Som príliš nízka

Príspevok v téme: Som príliš nízka
zuz93

Ahojte, na začiatok začnem tým, že viem, že toto nie je najväčšia tragédia na svete, že sú ľudia ktorí majú omnoho väčšie problémy a choroby ale mňa trápi práve toto. Pozerala som si aj viacero podobných problémov na fórach, lenže tam sa dievčatá sťažovali že majú len 163 cm, och čo by som za to dala ja. Nikto v mojom okolí nemá takýto problémy a preto sa nemám komu vyrozprávať a tak to píšem tu, preto sa aj vopred ospravedlňujem ak sa rozpíšem a bude to dlhé a ďakujem každému kto to dočíta dokonca.
Ako už vidíte z názvu som príliš nízka. Mám 23 rokov a 152 cm a neviem sa s tým zmieriť. Najhoršie na tom je, že sa to nedá nijako ovplyvniť. Ak má niekto krivé zuby môže si dať strojček, ak niekomu vadia okuliare môže si kúpiť šošovky a takto by som mohla pokračovať ďalej. Lenže s týmto sa dá jedine zmieriť a naučiť sa takto žiť.
Pre svoju výšku sa cítim menejcenná. Ťažko sa mi nakupuje oblečenie, u doktorov sa ma pýtajú či som už mala 15 rokov pretože inak potrebujem sprievod rodičov, ľudia na mňa zazerajú keď sadám do auta a pýtajú sa ma či potrebujem podsedák, na fotkách popri iných vyzerám vždy smiešne, aj keď si dám opätky ešte vždy som nízka (a to je ešte smiešnejšie, ha ha má opätky a aj tak je to prcek)... Na vyške mi už neraz učitelia povedali že si myslela že nejaká mamička prišla na skúšku s dcérou, ha ha. Ja viem, že väčšina ľudí to nemyslí zle a neuvedomujú si čo to takéto poznámky znamenajú pre mňa.
Z reči ako dobrého veľa nevyrastie, veľa amerických herečiek je nízkych, čo je malé to je zlaté, veď si zober opätky (nemôžem večne chodiť len v opätkoch a ako som už písala vyššie aj v nich som nízka) mi je ešte viac smutno, pretože mi príde, že sú to také rady od ľudí ktorí to hovoria lebo sa to proste hovorí ale vôbec netušia čo sa deje v mojom vnútri.
Moja mama ma takú normálnu výšku 163 otec je nízky 165, no napr. moji starí rodičia sú vysoký a po nich to zdedili aj bratranci. V podstate okrem otca taký v rodine nikto nie je. + dodávam, že mama počas tehotenstva nefajčila a ja som fajčiť len skúšala možno niekedy v 17, tak si myslím že cigaretami to nebude.
Preto sa pýtam takých ktorí majú rovnaký problém alebo zase naopak sú vysokí ako to mám prekonať. Ako sa mám zmieriť s tým, že takáto budem už navždy a že každý vo veku 12 rokov a viac bude odo mňa vyšší??

Ďakujem za všetky radi.

Denca93

Esmara
A prečo by mala byť výška 171 cm normálna pre ženu? Lebo to tvrdia tabuľky? Prečo by to nemohlo byť 163 cm? Tak ako ty aj ja som napísala len svoj názor. Tvrdíš že výška 171 cm je pre ženu normálna, no ani si neskončila vetu a už si napísala, že si možno vyššia ako priemer.
Lenže ľudia ako ty majú presne túto tendenciu povedať že je to výška ako pre decko. Ale uvedomuješ si, že ja za to nemôžem? Ty sa smeješ aj ľudom, ktorí sa narodia nevidiaci alebo nevedia chodiť? Lebo len DECKO nevie chodiť? Gény sa tak občas správajú a človek to neovplyvnení, v rodine máme priemerne vysokých až vysokých ľudí, neviem o nikom po kom by som svoju výšku mohla zdediť. Nikdy som nefajčila, nebola som anorektička ani nič podobné čím by som si to spôsobila sama.
A aj keby niekto mal v rodine nízkych ľudí a zdedil to po nich, tak čo on môže za to do akej rodiny sa narodil?

