Proč to dělají? Osobnost Trollů.

Príspevok v téme: Proč to dělají? Osobnost Trollů.
Moby Dick

Někdo se zaregistroval pod mojí přezdívkou, tak tedy píši jako Moby Dick. Musím dodat, že se mi přezdívka Dick stejně nelíbila.

Náhoda to není, protože je tady někdo, komu se nelíbí má přítomnost, a může to být kdokoliv. Proč to vlastně takový lidé dělají? Proč kradou přezdívky, proč na vás útočí s jením nickem, ale s jiným vám naopak mohou podlézat, i to někteří dokážou. A nepřijdete na to.

Na fórech se vykytují různí lidé, jedno však máme společné všichni, jsme anonymní. Můžeme psát pravdu, můžeme lhát, můžeme manipulovat s druhými, a můžeme to i střídat.

Je mnoho lidí, kteří chtějí s druhými diskutovat, o něco se s nimi podělit, ale potom jsou tu i tací, kteří se nepodělí o nic (případně se podělí jen o lež, o tu manipulaci, kterou tak dokonale, či nedokonale provádějí), jejich účelem je jen vydráždit druhé, testovat jejich trpělivost, odolnost. Ti lidé jsou ve svém životě nejistí, slabí, cítí se méněcenní. Nemají dostatečné znalosti k tomu, aby mohli s druhými diskutovat, tak alespoň na sebe upozorňují takto.

Už když jsem zde poprvé zavítal, byl tady někdo takový, může to být jeden člověk, může jich být i více. Napodobovat styl už zaregistrovaných nemá smysl, přesto se o to pokoušel, bylo tady zpochybňování některých uživatelů, následně se jim dotyčný omlouval apod. Byly tady provokativní a citlivé příspěvky, kterým jsem ani na sekundu nevěřil, bohužel jiní tady na ně odpovídali, proč?

Kdo to jsou podle vás tito lidé, trollové? Proč to dělají? Je to nemoc, zábava, nejistota?

Máte s nimi zkušenosti?

Kdo je to ten, kdo tady na mě útočí, a co mi závidí? Já vím co, hádejte. A je to více lidí, nebo jeden a tentýž člověk? Může to být někdo, kdo se mnou pod jiným nickem normálně komunikuje, i taková hra se dá hrát, dokázal bych to, ale je to pod mojí úroveň.

Gameeee

XXI dokonale si to napisal :) myslim ze filozofovanie mu nepomoze ale ked si mysli ze hej tak nech si kludne pokracuje :) ved lepsie je sedet stale za PC ako ist von a nieco so sebou aj robit a vediet sa sam rozhodnut a nie sa o to radit s druhymi ze :) ale tak asi zije sam nema babu alebo kamaratov tak sa da pochopit ze aspon takto sa mu dostáva nejakej pozornosti

Moby Dick

Buki, proč jsem se neregistroval? Protože vím, že se tady nebudu pohybovat dlouho, nemá to cenu, jen jsem chtěl znát názory na určité věci. A že jsem sám troll? A v čem? Asi není vždy úplně jednoduché říci kdo je troll a kdo už ne, ale trollové především útočí, nebo zcela zhoubně manipulují, a myslím, že toto u mě není. Možná že někteří ani nejsou tak frustrovaní (většinou asi budou), ale mají už to v sobě, baví je dělat naschvály, jsou škodolibí.

netreba, a dělá to uživatelka nebo uživatel? Více mi připadá, že tím trpí muži, ale jen simulují ženy? Z jiného fóra jsem vycítil, když jsem četl příspěvky jednoho takového trolla, že si asi není jistý svou sexualitou (orientací). Takže dával mnoho otázek na toto, a čekal reakce jak to ostatní přijmou, přijali to výborně, a stejně to nepomohlo. Takže já ten psychologický profil trollů trochu vidím, oni jsou si sebou velice nejistí. Ale netvrdím, že i žena nemůže být troll. Ale je to méně pravděpodobné. troll může být hloupý, ale i velice inteligentní, může jen hloupost hrát, inteligenta hrát dobře nejde. Já jsem tady viděl takové pokusy trollů, ale u těch registrovaných už to fakt nešlo. Obecně se tady útočí na lidi, kterým se buď něco závidí, nebo kteří odkryli něco ze svého života. Nikdo tady nemá stoprocentní šanci zjistit, že je pravda co se tu píše, ale já často píši o faktech, když něco rozebírám, to si každý může zjistit.

