...ahojte...mám 37r a od 28r som sa viac začal zaujímať o duchovnejšie veci(nemyslím náboženské)...bol som na pár seminároch...pár prednáškach...niečo som si z toho zobral, pocítil som - pár mesačný stav úplne šťastia....a povedal si, že dosť teraz chcem žiť a učiť sa životom....momentálne začínam už dlhšie pociťovať , že ten zmysel môjho života nie je stále naplnený a že ja ho momentálne naplním veľmi ťažko, kedže stále pociťujem v sebe určité bloky, ktoré ma tlačia k zemi a nedovolia mi sa úplne spontánne prejaviť(stále ma to tlačí do nejakých závislostí,vzrušenia alebo márnenia času)....chcem s tým niečo robiť...posledný mesiac ma zaujali 3 možnosti...REFLEXNÁ TERAPIA -Patrick Bálint, SALBEI - Diana Grellová a Zuzana Bohunová, POBYT V TME...Záježová......má niekto z vás nejakú skúsenosť?...prípadne je tu niekto , komu sú podobné témy blízke?..
Bloky v človeku...absolvovali ste nejaké kurzy?
...o týchto blokoch si čím ďalej tým viac myslím, že sú to také skúšky, ktorými má človek prejsť....často krát si s tým aj neporadí to je jasné....aj preto už nevyhľadávam odblokovanie....skúsil som to...môže to pomôcť áno....ak to chcem ale urobiť...ťažšou cestou ale možno trvalejšou....som skôr za to urobiť to sám...potrápiť sa...a porozumieť tomu viac...
ahojte, taktiez myslim ze mam nejaky blok, mozno preneseny od niekoho z rodiny, vytoreny v detstve alebo neviem.... prosim pozna niekto niekoho kto toto lieci, resp. odblokuje.... cittala som o kyadielku ktore urcuje tento blok ale neviem sa dopatrat k cloveku ktori odblokuvavju, vie niekto o niecom prosim ?
....
....stále ma téma blokov zaujíma...vyjadrí sa mi niekto k tomu?
keby miesto mojej jogy bol strecing, prijala by som to este viac, hoci je to podobne, ale strecing sa nikde necvici
zachadzat do extremov je blbost, vidno ze to su nazory ludi co ju nikdy necvicili a len tu papagajuju. ja nemam sancu stat sa nejakym majstrom, ani lahke cviky neodcvicim, ako treba. takze bavit sa o nejakej vystupujucej energii nema zmysel. o tom mozu uvazovat indovia, co to cvicia cely zivot a chcu to dosiahnut, nie niekto, kto sa ide sem tam ponatahovat.
chudak ftacnik, co si musel volakedy vypocut od fanatikov. tu na slovensku nejde nic presadit.
aj terajsi minister skolstva cvici jogu :)
www.cas.sk
bella21...prepáč z môjhu pohľadu vykazuješ znaky zaujatia...si si vedomý/á, že sa môžeš aj mýliť?...
1. každý je slobodný človek, vyberie si to správne, ty nemáš právo niekomu vnucovať svoj názor ak ťa o to nepožiada...pozor na to!
2.pozor poznám veľa kresťanov, ktorí sú skostnatení...neprúdi v nich život...
3. ak je človek v spojení sám so sebou,je v spojení aj s vyššou silou a jeho vnútro mu napovie čo je pre neho správne
4. verím v niečo nad nami (či už to je boh , vyššia sila - názov, aký tomu dáš nie je podstatný....) ak si myslíš , že boh je spojený len s kresťanstvom je to omyl, na ktorý prídeš, ak nie teraz, tak v ďalšom živote :)
Sunnyball13, nie nebola som, samej sa mi popravde nechce a ľudia v mojom okolí sa k tomu väčšinou stavajú skepticky.
Teraz mi prišiel na um príbeh jednej pani, ktorej sa zhoršil vzťah s mamou, často sa hádali a trápila sa kvôli tomu. Po tejto nazvime to očiste, jej večer zazvonil telefón- volala jej mama, ktorá sa jej ospravedlnila a zložila. Lenže ona už bola v tom čase ťažko dementná, takže zavolať by jej určite nevedela.
sunnyball, píšeš, že sa už dlhšie zaujímaš o duchovné veci, ale nie náboženské. Priznávaš teda, že sa pohybuješ v duchovnej rovine. Náboženské veci sú o Bohu, s tým asi súhlasíš. Tie duchovné veci okrem náboženských sú ... o diablovi. Je to jednoduché. V duchovnom svete sú totiž len dve možnosti: Boh (dobro) alebo diabol (zlo). Boh zjavil svoje učenie bez bibliu a svojho syna Ježiša, diabol zjavuje svoje "učenie" cez okultizmus a ezoteriku.