Esmara

Denca93
Ja ťa o ničom nepresviedčam, len som napísala svoj názor (to snáď môžem?). Takže ja som vraj "čudná prerastená" ??? Veď výška 171 cm je NORMÁLNA výška pre dospelú ženu, možno som trošku vyššia ako priemer, ale určite to nie je nič abnormálne. Zato 152 cm je výška akurát tak pre DECKO, sa nečuduj, keď si cudzí ľudia o tebe myslia, že máš 13 rokov, a veď sama priznávaš, že sa ti smeje aj vlastná rodina. A výška je, mimochodom, dedičná, tak sa poobzeraj po svojej rodine, kto je taký nízky.

Či sa ti to páči alebo nie, sú určité rozlišovacie znaky, ktorými sa odlišujú deti od dospelých, a jedným z nich je aj výška. Za to ja nemôžem, že si taká nízka, musíš sa s tým naučiť žiť a sťažovanie sa na nejakom diskusnom fóre ti (ako vidíš) nepomôže.

Denca93

Ďakujem Vám všetkým za povzbudivé slová ale ako vidíte je ťažké sa s tým zmieriť práve kvôli takým ľudom ako je Esmara. Už už začínam mať pocit, že sa trápim kvôli úplnej somarine, že som zabila čas riešením nepodstatnej veci, že to ľudia okolo mňa neriešia tak ako ja a potom príde taká Esmara a začne ma presviedčať, že to nie ona je tá čudná prerastená ale že to ja som čudná lebo som nevyrástla.
Neznášam tento trend, že zdravý a normálny je len ten čo je vysoký, že 12 ročné dievča má mať 165 cm a ak nemá mala by začať brať rastové hormóny :(

Ja187

Ahoj,mam 22 rokov a meriam 150 cm....Tiez mam problem niekedy si kupit oblecenie,ale inak to nejak zvlast neriesim :) Ludia hovoria,ze posobim zlato,takze urcite ty tiez....Nemozes sa tym cely zivot trapit,lebo by si zcvokla :)

GOING

Spolužiak mojej mamy zo strednej v 18tke bol nízky a keď sa stretli
po 10 rokoch na stretávke tak bol vysoký, že ho nepoznala.
Povedal jej, že denne po 20ke konzumoval syr a pil mlieko.
Videl som obidve fotky. Je to v rozpore so školskou medicínou lebo som počul, že v tomto veku sa už netvorí rastový hormón.
Je možné, že jej nepovedal pravdu a riešil to tiež rastovým hormónom.

cloo

Omnoho horšie to máme my nižší muži, pokiaľ nemáme ťažkú peňaženku od peňazí. Ja meriam 172 cm a ženy ani nevedia o mojej existencií. Navyše som nevyrazny blondak a chudobný, takže si môžem trhnúť nohou a o vzťahu do konca života len snívať.

Lollka

Denca93 nechapem akymi ludmi sa to obklopujes ze sa ti vysmievaju. Ja mam kamosku co ma podobnu vysku ako ty, tiez je najnizsia z rodiny. Ale nikto sa jej nevysmieva a ona sama s tym nijaky problem nema. Lezie po skalach co je pri jej vyske nevyhoda lebo nedosiahne na vsetky dobre stupy ale nevzdava to, lezie aj ked pomalsie. Ale zase chlapi su z nej hotovi a balia ju, lebo takych nizkych zien je malo a skoro vsetci chlapi ich chcu bez ohladu na to ci sami meraju 150 alebo 2 metre. Ty bud rada ze nemerias 185 ako dalsia moja kamoska, to je fakt vazny hendikep ak si chces najst chlapa, lebo ju nikto nechce. Ani ti 2 metrovi ju nechcu. Stale je sama, uz sa s tym zmierila.

Esmara

magdina: To ako myslíš, že má byť vlastne rada, že meria 152 cm??? Ešte aj byť za to vďačná?? Si robíš asi srandu. Ja meriam 171 cm a veru si neviem predstaviť, že by som mala o 20 cm menej, veď by som sa cítila ako decko.