Dobrý deň. Mám 15 rokov a veľmi rada píšem. Rozhodla som sa, že napíšem román, Už mám napísané 4 kapitoly ale neviem kam to mám potom poslať. Našla som takú stranku, že mamtalent.sk ale tam chcú o vas vsetky osobne udaje a ja by som rada písala v anonymite teda pod nejakým pseudonymom, Tak isto som čítala, že nie je dobré keď začínate písať začať s románom ale treba začať s poviedkami a tak. Myslíte, že by sa mohol podariť román aj ked som este nic okrem slohov, mini príbehov a svojho dennika v detstve (:D) nenapisala? Dakujem za rady :)
Mám 15 a píšem román
Jasne ze sa to moze podarit, ked ta jednoducho bavia pisat romany tak to treba zaslat a uz uvidis ci niekoho tvoj roman zaujme alebo nie
Zita 05 včera večer mi napadol jeden nápad, čo by som mohla napísať do tej súťaže a dnes to mám už dopísané, keďže to malo mať max 5 strán. Chcem sa spýtať, či by som vám to mohla poslať na mail aby ste mi to ohodnotili? Lebo potrebuje aj radu niekoho cudzieho, nie je to dokonale, kedže som to zbúchala narýchlo ale potrebujem objektívny názor samozrejme aj kritiku a radu, či sa to oplatí posielať ďakujem :)
Ďakujem :))
Držím palce! Páá!
Hmm ani nie...dej sa odohráva akože teraz v týchto časoch, čiže 21. stor. ale možno ešte niečo stíham vymyslieť. Aj mám pár nápadov v hlave ale za 5 dní...no uvidím
Nedá sa Ti použiť to, čo už máš? Alebo sa od toho aspoň odpichnúť?
Dakujem tá súťaž vyzerá zaujímavo. Téma mi sedí, históriu mám rada ale neviem, čo za 4-5 dní do 11.11. stihnem vymyslieť...uvidím ak mi niečo zaujímavé napadlo, určite to tam pošlem :)
Klingel, veľmi dobrá súťaž sú aj "Inšpirácie spod Sitna" - uzávierku majú 11.11. Tohtoročná téma je „Stopy minulosti...“, neviem, či sa Ti hodí. Témy sa však nemusíš držať doslovne. Prípustné je akékoľvek jej pochopenie.
Robia to veľmi príjemní ľudia, určite by Ťa posunuli v Tvojej tvorbe.
Postupne budú zverejňovať ďalšie ročníky aj tých súťaží, ktoré sa Ti páčili v tomto roku, len vydrž!
Tak, Zlato, ešte raz Ti prajem všetko dobré, držím Ti palec a ak Ti budem môcť nejako pomôcť alebo budeš mať úspech, daj vedieť, budem sa tešiť s Tebou! Páá!
zita 05- nie som. Ale myslím si, že dievčenský román je podstatnejšie jednoduchší ako román pre dospelých. Nie som ani som nehovorila(písala), že som odborník, to je len môj názor, ty máš iný a čítaj pozornejšie, ja som nenapísala, že dievčenský román napíše hocikto, to určite nie, ale dievčenský román je podľa môjho názoru jednoduchší(nie jednoduchý)ako román pre dospelích.
A pre zakladateľku témy: najprv dopíš tento a ak by sa ti páčila myšlienka dievčenského románu(tam môžeš dávať aj svoje vlastné zážitky) tak môžeš vyskúšať, držím prsty. :)
pomocnica, myslím, že si fakt odborník, na jazyk i na literatúru. Ty si ozaj myslíš, že dievčenský román napíše hocikto?
Moireal, je mi ľúto, že Ti mamina zničila Tvoje práce, to sa ozaj nerobí. Myslím, že Ty si písala, že kedysi si sa pustila do historického románu. Možno, že keby Ťa bol vtedy niekto trošku naviedol, dnes by z Teba bola možno spisovateľka. Zakladateľke témy som napísala, že ju rozhodne nemienim znechucovať, ale nemyslím si, že je správne ju udržiavať v predstave, že vydavateľstvá skočia po jej prvotine. Ozaj si myslím, že cesta cez súťaže je oveľa motivujúcejšia. Určite sa skôr stane víťazkou či ocenenou v nejakej súťaži, ako jej vydajú jej prvotinu, a to si myslím, že motivuje k ďalšiemu písaniu, nie sklamanie od vydavateľa.