XXI, pokud někdo nesnáší moje "filosofování" tak má komplex z vlastní neschopnosti cokoliv napsat. Asi nic neví, já si všiml, že určitý typ trollů, neumí nikdy nic napsat k věci, oni nic neví, takže jen něco kritizují, anebo hrají, že nic neví, a jen se baví tou nejistotou. Fórum je fórum, ano je to jen virtuální svět, ale pokud mi někdo píše fakta, a takový lidé tady jsou, tak vím že jsou autentičtí, mají znalosti i zkušenosti. Ale já také chodím na procházky, také se s někým setkávám, nemám žádnou sociální fobii, jen určitý názor na druhé, někdy to depresivní je, to jsou dočasné stavy. Sport, jako dítě jsem to děla, více mě uspokojuje umělecká činnost. Ani tak nejde o to, že někdo trolluje, on si někdo zaregistroval jméno Dick (takto se to alespoň zobrazilo), proto jsem to změnil na Moby Dick, je to jedno.

Messje, právě na vás tady někdo v minulosti útočil, vždyť jsem to tenkrát četl, je to už asi půl roku nazpět, však víš o co jde? Víš, Mesačný princ někdy psal věci, které jsem mu těžko věřil i já, ale mohlo to být možné, lepší je nechat ostatní tak, ať jsou jacíkoliv, nechat jim svobodu. Víš, mě někdy přijde zvláštní, že i vy, u kterých bych to nečekal, reagujete na trolla, a ještě mu odpovídáte. Například to jsou ti tzv, seznamka. Rozumný člověk přece nebude nikomu dávat kontakt na fóru, kde na druhé straně může sedět kdokoliv. Já některé trolly poznám velmi dobře, ale jiné, třeba ne, ale napadá mě leccos. Mě trollové připadají směšní, oni nejsou vlastně vůbec nic, ani neumějí nic vymyslet, jsou to prázdné nádoby.

a_dr1a, ale to víš že jsou to dospělí lidé, odhaduji že mezi 18-40, to je nejdebilnější doba pro chlapa, pokud to někomu zůstane ještě déle, tak mu pomoz pánbůh. Je to nemoc. Ale mohou to být i ženy, já ale věřím, jak jsem psal výše, že muži tím více trpí, a jací, to jsem napsal, jsou nejistí čímkoliv. Když jsem viděl někdy ty ubohé, to se ani nedá nazvat příspěvek, ty trapní diskuze o ničem, o citlivých tématech, dokonce tomu věřili i někteří účastníci odsud, nejraději bych tam napsal, nereagujte, je to podvod. Ale někdy si nejsem jistý, jestli to opravdu nepíše nějaký pomatený člověk, raději tedy nereaguji. Ano, jsou tady lidé, u kterých jsem si jist, že jsou naprosto autentičtí, a jejich znalosti o tom svědčí.

Kycera. ano jsou to skutečné skřítci, proto je to tak nazvané, troll. I když troll, může být i obr. Párkrát mi tu někdo napsal na moji adresu příspěvek o ničem, nebo nadávku, také bych to mohl udělat, nestojí mi to za to. Potom jsem zjistil, že už nemohu napsat Dick, už to bylo někým registrované, nevadí. Proto o tom píšu, jinak by mě to nezajímalo, to jen na vysvětlení, proč píšu Moby Dick. Ano, bývá to jedna a ta jistá osoba, a podle mě to může dělat celé roky, politujme osobu, která žije jen ve virtuálním světě, nebo si v něm alespoň dodává pocit síly. který nemá.

Buki

Ked ti to vadi preco sa nezaregistrujes? A podla mna si sam troll. A skoro kazdy obcas trolli.Je to proste zabava. No ale potom su ludia ktori trollia stale, to su ti skutocni trollovia. Podla mna nemaju nic lepsieho na praci a su flustrovani svojim zivotom.Nestasni ludia nemaju radi stastnych ludi preto sa ich snazia podvracat.

