Proč to dělají? Osobnost Trollů.

Príspevok v téme: Proč to dělají? Osobnost Trollů.
Moby Dick

Někdo se zaregistroval pod mojí přezdívkou, tak tedy píši jako Moby Dick. Musím dodat, že se mi přezdívka Dick stejně nelíbila.

Náhoda to není, protože je tady někdo, komu se nelíbí má přítomnost, a může to být kdokoliv. Proč to vlastně takový lidé dělají? Proč kradou přezdívky, proč na vás útočí s jením nickem, ale s jiným vám naopak mohou podlézat, i to někteří dokážou. A nepřijdete na to.

Na fórech se vykytují různí lidé, jedno však máme společné všichni, jsme anonymní. Můžeme psát pravdu, můžeme lhát, můžeme manipulovat s druhými, a můžeme to i střídat.

Je mnoho lidí, kteří chtějí s druhými diskutovat, o něco se s nimi podělit, ale potom jsou tu i tací, kteří se nepodělí o nic (případně se podělí jen o lež, o tu manipulaci, kterou tak dokonale, či nedokonale provádějí), jejich účelem je jen vydráždit druhé, testovat jejich trpělivost, odolnost. Ti lidé jsou ve svém životě nejistí, slabí, cítí se méněcenní. Nemají dostatečné znalosti k tomu, aby mohli s druhými diskutovat, tak alespoň na sebe upozorňují takto.

Už když jsem zde poprvé zavítal, byl tady někdo takový, může to být jeden člověk, může jich být i více. Napodobovat styl už zaregistrovaných nemá smysl, přesto se o to pokoušel, bylo tady zpochybňování některých uživatelů, následně se jim dotyčný omlouval apod. Byly tady provokativní a citlivé příspěvky, kterým jsem ani na sekundu nevěřil, bohužel jiní tady na ně odpovídali, proč?

Kdo to jsou podle vás tito lidé, trollové? Proč to dělají? Je to nemoc, zábava, nejistota?

Máte s nimi zkušenosti?

Kdo je to ten, kdo tady na mě útočí, a co mi závidí? Já vím co, hádejte. A je to více lidí, nebo jeden a tentýž člověk? Může to být někdo, kdo se mnou pod jiným nickem normálně komunikuje, i taková hra se dá hrát, dokázal bych to, ale je to pod mojí úroveň.

MobyDick

Právě nějaký troll založil téma, které je neskutečně trapné, a doufám že nikdo ani na minutu neuvěřím, že bych to psal já, on ani neumí psát, natož myslet jako já.

Ale chce dosáhnout jednoho, abych to tady opustil.

Sami vidíte, že mi krade i nick, jen styl myšlení mi neukradl, on je prostě tupí.

Kdyby náhodou někomu něco neberte ho vážně! Rozhodně jsem to nepsal já, on nemá mé znalosti, můžete si ho klidně prozkoušet. I mě.

Někdy se to tak stane, že někomu šlápnete na kuří oko, a on to neunese.

Lituji tě nemocný člověče.

Už vím, proč odsud asi odešli někteří lidé.

MobyDick

Ten troll je opravdu hloupý. A neuvěřitelně závistivý, a ještě ke všemu si tady píše seznamky, a čeká, že se mu někdo ozve.

Neustále útočí, a zatím je sám prázdný, závistivý, a nudí se.

Věděl jsem, že brzy zaútočí i na mě, už ho ty příspěvky a hlavně rekce druhých na ně neuvěřitelně iritují. On závidí, závidí že se mnou někdo diskutuje, protože o nemá nic.

Ale možná mi ty přezdívky bere i někdo jiný, do koho bych to třeba ani neřekl. Tak či onak, je to jedno.

Někteří lidé zde mají stále stejnou identitu, jiní ji mění, ale nejsou to trollové jsou jen nešťastní. Jiní se objeví náhle a potom se velice rychle ztratí, něco naznačí, ale už nedokončí (mám na mysli v příspěvcích).

