Ahojte, na začiatok začnem tým, že viem, že toto nie je najväčšia tragédia na svete, že sú ľudia ktorí majú omnoho väčšie problémy a choroby ale mňa trápi práve toto. Pozerala som si aj viacero podobných problémov na fórach, lenže tam sa dievčatá sťažovali že majú len 163 cm, och čo by som za to dala ja. Nikto v mojom okolí nemá takýto problémy a preto sa nemám komu vyrozprávať a tak to píšem tu, preto sa aj vopred ospravedlňujem ak sa rozpíšem a bude to dlhé a ďakujem každému kto to dočíta dokonca.
Ako už vidíte z názvu som príliš nízka. Mám 23 rokov a 152 cm a neviem sa s tým zmieriť. Najhoršie na tom je, že sa to nedá nijako ovplyvniť. Ak má niekto krivé zuby môže si dať strojček, ak niekomu vadia okuliare môže si kúpiť šošovky a takto by som mohla pokračovať ďalej. Lenže s týmto sa dá jedine zmieriť a naučiť sa takto žiť.
Pre svoju výšku sa cítim menejcenná. Ťažko sa mi nakupuje oblečenie, u doktorov sa ma pýtajú či som už mala 15 rokov pretože inak potrebujem sprievod rodičov, ľudia na mňa zazerajú keď sadám do auta a pýtajú sa ma či potrebujem podsedák, na fotkách popri iných vyzerám vždy smiešne, aj keď si dám opätky ešte vždy som nízka (a to je ešte smiešnejšie, ha ha má opätky a aj tak je to prcek)... Na vyške mi už neraz učitelia povedali že si myslela že nejaká mamička prišla na skúšku s dcérou, ha ha. Ja viem, že väčšina ľudí to nemyslí zle a neuvedomujú si čo to takéto poznámky znamenajú pre mňa.
Z reči ako dobrého veľa nevyrastie, veľa amerických herečiek je nízkych, čo je malé to je zlaté, veď si zober opätky (nemôžem večne chodiť len v opätkoch a ako som už písala vyššie aj v nich som nízka) mi je ešte viac smutno, pretože mi príde, že sú to také rady od ľudí ktorí to hovoria lebo sa to proste hovorí ale vôbec netušia čo sa deje v mojom vnútri.
Moja mama ma takú normálnu výšku 163 otec je nízky 165, no napr. moji starí rodičia sú vysoký a po nich to zdedili aj bratranci. V podstate okrem otca taký v rodine nikto nie je. + dodávam, že mama počas tehotenstva nefajčila a ja som fajčiť len skúšala možno niekedy v 17, tak si myslím že cigaretami to nebude.
Preto sa pýtam takých ktorí majú rovnaký problém alebo zase naopak sú vysokí ako to mám prekonať. Ako sa mám zmieriť s tým, že takáto budem už navždy a že každý vo veku 12 rokov a viac bude odo mňa vyšší??
Ďakujem za všetky radi.