Som príliš nízka

Príspevok v téme: Som príliš nízka
zuz93

Ahojte, na začiatok začnem tým, že viem, že toto nie je najväčšia tragédia na svete, že sú ľudia ktorí majú omnoho väčšie problémy a choroby ale mňa trápi práve toto. Pozerala som si aj viacero podobných problémov na fórach, lenže tam sa dievčatá sťažovali že majú len 163 cm, och čo by som za to dala ja. Nikto v mojom okolí nemá takýto problémy a preto sa nemám komu vyrozprávať a tak to píšem tu, preto sa aj vopred ospravedlňujem ak sa rozpíšem a bude to dlhé a ďakujem každému kto to dočíta dokonca.
Ako už vidíte z názvu som príliš nízka. Mám 23 rokov a 152 cm a neviem sa s tým zmieriť. Najhoršie na tom je, že sa to nedá nijako ovplyvniť. Ak má niekto krivé zuby môže si dať strojček, ak niekomu vadia okuliare môže si kúpiť šošovky a takto by som mohla pokračovať ďalej. Lenže s týmto sa dá jedine zmieriť a naučiť sa takto žiť.
Pre svoju výšku sa cítim menejcenná. Ťažko sa mi nakupuje oblečenie, u doktorov sa ma pýtajú či som už mala 15 rokov pretože inak potrebujem sprievod rodičov, ľudia na mňa zazerajú keď sadám do auta a pýtajú sa ma či potrebujem podsedák, na fotkách popri iných vyzerám vždy smiešne, aj keď si dám opätky ešte vždy som nízka (a to je ešte smiešnejšie, ha ha má opätky a aj tak je to prcek)... Na vyške mi už neraz učitelia povedali že si myslela že nejaká mamička prišla na skúšku s dcérou, ha ha. Ja viem, že väčšina ľudí to nemyslí zle a neuvedomujú si čo to takéto poznámky znamenajú pre mňa.
Z reči ako dobrého veľa nevyrastie, veľa amerických herečiek je nízkych, čo je malé to je zlaté, veď si zober opätky (nemôžem večne chodiť len v opätkoch a ako som už písala vyššie aj v nich som nízka) mi je ešte viac smutno, pretože mi príde, že sú to také rady od ľudí ktorí to hovoria lebo sa to proste hovorí ale vôbec netušia čo sa deje v mojom vnútri.
Moja mama ma takú normálnu výšku 163 otec je nízky 165, no napr. moji starí rodičia sú vysoký a po nich to zdedili aj bratranci. V podstate okrem otca taký v rodine nikto nie je. + dodávam, že mama počas tehotenstva nefajčila a ja som fajčiť len skúšala možno niekedy v 17, tak si myslím že cigaretami to nebude.
Preto sa pýtam takých ktorí majú rovnaký problém alebo zase naopak sú vysokí ako to mám prekonať. Ako sa mám zmieriť s tým, že takáto budem už navždy a že každý vo veku 12 rokov a viac bude odo mňa vyšší??

Ďakujem za všetky radi.

Muz182

Baby neblaznite, ja mam 182 cm a mne sa velmi pacia male baby aj okolo 150 cm. Normalne ma to rajcuje, ked taku niekde vidim, len je takych strasne malo a preto je tazke si taku najst na vztah. Mne sa vysoke baby nepacia hlavne preto, lebo na mna posobia mohutne a vobec nie zensky. Naopak male zeny na mna posobia velmi zensky, ze ich mozem ochranovat, pomahat im, lahko sa nosia na rukach :) atd.

Denca93

Ahoj, keď som si prečítala tvoju tému mala som pocit, že si napísala o mne, alebo že som to v nejakej zúfalo depresívnej chvíli napísala ja. Presne viem ako sa cítiš a bojujem s tým každý deň, hoci mám 25 rokov. Neviem sa s tým vyrovnať a to len z toho dôvodu, že mi to moje okolie dáva dosť často jasne najavo. Smeje sa mi aj vlastná rodina, že sa ani nečudujú, že nemám chlapa, lebo muži v mojom veku si myslia, že mám 13 rokov, takisto ako tebe sa mi smejú aj keď vystúpim z auta, že prečo mám tak blízko volantu sedadlo veď ahaa inak by si nedotiahla na pedále haha. A veľmi rada by som si napísala, že som našla spôsob ako sa s tým vyrovnať ale tiež ho stále hľadám (a áno viem, že táto téma bola napísaný pred takmer dvoma rokmi a autorka si už s veľkou pravdepodobnosťou môj príspevok neprečíta). Týmto dlhým príspevok z ktorého nevzišla žiadna rada som len chcela napísať, že je veľmi ťažké sa s niečím zmieriť, nech už je to čokoľvek, ak ťa tvoje okolie a hlavne tvoje najbližšie okolie nepodporuje.

osol

tolkym chalanom co som uz pocula, ze sa pacia nizke baby. ved nemozme byt vsetci podla sablony, je pekna rozmanitost, ked budes mat toho svojho princa, uz ta to nebude trapit, uvidis. cim skor ta to prejde tym lepsie.

tu vedla je jeden, co tiez podobne narieka, mozno by ste boli super dvojica a nemusite chodit daleko.

00H

Ked som bola mladsia mala som tiez nizku spoluziacku, ale ona mala vyhodu, lebo ked sme hrali vybijanu tak jej casto preletela lopta ponad hlavu ☺
Takze skus aj ty najst nejake vyhody v tom ze si nizka ☺

audreyu

ty musis mat velmi nudny zivot :D akoze fakt..
ja mam tiez 23 a meriam 156cm co je o velmi maly kusok viac od teba, ale nikdy som sa nad tym nijako nepozastavovala.. fakt nechapem co riesis...
si predstav, ze by si mala rakovinu a zostavalo byt ti par mesiacov zivota.. este stale by si videla svoju vysku ako mega problem? myslim, ze nie.. tak to neries absolutne a uzivaj si zivot.. aj odo mna su vsetci vyssi.... jedine kedy mi to vadi je v narvanej MHD lebo sa mi tam neda dychat a nic nevidim, ked su vsetci natlaceni na mne :D

Anonym_90055

Čo ti poradiť ? jedine si na to musíš zvyknúť a z takých ludi si nerob nič ak sú to napr postavenia ako doktorka tak sa spýtaj čo prosím ? čo si to dovoľujete a uvidíš ako zmlkne :) náhodou je to pekné keď je baba nízka , jej chalan ma potom neskutočne dobrý pocit že ju môže chrániť a robí mu to radosť , inu ak chceš skus cvičiť trocha priber na svaloch , stehná , lýtka a možno sa o ten centimeter dva vyzdvihneš :) neviem či si si už našla chlapa ktorý ťa miluje ale keď sa tak stane budeš mať jedno čo ti ostatný hovoria jediný dôležitý bude pre teba on :) držím palce ako vravím skus cvičiť trocha by ťa to mohlo vyzdvihnúť :)

Taro

No skôr sa asi budeš musieť zmieriť s touto skutočnosťou a priať to, nieje to nič strašne, nízke dievčatá sú zlate ale nízky chalan je trapak no ja som nízky a už som si na to celkom zvykol a sam si robím srandu lebo je to obrana nad všetky ostatne :P