A pro tebe trolle. Baví tě to? Ještě nic podstatného jsi nenapsal, jen útočíš, ale naprosto tupě. Vadí ti pozornost která se mi věnuje a ty ji nemáš? Ale já žádnou nepotřebuji, prostě druhé zaujali témata, které jsem vytvořil, mě také zajímají názory druhých, to jsi asi neunesl. Ty tvé nadávky zní jako pohlazení, děkuji. Ve slovenštině zní mile, i ta nadávka.

Iiiii

www.youtube.com
Napsal to jenom proto, protože zrovna třešne tráli. To byl dle mého mínení jediný dúvod k žaložení jeho témanu:-)
Dick-u (podivnej nick) múžeš být jenom rád, že ti to lidi alespoň řeknou pěkne na tvrdo.
Už tolik nediskutuj sám se sebou neboť začneš mít příznaky samomluvy a to se nedáva prič snadno, kámo.
Ale co se mně týče, jsem rád, že jsi mi řekl pravdu do očí, když zme si zašli na pivo.
To ti verím, že nie si Karol IV, ale to ti neuverím, že si Napoleón.

Zaza24

Moby Dick ty si trocha pribrzdeny, ci si autista? Nie vazne, seriozna otazka. Zalozil si temu s otazkou na ktoru si si aj pekne sam odpovedal :D Je ti jasne, ze univerzalna odpoved neexistuje? Ze kazdy ma na to iny dovod? To si fakt toto nedokazes domysliet? Ty si strasny attention whore. Tolko prispevkov tu mas a aj ked sa kazdy lisi obsahom vo vysledku su vsetky na jedno kopyto.

Buki

Ten naucinejsi pristup pro nas vsechni je pokusit se predstavit si jak to vlastne vipada v mysli tech co jsou posedli. V mysli narkomana napriklad, narkoman rika nedopalku jointu proste svab, protoze se mu hodne podoba. Kdys se podivate do meho dokumento vsimnete si, ze sem v nem poznacil 4 druhy stavu ve kterych je cloviek po poziti hasise nebo marihuany. Je cool, v pohode, hip nebo mimon. Jen kdyz vnoma co se vlastne deje muze postoupit o krucek a muze byt hip. Kdyz ma pocit ze souhlasi ze vsim co se kolem nej deje, pak muze byt v pohode. A potom pozdeji se muze poznest az do stupne cool a stane se z nich jeden scoool lidi.

Moby Dick

Všiml jsem si toho, co dělají trollové. a je to i varování ostatních!

Troll vystupuje pod různými jmény, založí příspěvek, a potom začne diskutovat na "citlivé" téma. Sám na sebe zaútočí-to pod jiným jménem, a čeká reakci druhých. Někteří mají potom potřebu bránit dotyčného, a troll je začne absolutně ovládat. Tak toto se stalo asi na nejednom fóru, o tom jsem četl, a to jsem vypozoroval.

Jiným příkladem je, že jste nezkušený "zajíc" na fóru, očekáváte že s vámi budou všichni jednat na úrovni, ne tak troll. Uděláte drobnou chybu, třeba pravopisnou, nebo faktickou, troll okamžitě zaútočí, a podryje vaše sebevědomí, třeba začnete i zuřit, ale časem to pochopíte, že oni z toho žijí, je to sytí.

Nejhorší jsou manipulace, ale virtuální svět to bohužel dovoluje, a my jim dáváme potravu, i já jsem ji dal, ale u mě to asi nebude moc chutná potrava, protože tady řeším stále stejné, věda, umění, vzdělání a inteligence. To zase nejsou tak moc citlivé věci.

Někteří účastníci řekli daleko citlivější věci-pokud jsou pravdivé, asi jsou. Člověk někdy pozná pravdu o něčem, někom, ale nenapíše ji, jiní to udělají.

Mě tady stále někdo podsouvá něco, co by druhým asi uškodilo, mě ne, za prvé to není tak docela pravda, a za druhé asi každý pozná, že tak úplný komplex méněcennosti asi nemám, a ani mít nemusím. Ale mám své problémy, asi jako každý, hledám.

Moby Dick

Buki, já si myslím totéž, že absolutně převažují muži (co se týče trollů), nakonec psychopat muž, je něco jiného než psychopat žena.

I když si nemyslím že všichni co trollí jsou psychopati, je tam minimálně prvek škodolibosti a problémů s emocemi.