Možno pomôže ešte jeden rozlišovací znak. Cesta, za ktorou je Boh, nás vedie k tomu, aby sme povedali: Bože, osláv sa na mne. Človek na okultnej ceste je vedený k tomu, aby povedal: nech ja som oslávený. Ja sám sa vyliečim, ja sám dosiahnem všetko, čo chcem, nepotrebujem k tomu nikoho, nepotrebujem Boha, sám som si Bohom. A toto je pre človeka také lákavé a diabol to vie, a preto mu to ponúka už od raja a darí sa mu.
Nevieš sa vyjadriť, čo je okultizmus, priznávaš, že nevieš, kde je pravda. Ale napriek tomu si sa dal na duchovnú cestu a nepýtaš sa, aká duchovná sila je ňou. Veľká chyba. Nech by bola duchovná cesta akokoľvek krásna, príjemná a podľa zdania užitočná, ale ak je za ňou diabol, škodíš svojej duši a vystavuješ sa riziku, že svoju dušu raz stratíš úplne. Preto ak sa pre niečo rozhodnem, mal by som skúmať duchovné pozadie, či je dobré alebo zlé. Vziať si zo všetkého to dobré v tomto prípade je mylná stratégia, pretože vziať si naoko dobré zo zlého je zlé. Boh hovorí: na dosiahnutie dobrého cieľa nemôžeš použiť zlé prostriedky. Diabol naopak navráva: ak chceš dosiahnuť dobro, všetky prostriedky sú dovolené, aj zlé. Nehovoriac o tom, že diabol otvorene nahovára aj na vyslovene zlé veci.
Joga nie je dobrá a tí, ktorí sa tomu čudujú, nevedia o čom v skutočnosti joga je. Redukovať ju len na obyčajný súbor cvikov je nerozumné. Nie, tie cviky neboli vymyslené pre zdravie, ale práve za účelom dosiahnutia duchovného okultného cieľa. Ten duchovný cieľ sa dosiahne, aj keď o tom cvičiaci nevie alebo ho ani nechce a vyberá si jogu len pre fyzické cvičenie. V tom je rozdiel medzi Bohom a diablom. Boh je priamy a nezatajuje žiadne ale, všetko nám vyjavil - o človeku, živote i o tom, čo bude po smrti - stačí si vziať do ruky sv. písmo a čítať. Diabol sa skrýva, zatajuje sa, tvári sa ako dobrý a želajúci si dobro človeka. Zvedie ho na zlú cestu a snaží sa ho klamstvami udržať na nej čo najdlhšie, aby nakoniec bola duša človeka jeho.
niečo o duchovnom pozadí jogy, príspevok MS!
www.zdravie.sk
nie, nemam uzkost, len to tu citam trochu a zaujalo ma, co pises
tiez je zaujimave, ze si nechces pripustit, co ti je a potom hladat, co s tym a ako na to.
povedala by som, ze sport vseobecne pomaha na vsetko, lepsie sa citit. ale zase, ty sportujes a aj tak mas problemy..
meditaciam sa venuje jeden znamy, ale tiez to nie je vseliek, predtym to vychvaloval, teraz uz pomenej.
...milá sportovkyna...ideš na to dobre...áno úzkosť tam bude....a zatiaľ radšej nepátram....čo to je....lieky určite nechcem brať...tá yoga....áno chidl som na yogu dlho...a vždy opakovane som sa čudoval, že ako dobre som sa cítil po cvičení, akoby som lietal...nakoniec sa mi zdalo, že to bude s tými dychovím cvičeniami pránajámou..ale nebol som si istý....teraz nechodím, ale začal som meditovať znovu...,od nového roka....Ty prezradíš niečo o sebe?...cítiš aj ty nejakú úzkosť, ked si sa mi vyjadrila k tejto téme?...ja som tiež športovec a viem to porovnať aj v zápasoch, že nikdy takmer som nevedel podať výkon na čo mám....raz som celú noc preflámoval a hneď šiel na zápas a vždy to šlo bez problémov...