo ste urobil? ja mám ten istý problém, už asi 4 roky bojujem so strachom z rakoviny, teraz ešte k tomu stres zo svadby, stále sa ľuďom snažím vravieť, aby mysleli pozitívne, no samej sa mi to veľmi nedarí...niekedy je to lepšie, niekedy sa s tým viem popasovať, inokedy mám neskrotný pocit úzkosti a myslím tak, ako by som už tú rakovinu naozaj mala. Mám skôr také obdobia - niekedy na to myslím neustále, inokedy na to nemyslím a cítim sa výborne. A keď myslím, že som sa toho už zbavila, opäť sa to vráti ako bumerang. Ako ste sa s tým popasovali vy?

Ipsilon

Možno sa to dá čítaním vtipov, tak dlhodobejšie.
Synček hovorí svojmu otcovi:
- oci, keď mi dáš desať euro, tak ti poviem, čo presne povedal dnes ráno poštár mamke.
Na, tu máš tých desať euro a rýchlo mi to povedz!
No, on jej povedal: Dobré ránko, nech sa páči! Tu je Vaša pošta. Dovidenia!:-)

Muž zavolá svojej ex a opýta sa jej: môžem rušiť?
Ex na to: áno, a čo chceš?
Muž: nič, len som chcel rušiť:-)

xlo

A je tu niekto kto už hypnozu absolvoval? Každý je zhypnotizovateľný? Ja si myslím že mna by hypnotizer nezhypnotizoval rád by som sa dal zhypnotizovať. Tiež mám niečo v podvedomí a na vedomej úrovni sa mi to nedarí odstrániť.

htherapy

Podvedomie sa da zmenit viacerymi sposobmi, z nich najefektivnejsi je hypnoza.

Co popisujes ty zavana OCD (Obsessive-Compulsive Disorder). Jeden strach vymienas za iny. V tom pripade len tak zmena podvedomia nepomoze, pretoze si budes jeden strach nahradzat druhym. Nakolko OCD je diagnoza, najlepsie bude ist za psychologom, aby ju potvrdil alebo vyvratil.