netreba

Na jedno iné nezdravotné fórum chodil jeden užívateľ, ktorý prispieval fakt len zriedkakedy. Vždy dokonale a vtipne vystihol temperament pravidelných diskutujúcich, ale vždy to bolo v medziach slušnosti.Takisto aj sem chodia/chodili takí, ktorí nás len čítajú, ale neprispievajú a potom zaútočia v správnej chvíli.
Samozrejme sú tu aj trollovia, ktorí si potrebujú len do niekoho kopnúť, lebo sami sú nešťastní a po útoku sa cítia už o niečo lepšie. Treba sa nad takýmito príspevkami pousmiať a ísť ďalej t.j. nereagovať. Osobne si myslím, že práve my im dávame príležitosť na uštipačné poznámky tým, že ťaháme sem veci zo súkromného života alebo sa príliš "odhaľujeme".
Mne osobne na tomto fóre vadí najviac jedna užívateľka, ktorá za každú cenu potrebuje pozornosť, zakladá tu témy o každej malej hovadine, ktorá ju napadne. Na začiatku zneužívala nicky ostatných užívateľov, potom keď sa viacerí postavili proti nej, tak začala nadávať na adminov a apelovať na to, aby zrušili toto fórum. :D Príspevky, ktoré sa jej nepáčili, tak nahlasovala adminom pod registrovanou prezývkou. Dovolím si tvrdiť, že na hocijakom inom fóre by bola dávno zablokovaná a tu si pokojne prispieva ďalej tými svojimi prkotinami, ktoré jej práve prídu na um (vždy pod inou prezývkou, ktorá súvisí s témou).

XXI

Toto forum je celé choré. Je to tu virtuálny priestor. Komunikujú tu medzi sebou ľudia čo sa nikdy nevideli nevedia čo sú kto sú, kto môže za ktorým nickom byť. Sú tu aj duševne chorí ľudia aj normální. Niekto si tu môže trolovaním liečiť svoje komplexy, niekto ťa resp tvoje filozofovanie môže neznášať, môže mu to tvoje prispievanie liezť na nervy a to môže byť dôvod, že ťa chce napr zosmiešniť. Skrátka to tu nie je zdravé prostredie. Zdravé prostredie je výjsť von, porozprávať sa ľudmi ktorých poznáš osobne, vykonávaš nejakú činnosť, neriešiš čo a ako a prečo, neporovnávaš sa s iným prečo sa cítiš inak ako iný, neriešiš prečo sa inému darí a inému nie. Nerozmýšľaš nad životom, čo prečo a ako, čo keby tak alebo inak, nehľadáš zmysel v tom čo robíš jednoducho len žiješ. zdravo sa unávíš a iba žiješ. Takisto ťa nikto nemusí trolovať, môže to byť aj tvoj výmysel aj nemusí to tu nikto nezistí. Môžeš byť normálny aj nemusíš, to nikto nevie. . Mohol si si to vymyslieť aj nemusel. Ja neviem. Každopádne život treba žiť a nerozmýšľať neustále nad niečim. Vždy môže, mohlo byť niečo inak v tvojom živote aj nemuselo ale je to také aké je. Čím viac budeš nad niečim rozmýšľať, tým ťa to bude viac užierať a nuič nevyriešiš. Život skrátka nemá zmysel. Resp. má ale len taký aký ti on dáva. Zivot je taký ako ho prežívame. Ak sa s neho tešíme je pekný, ak ie tak smutný depresívny. Niekto robí to či ono, niektorému prináša potešenie to či ono, prečo je tomu tak to nezistíme.

Ty rád vypisuješ na fora rád nad dumáš prečo toto a prečo amto. Iný si ide rád zalyžovať, zahrať futbal, na prechádzku do lesa, niekto sa stará o deti niekto je vrcholový športovec, niekto je knazom, niekto gangstrom, niekto rád ubližuje niekto rád pomáha niekto rozmýšľa nad zmyslom života, niekto ho iba jednoducho žije, čo je prečo tak alebo inak to nikto nezistí. Jedno viem že život je vtedy pekný ak človeká naplňa. Ak je pre niekoho prázdny depresívny tak je to len utrpnie. Ale život nie je taký či onaký. Je to len život. Je taký ako ho kto preciťuje. Nikdy som nechodil na toto, alebo takéto fora, život som jednoducho žil. Mal som trápenia, radostí, žil som život, až kým na mňa tiež nedopadla depka, po tom je to strašná vec, kto to nezažil ten nepochopí. Ale keď čítam niektoré príspevky ľudí, tak banujem že som na toto forum zavítal, lebo som nemal ani šajnu čím všetkým ľudia trpia. Ja som tiež trpel všeličím ale neriešil som to bral som to jednoducho že je to tak a snažil som sa proti tomu bojovať vlastnými silami, nevšímať si toho vytesniť to pomáhalo to ale teraz som tiež v úzkych. Kieťž by som na toto forum nikdy nezavítal. Zil by som a nerozmýšľal. Ale to už je o inom. Ak ťa iekto troluje tak ho ignoruj. Iné ti neviem poradiť.