Troll je každopádně provokatér, a manipulant, je to otázka jeho inteligence a vzdělání, čeho všeho je schopen.

Jak jsem napsal, velice se podivuji, jak někteří lidé zde odpovídají na typicky provokativní příspěvky, seznamky-fiktivní atd.

Potom mohou být i podstatně zajímavější příspěvky napsané trollem, to už ani nepoznáte, a pokud troll neškodí, je možné tam klidně psát.

Buki

Zeny netrolluju. Alebo len malo. Nemaju potrebu bud nadradene nad niekym. Skor sa rezu alebo placu. Nebudu pisat phicoviny na forach.

Moby Dick

netreba, já jsem se nikdy o žádná fóra nezajímal, ani ve snu by mě nenapadlo, že sám jednou budu něco psát. Tady jsem se poprvé objevil asi před půl rokem, každý si může přečíst o čem jsem psal. mé názory jsou naprosto konzistentní, a taktéž i má osobnost. Jsem muž, a v žádném případě nejsem troll, pokud by někdo pochyboval. Mám jen své nálady, pochybnosti. Je pravda, že chci znát názory ostatních, že chci aby se zapojili do diskuze.

Co pravda není, že jsem nějaký zakomplexovaný, ani, někdy to trochu vyhrocuji, ale člověk tomu musí trochu dodat šťávu, ale ve skutečnosti mě velice štve, jak jsem byl v dětství ovládán systémem, tak to je asi můj komplex. A potom má nerozhodnost, ale ne taková, jak tady psal posměváček troll. Chytří to pochopili. A jestli jsem sám? Ale jsou životní etapy kdy je každý tak trochu sám, a hledá. Naopak, já umím ze všeho vytěžit. I u mě v životě existují lidé.

Pokud tady byl problém, že se někdo za někoho vydává, tak to je asi na každém fóru. Tito lidé, ho nakonec úplně rozvrátí. Já jsem na zcela jiném fóru náhodně četl jisté příspěvky, a pronikal do podstaty takové osobnosti trolla. Vím, že troll, je jak duch, on neustále obchází místo kde byl, a hledá, někdy i oběť (virtuální), podle mě nikdy to místo zcela neopustí. Pokud se tak jen bavil, tak ho to může přejít za pár týdnů, měsíců, pokud je to nemoc, tak to může trvat roky.

Muž se může vydávat za ženu,a žena za muže, a lidé dokáží být rafinovaní. Nejhorší je, když troll sám začne zpochybňovat autenticitu nějakého člověka na fóru, i toto se tu stalo, já jsem tenkrát do toho nezasahoval, měl jsem. Měnění nicků v určitých případech chápu, to vůbec nemusí být troll, jen nejistá osoba.

Je ti několik osob, o kterých ačkoliv je neznám nepochybuji.

Některé postavy se odsud nějak ztratili, nebo se tu objevují i zřídkakdy.

Ženy jsou podle mě asi více racionální a manipulativní (pokud jde o trolly), muži budí dojem spíše hloupých, pokud jde o fórum. Já bych řekl, že to, co se tu tenkrát vydávalo za ženu,a otravovalo to různé pisatelky (asi půl roku dozadu), byl muž, ale vystupoval jako žena, v horším případě to byla pěkně drsná žena. Vím, ale jednu věc, že dotyčný či dotyčná, která vystupovala jako žena, útočila jen na ženy, buď to byl misogyn, nebo závistivá žena. Toto snad ani nelze dělat z nudy.

netreba

Ten prípad, ktorý som na začiatku spomínala, tak to bolo už dávno cca 7-8 rokov dozadu, ale myslím, že sa vydávala za ženu. To fórum sa odvtedy úplne zvrtlo v niečo iné a s tematikou stránky to už má pramálo spoločné a toto fórum čaká niečo podobné. Tu by také trefné charakteristiky diskutujúcich z tých známejších a stálych diskutujúcich dokázala písať Kýčera a Anjelik* a obe sú ženy. :) Tie vyslovene provokatívne a urážlivé príspevky podľa mňa píšu skôr muži, ale dobré pozorovacie schopnosti majú naopak ženy.