Messje

Ahoj dick
Nenapisem ti nic nove.Biela kobra,kycera aj adr1a ti to vysvetlili.Vlastne si si na to odpovedal aj sam.
Aj môj nick bol uz zneužitý par krat dost davno.Chodil na toto forum aj mesacny princ ktoreho tu riesili dokonca aj registrovani.Volali ho kadejak len na jeho nick nevedel nikto prist.Uz nechodi.A prave pre toto co sa tu deje.On mal svojsky pristup ako aj prispevky ale bol to tiez chalan ktory nikomu na fore neublizoval.Je to len o tom si to nevsimat a reagovat len na normalne prispevky.Uz som ti písala ze je najlepsie nereagovat.Troll...je to osobnosť ktora si mysli ze ked napada a uraza prispievatela vzdy pod inym nickom, uveri tomu,ze to pisalo naozaj viac ludi a tym padom presvedci sam seba ze ten jeho prispevok je asi ten najspravnejsi.Preco?Lebo ho napisali viaceri.Aj ked je to vzdy len on.Je to ako ked napises 20 anonymov jednemu cloveku.Dotycneho presvedcis ze na tom asi nieco je ked je tych anonymov tolko vela.Ale v skutku len jeden ich posiela.A on je spokojny lebo ta presvedcil.
Si dost rozumny nato aby si si to nevsimal.
Zakladaj si temy kolko chces.Nikto nie je povinny ich citat.Aj troll prestane trollovat ked ty nebudes reagovat.
Drz sa dick

a_dr1a

Ahoj Dick. Co ti pisu dievcata, tak maju pravdu. A tiez som presvedcena, ze to robia dospeli ludia/jednotlivec. Ja im vzdy napisem, ze su to trolovia = trulovia)
Vidiet to hlavne v ich vyskyte v konkretnych temach a ich kvantite (nie kvalite), akoze zrazu je tam enormny vyskyt "novych" nickov)) A kludne to moze byt jeden a ten isty clovek, len tou akoze "kvantitou" chce navodit dojem, aky pocet ludi si mysli to co on, kolko vela ludi zastava ten isty nazor postoj ai)
Ludia co sem chodia uz dlhsie, sa uz navzajom registruju. Ano, vznikaju aj nove nicky, ze pridu novi. Ale ti nepotrebuju predsa napadat atakovat. Nie su este zatazeni predoslymi prispevkami reakciami ai) Takyto to nepotrebuju robit. Ved keby sa mal spravit nanho/na nich (trolov) psychologicky profil, rozbor ich osobnosti, prip.keby sa zverejnili ich realne "stastne" zivoty, skoncilo by to pre nich biedne.... Nevenuj im preto Dick svoju pozornost, ignoruj ich. O mne tu uz tolko blbosti popisali, ponadavali mi))
Je tu dost vela vzacnych mudrych dobrych ai ludi. Ale su tu aj ludia, ktorych si netreba vsimat, iba ich ignorovat. Je to ako aj v zivote. Tiez tam stretavas, podkynas sa o rozne individua odpad stoku, no stretavas tam aj ludske skvosty diamanty poklady. Takym treba venovat svoj cas zaujem emocie ai. Vsetko dobre ti Dick

Kycera

Moby Dick,
troll je len troll a trollom aj zostane!!!!! Nemyslím si, že má nejakú "osobnosť"! Trolluje vo virtuálnom svete, trolluje aj v reálnom svete. Na viac nemá! Je to len chudák ŠKRIATOK, kt. k nám zavítal zo staronordických bájí. : ) Zdá sa, že je z toho už závislý a mal by sa dať liečiť!!!

Myslím si, že to tu niekomu náramne vyhovuje. Čím horšie, tým lepšie. Asi sa počíta každá nová duša, kt. tu prispeje. Môžem sa však aj mýliť, ale v tomto sa nemýlim, inak by sa s tým aj dačo robilo!

Buď využiješ rady Bielej Kobry alebo mu nedáš to, po čom piští jeho srdce - pozornosť! Aj keď sa zaregistruješ, nemáš žiadnu istotu, že Tvoj nick nebude zneužitý ako nezaregistrovaný - viď Biela Kobra,...

Pozrela som sa na tie neznáme nicky v tejto téme a myslím si toto - je to tá istá DOSPELÁ osoba, žiadne dieťa!
A tí, čo sem už nechodia, majú na to rôzne príčiny...